Destination

Lolland, Falster og Møn

Lolland, Falster og Møn udgør et spændende hjørne af Danmark med en enestående, smuk natur og strandture på kilometervis af flotte, hvide sandstrande.

Lolland, Falster og Møn

I sommerhus ved Møns Klint

Når I er i sommerhus på Møn, må I heller ikke gå glip af den fantastiske Møns Klint, der er et af de mest kendte og besøgte naturområder i Danmark. Her kan I se de høje kridtklinter og den gamle bøgeskov.

Lolland byder på et særdeles alsidigt kystlandskab og de snoede landeveje fører gennem små, idylliske landsbyer og forbi dejlige bøgeskove samt smukke slotte og herregårde.

Disse tre øer udgør et spændende hjørne af Danmark med den enestående, smukke natur samt strand- og badeliv på kilometervis af flotte, hvide sandstrande. Badevandet er specielt egnet for de små på grund af det lave saltindhold og de flade strandenge. På Falster findes den skønne, 20 km lange strand ved Marielyst samt de imponerende Corselitze skove på ca. 3.000 tønder land. Skovene rummer flere historiske jættestuer og dysser. Bøtø Nor er et fredet fuglereservat, som er en vigtig yngleplads for trækfuglene. Landets største naturseværdighed Møns Klint, med de høje kridtklinter og den gamle bøgeskov, er et af de mest kendte og besøgte naturområder i Danmark. Møn er rig på kulturminder. Bl.a. kan et af Nordens bedst bevarede voldanlæg opleves i Stege. Lolland byder på et særdeles alsidigt kystlandskab, strandenge, lavt vand, ferske rørsumpe og stisystemer. De snoede landeveje fører gennem små idylliske landsbyer og forbi dejlige bøgeskove samt smukke slotte og herregårde.

marienlyst-strand kramnitse

Kultur

De tre øer er beriget af et stort antal kulturminder, gravhøje, middelalderkirker, klosterruiner, slotte og herregårde. Hos Middelaldercentret ved Nykøbing Falster kan I også få et godt indblik i fortiden.

Lolland Falster Moen 14 Lolland Falster Moen 1

Natur

Der er ferieboliger for enhver smag på de tre smukke øer Lolland, Falster og Møn. Her holder I ferie i skøn natur og børnefamilier kan nyde godt af de børnevenlige strande. Lej et sommerhus i nærheden af Marielyst Strand, der flere år i træk er kåret som Danmarks bedste strand eller find jeres feriebolig på Møn og besøg den imponerende Møns Klint. Skal hunden med på ferie i sommerhus, så er der hundeskove på både Lolland, Falster og Møn, hvor I kan lufte den uden snor. Der er mange feriehuse, hvor det er tilladt at have hund med, og I har også mulighed for at leje et sommerhus med indhegnet grund eller terrasse, så hunden kan løbe rundt og lege uden at I skal holde øje med den. Vores sommerhusudlejning på Lolland, Falster og Møn giver jer mulighed for at finde den feriebolig, der passer til jeres behov.

Lolland Falster Moen 18 Lolland Falster Moen 21

Byer

De gamle, hyggelige købstæder emmer af stemning og aktivitet. Der handles på de toppede brosten og i de smukke bindingsværkshuse, og jævnligt er der torvedage. Mange steder vil I også kunne opleve levende musik og festivals. Maribo (Lolland): Det hyggelige torv er byens samlingssted, men derudover kan den atmosfærefyldte by byde på interessante museer, Maribo Domkirke og flere kulturelle arrangementer. En gåtur langs de smukke søer kan også anbefales. Nykøbing Falster er en livlig handelsby, fyldt med charme og atmosfære. Byen har flere museer og seværdigheder for store og små. På byens hyggelige torv findes caféer og spændende specialforretninger. Stege (Møn): Den charmerende middelalderby er særdeles velbevaret med gamle købmandsgårde, torve, smalle stræder med det intakte voldanlæg og den store, smukke byport. Derudover er Stege samtidig en moderne handelsby med gode indkøbsmuligheder og mange spisesteder.

Lolland Falster Moen 19 Lolland Falster Moen 4

Aktiviteter

Det syddanske øhav er et eldorado for lystsejlere, surfere og lystfiskere. Men også badegæsterne nyder godt af de lange badestrande og det dejlige vand. Golfentusiaster har gode betingelser med hele 6 baner inden for en radius af 40 km. Fra cyklerne kan I nyde noget af den smukke 800 km lange cykelrute 'Østersøruten'. Det skovrige landskab indbyder desuden til vandreture. Med hav til alle sider samt fjorde, søer og Put & Take-fiskesøer, er området et eldorado for lystfiskere. Eller hvad med en endagstur til København, hvor I f.eks. kan besøge Den Lille Havfrue, Tivoli, Amalienborg Slot eller blot bruge dagen på at shoppe på Strøget, Danmarks længste gågade. Læs mere på www.visitcopenhagen.dk.

Lolland Falster Moen 3 Lolland Falster Moen 10

Udflugtsmål

Lalandia på Lolland byder på et stort tropisk badeland og diverse aktiviteter - www.lalandia.dk. I Knuthenborg Safaripark på Lolland færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser - lige omkring jeres bil eller bus - www.knuthenborg.dk. Middelaldercentret er et frilandsmuseum med autentisk opbyggede rekonstruktioner - www.middelaldercentret.dk. I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter. I Gisselfeld Klosters Skove ligger "Skovtårnet" - fra 45 meters højde kan I nyde en 360 graders udsigt ud over den smukke sydsjællandske natur. www.campadventure.dk

Lolland Falster Moen 5 Lolland Falster Moen 11