Lolland, Falster og Møn

Lolland, Falster og Møn ligger i et spændende hjørne af Danmark. Her er kilometervis af hvide sandstrande, der er omkranset af en enestående, smuk natur. Samtidig er vejret her i gennemsnit lidt bedre end i resten af Danmark.

Lolland, Falster og Møn
  • Prisgaranti Prisgaranti
  • Personlig service Personlig service
  • Kvalitetssikret rengøring Kvalitetssikret rengøring
  • Tryghedspakke Tryghedspakke
  • Direkte aftale med husejer Direkte aftale med husejer
Populært Sydhavsøerne

Sommerhus nær Møns Klint

Når du er i sommerhus på Lolland, Falster eller Møn, må du ikke gå glip af Møns Klint, der er et af de bedst kendte og mest elskede naturområder i Danmark. Her kan du vandre i en af Danmarks ældste bøgeskove, beundre de høje hvide kridtklinter og tage den over 400 skridt lange trappe ned til stranden (og op igen).

De tre øer udgør et charmerende hjørne af Danmark med smuk natur, samt et godt strand- og badeliv med hvide, børnevenlige sandstrande.

På Falsters østkyst ligger den omkring 20 km lange strand ved Marielyst samt de imponerende Corselitze skove.

Lolland har et alsidigt kystlandskab med snoede landeveje, der fører gennem idylliske landsbyer, forbi bøgeskove samt imponerende slotte og herregårde.

Møn har meget andet end sin klint. Øen er rig på kulturminder. Bl.a. ligger et af Nordens bedst bevarede voldanlæg i Stege.

Marielyst Strand Luftfoto Livreddertårn 1 Credit Pajor 800Px Møn 090721 (18 Of 53) 800Px

Kultur

Lolland, Falster og Møn har mange kulturminder, gravhøje, middelalderkirker, klosterruiner, slotte og herregårde.

Et af Danmarks mest spektakulære kunstværker ligger på den nordlige del af Lolland. På en fredelig mark med en smuk udsigt over Smålandshavet troner Dodekalitten. Det er græsk og betyder 12 sten.  Og det er lige præcis, hvad her står: 12 stenstøtter på hver 7-9 meter, hvor de øverste 2 meter er eller er ved at blive udhugget som hoveder. Et helt specielt og magisk sted. I forbindelse med de 12 skulpturer, er der en rundkreds af siddesten, der hver har installeret en højttaler, hvorfra der i døgnets lyse timer strømmer lydkulisser til skulpturerne.

Et andet spændende steder er Fuglsang Kunstmuseum, der har en stor samling af danske malerier og skulpturer fra perioden fra 1780 til 1980-

Middelaldercentret, der ligger tæt ved Nykøbing Falster, kan du i den fiktive købstad Sundkøbing træde over 600 år tilbage i historien.

Dodekalitten 6 Credit Kunster Thomas Kadziola; Fotograf Business Lolland Falster 800Px Nykøbing Middelaldercentret Luftfoto 1 Credit Rune Johansen 800Px

Natur

Der er natur for enhver smag på Lolland, Falster og Møn. Møn er bedst kendt for sin klint, men på Møn kan du også opleve fænomenet ”Dark Sky”, fordi nattehimlen er beskyttet mod lysforurening. Derfor kan du se millioner af stjerner blinke til dig, og selv om sommeren er der på de klare, lyse nætter frit udsyn til Mælkevejen.

Lolland har nogle meget smukke naturområder med vild natur og et rigt fugleliv. Både Maribosøerne og Nakskov Fjord er optaget på en liste: Danske Naturparker, som Friluftsrådet står bag. Det er sammenhængende områder med enestående natur og kulturhistorisk værdi.

Danmarks – og Skandinaviens - sydligste punkt ligger ved Gedser på Falster. Her er der gode muligheder for at se fugle, da trækfuglene flyver lige forbi på deres vej mod nord eller syd. Halskov Vænge, der ligger på Østfalster er en af Danmarks bedst bevare fortidsmindeskove. Skoven har 6 stendysser og 72 gravhøje.  Bøtø Nor syd for Marielyst er et fredet fuglereservat, og en vigtig yngleplads for trækfuglene.  Skønne Corselitze Skov på Nordøstfalster er et pragtfuldt sted at tage på eventyr til fods, på cykel eller på hesteryg.

Dark Sky Per Rasmussen 800Px Maribo Naturpark Maribosøerne Luftfoto 1 Credit Rune Johansen 800Px

Hyggelige købstæder

Der er en perlerække af hyggelige købstæder på Lolland, Falster og Møn. De gamle købstæder emmer af stemning og aktivitet. Her er toppede brosten og gamle bindingsværkshuse, ligesom der jævnligt er torvedage, levende musik og festivals.

Den største by på Lolland er Nakskov. Den ligger smukt ved fjorden, og har et godt handelsliv bl.a. i en af landets ældste gågader.

Torvet i Maribo er byens samlingssted. Byen rummer Maribo Domkirke og ligger lige ved Maribosøerne.

Nysted ligger smukt i en vig på Lollands sydkyst. I Nysted virker det som om tiden er gået i stå med gamle gader med smukke huse. Lige ved havnen ligger det gamle Ålholm Slot.

Nykøbing Falster er en livlig handelsby, med charme og atmosfære. Byen har restauranter og cafeer, samt flere museer og seværdigheder.

Stege på Møn er en charmerende middelalderby med gamle købmandsgårde, torve, smalle stræder, et intakt voldanlæg og en stor, smuk byport. Stege er samtidig en moderne handelsby med gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Maribo Gamle Huse Bindingsværk Credit Business Lolland Falster 800Px Nykøbing Vandtårn Luftfoto 1 Credit Rune Johansen 800Px

Aktiviteter

Lolland, Falster og Møn er et sandt eldorado for lystsejlere, surfere og lystfiskere. Men også badegæsterne nyder godt af de lange badestrande og det dejlige vand. Golfspillere har gode betingelser med hele 6 baner inden for en radius af 40 km.

På cykel kan du nyde noget af den 800 km lange cykelrute ”Østersøruten”. Det skovrige landskab indbyder desuden til vandre- og cykelture. Med hav på alle sider, fjorde, søer og Put & Take-fiskesøer, er området et paradis for lystfiskere.

Der er heller ikke længere til København end at det er muligt at tage på en endagstur til hovedstaden. Der er togforbindelse til København, så du slipper for at tage bilen med.

Hesnæs Strand Windsurfing 2 Credit Business Lolland Falster 800Px Golfklubben Storstrømmen Luftfoto Golfbane 1 Credit BEST Production 800Px

Udflugtsmål

Hvis vejret svigter byder Lalandia på et stort tropisk badeland og andre aktiviteter.  Du kan tage på safari i egen bil i Knuthenborg Safaripark på Lolland. Middelaldercentret er et frilandsmuseum med autentisk opbyggede rekonstruktioner. I Guldborgsund Zoo kan du opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter. Du kan også besøge Danmarks største vineri. Det ligger på Frederiksdal Gods nær Nakskov, hvor du kan se hvordan produktionen af den prisbelønnede kirsebærvin finder sted.

Knuthenborg Elefant 1 Credit Business Lolland Falster 800Px Muld Frederiksdal Kirsebærvin Produktion Høst 2 Credit Ingrid Riis 800Px