Destination

Nordøstjylland

En ferie i sommerhus i Nordøstjylland kan blandt andet byde på livlige havne, bakkede landskaber og et rigt fugleliv.

Nordøstjylland

Sommerhusudlejning i Nordjylland

Når I er i sommerhus i Nordøstjylland er der masser af muligheder for at gå på opdagelse i områdets gamle landsbykirker, store slotte, herregårde og andre historiske mindesmærker.

Nordøstjylland er kendt for sine små hyggelige kystbyer med de livlige havne samt de mange børnevenlige strande. Her er vandet lavt, og Kattegat viser sig fra sin venligste side. Nogle steder bliver de hvide sandstrande afløst af havenge og laguner med et rigt fugleliv. I baglandet ligger store hedearealer, bakkede landskaber og plantager. Her kan I også møde mange spændende og gamle landsbykirker, slotte, herregårde og historiske mindesmærker.

Nordoestjylland 3 Nordoestjylland 25

Kultur

Området går langt tilbage i tiden, bl.a. kan I næsten føle Tordenskjold ved jeres side, når I besøger Krudttårnet i Frederikshavn. Gå ikke glip af en dag på havnen i Hals, hvor der sommeren igennem er levende musik og torvedage.

Nordoestjylland 45 Nordoestjylland 7

Natur

Holder I ferie i et sommerhus i Nordøstjylland er i tæt på charmerende købstæder, dejlig natur og fine strande med lavt vand og små bølger, der derfor egner sig godt til mindre børn. Her strækker sommerhusudlejningen sig over et meget varieret område, der går fra Bratten syd for Skagen ned til Mariager fjord i syd. I har også mulighed for at komme på øferie i sommerhus på Læsø, hvor I finder et stort udvalg af dejlige feriehuse. Ønsker I at komme helt ned i gear og samtidig spare penge, kan I tage på en lang Spar-Ferie. Spar-Ferie er et tilbud til jer, der gerne vil slappe af i sommerhus i længere tid. Vælger I Spar-Ferie tilbuddet, skal I booke en feriebolig i mindst to uger. Den første uge betaler I normalpris for sommerhuset, men i de efterfølgende uger, får I rabat på hver booket uge. I kan leje sommerhus i op til 28 dage, når I vælger Spar-Ferie. Så er der tid til både oplevelser og afslapning i ferien!

Nordoestjylland 9 Nordoestjylland 6

Byer

I de mange små fiskerbyer langs kysten i Nordøstjylland kan I få mange timer til at gå med at indsnuse den stemningsfulde atmosfære. Frederikshavn er en af Nordjyllands bedste handelsbyer med et utal af forretninger og caféer. Herfra kan I også tage en 1-dags tur til Sverige eller Læsø. Oplev den charmerende købstad Sæby. Her findes gamle, velholdte huse, gågader, brostensbelagte gader, vandmøllen ved Sæby Å, en hyggelig lystbådehavn samt en dejlig, børnevenlig badestrand. Hals er en hyggelig ferieby med et livligt og hyggeligt havnemiljø. Herfra kan I tage den 5 min. lange tur med færgen over Limfjorden til Egense. Aalborgs gamle bymidte byder på gallerier, butikker og den legendariske Jomfru Ane Gade, Danmarks længste forlystelsesgade med restauranter og barer. Læs mere på www.aalborg-tourist.dk. Den livlige og stemningsfulde ferieby Øster Hurup har skøn badestrand, et utal af aktiviteter, et livligt natteliv og en hyggelig, moderne fiskeri- og lystbådehavn.

Nordoestjylland 13 Nordoestjylland 37

Aktiviteter

Hele området langs kysten indbyder til vandaktiviteter. Badning, windsurfing og alverdens sejlsport står højt på listen, men området er også ideelt for lystfiskere, idet der kan fiskes direkte fra stranden, fra båd på havet eller i baglandets mange åer, søer og Put & Take-fiskeparker. For golfspillere er der også gode muligheder i Nordøstjylland. Det varierede bagland er ideelt for cykel- og vandreture, hvor I bl.a. kan besøge skove, fuglereservater, slotte og herregårde.

nordoestjylland-2 nordoestjylland-4

Udflugtsmål

I Aalborg Zoo kan I opleve 800 dyr fra hele verden 5 www.aalborgzoo.dk. Junglestier, klipper, krokodiller og vandfald kan I opleve i Randers Regnskov - www.regnskoven.dk. Prøv de over 60 forskellige aktiviteter i Djurs Sommerland - www.djurssommerland.dk. Danmarks næststørste skovområde, Rold Skov, på ca. 15.000 tdr. land med det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv og de mange vandreruter ligger syd for Aalborg. Den charmerende ø Læsø ligger midt i Kattegat og har sin helt egen natur og kultur. Øen kan besøges på en 1-dags-tur fra Frederikshavn. Besøg evt. Læsø Saltsyderi, som er et historisk, saltproducerende værksted - www.saltsyderiet.dk/da.

Nordoestjylland 23 Nordoestjylland 12