Nordøstjylland

Ferie i et sommerhus i Nordøstjylland byder blandt andet på børnevenlige strande, livlige havne, hyggelige byer, bakkede landskaber og et rigt fugleliv.

Nordøstjylland
  • Prisgaranti Prisgaranti
  • Personlig service Personlig service
  • Kvalitetssikret rengøring Kvalitetssikret rengøring
  • Tryghedspakke Tryghedspakke
  • Direkte aftale med husejer Direkte aftale med husejer
Populært i Nordøstjylland

Sommerhusudlejning i Nordjylland

Med et sommerhus i Nordøstjylland som udgangspunkt har du mulighed for at gå på opdagelse i områdets gamle landsbykirker, slotte, herregårde og andre historiske mindesmærker. Nord for Limfjorden er det oplagt at kigge forbi Voergaard Slot, Dronninglund Slot, og Sæbygaard. Syd for Limfjorden ligger bl.a. Willestrup Gods, Visborggaard Slot, Nørlund Gods og Lindenborg Slot

Nordøstjylland er kendt for de små, hyggelige kystbyer med livlige havne samt de mange børnevenlige strande både nord og syd for Limfjorden. Her viser Kattegat sig fra sin venligste side: Vandet er lavt, og du skal langt ud, før det bliver dybt. Nogle steder bliver de hvide sandstrande afløst af hav-enge og laguner med et rigt fugleliv. I baglandet ligger store hedearealer, bakkede landskaber, skove og plantager.

Sæbydji 0536 800Px (1) Voergaard Castle North Jutland Denmark ©Mette Johnsen Small

Kultur

Tordenskjold er ikke fra Frederikshavn, men Fladstrand – det gamle navn for Frederikshavn – var hans vigtigste base udenfor København, når han var i kamp med den svenske flåde. Frederikshavn er taget den gamle søhelt til sig, og der står en statue af ham i byen.

Syd for Frederikshavn ligger Sæby, der fik sine købstadsrettigheder i 1524, og den gamle del af byen er præget af smukke huse og hyggelige gadeforløb.

Mariager ligger ud til Mariager Fjord. Den lille, hyggelige by er kendt for fjorden, sine roser, gamle skæve bindingsværkshuse og brostensbelagte gader.

Mariager har en kæmpestor, smuk og hvidkalket klosterkirke, der fortæller historien om dengang, byen husede et stort kloster. I Vikingecenter Fyrkat ved Hobro er der aktiviteter og seværdigheder, der bringer dig ca. 1000 år tilbage og illustrerer livet på en af datidens største vikingeborge.

Palmestranden Mette Johnsen (1) 800Px Mariager Kirke

Natur

Holder du ferie i et sommerhus i Nordøstjylland, er du tæt på charmerende købstæder, dejlig natur og fine strande med lavt vand og små bølger. Sommerhusudlejningen strækker sig over et langt og meget varieret område, der går fra Bratten syd for Skagen ned til Mariager fjord i syd.

Rebild Bakker og Rold Skov i Himmerland byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter

Du har også mulighed for at komme på ø-ferie i sommerhus på Læsø, hvor du finder et stort udvalg af dejlige feriehuse. Læsø er kendt for de lækre jomfruhummere, for de tangtækkede huse og ikke mindst for sit saltsyderi.

Læsø Jomfruhummer (2) 800Px MTB I Rold Skov

Byer

I de mange små fiskerbyer langs kysten i Nordøstjylland kan I få mange timer til at gå med at indsnuse den stemningsfulde atmosfære. Frederikshavn er en af Nordjyllands bedste handelsbyer med et utal af forretninger og caféer. Herfra kan I også tage en 1-dags tur til Sverige eller Læsø. Oplev den charmerende købstad Sæby. Her findes gamle, velholdte huse, gågader, brostensbelagte gader, vandmøllen ved Sæby Å, en hyggelig lystbådehavn samt en dejlig, børnevenlig badestrand. Hals er en hyggelig ferieby med et livligt og hyggeligt havnemiljø. Herfra kan I tage den 5 min. lange tur med færgen over Limfjorden til Egense. Aalborgs gamle bymidte byder på gallerier, butikker og den legendariske Jomfru Ane Gade, Danmarks længste forlystelsesgade med restauranter og barer. Den livlige og stemningsfulde ferieby Øster Hurup har skøn badestrand, et utal af aktiviteter, et livligt natteliv og en hyggelig, moderne fiskeri- og lystbådehavn.

Frederikshavn Q0A7450 800Px Musikkenshus Aalborg 800Px

Aktiviteter

Den nordøstjyske Kattegatkyst indbyder til vandaktiviteter. Badning, windsurfing og sejlsport står højt på listen, men området er også ideelt for lystfiskere, da der kan fiskes direkte fra stranden, fra båd på havet eller i baglandets mange åer, søer og Put & Take-fiskeparker. For golfspillere er der også gode muligheder i Nordøstjylland. Det varierede bagland er ideelt for cykel- og vandreture. I Rold Skov er der flere fine mountainbikeruter.

Lystfisker Mette Johnsen 800Px Hals Strand Q0A2838 800Px

Udflugtsmål

I Aalborg Zoo kan du opleve over 1.500 dyr fra hele verden. Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret, hvor du kan se elge, ørne og køre med det gamle tørvetog. Junglestier, sommerfugle, slanger, krokodiller og vandfald kan du opleve i Randers Regnskov. Prøv de mange forskellige aktiviteter i de to store sommerlande – Fårup og Djurs. Danmarks næststørste skovområde, Rold Skov, breder sig over 15.000 tdr. land kuperet terræn, med mange skovsøer og kilder samt et rigt dyreliv. Her er adskillige vandre- og mountainbikeruter, der bringer dig dybt ind i skoven. Den charmerende ø Læsø i Kattegat har sin helt egen natur og kultur. Øen kan besøges på en 1-dags-tur fra Frederikshavn.

Lille Vildmose Nicolas Cho Meier (33) 800Px Aalborg Zoo Bavian Rene Frederiksen 800Px