Sommerhuse i Hou

Sommerhus i Hou - dejlig ferie ved børnevenlig strand

En børnevenlig strand med klitter, en hyggelig lystbådehavn og masser af sommerhuse. Hou, der ligger lige nord for Hals, har det der skal til for en vellykket ferie.

Lystbåde og badegæster

Sommerhusområdet ved Hou strækker sig et godt stykke ind i landet på begge sider af selve byen. Det er en lille by om vinteren, men en stor ferieby i sommermånederne. De gamle fiskerhuse på havnen fortæller, at Hou oprindeligt var et fiskerleje. Hou har en dagligvarebutik, flere spisesteder og gallerier. Der er flere afmærkede cykel- og vandrestier i området, lige som der er flere put and take-søer.

Stranden og naturen

Havnen i Hou deler stranden i en nordlig og en sydlig del. Af de lokale kaldes nordstranden for ”Konestranden”, da det er her de lokale oftest bader. Og som regel var det konerne, der tog børnene med til vandet. Stranden syd for lystbådehavnen kaldes ”Turiststranden”. Fælles for strandene er, at de er børnevenlige sandstrande. Vandet er stille, og der er langt ud til det dybe.

Områderne bag stranden er præget af skovområder, der er omkranset af et bakket landskab med enge og moser.

Udflugter

Hou har et velbevaret batteri ved den sydlige strand, der er en befæstning fra kanonbådskrigen mod England i 1807-14. Nabobyen Hals har en del at byde på. Midt i Hals er byens vartegn – en hvalkæbe fra en blåhval, som blev skudt i Barentshavet i 1868 af kaptajn C. Klitgaard fra Hals. Kæberne blev sat op foran hans hjem, men de er i dag erstattet af en mere holdbar kopi af glasfiber. Den originale kæbe blive opbevaret på Statens Kunsthistoriske Museum.

Takket være sin placering ved indsejlingen til Limfjorden har Hals haft strategisk betydning. Derfor har byen sin egen skanse, der stod færdigt i 1654, så anlægget kunne beskytte det, der dengang var den eneste indsejling til Limfjorden. Skansen er landets bedst bevarede enkeltskanse. I forbindelse med Skansen er der et museum, der fortæller historien.

Skagen er absolut et besøg værd. Byen med de gulkalkede huse og røde tage har et rigt kulturliv med gode museer. Frederikshavn er en glimrende handelsby, men har også en spændende historie og nogle fine historiske perler at byde på.

Sæby har det meste af hvad, hjertet kan begære. Her er købstadsidyl, kunsthåndværkere, grønne skov, gode restauranter og liv på havnen, der er lidt af et Mekka for lystfiskere.

Man kan også besøge Voerså, der ligger 20 km nord for Hou. Her kan man leje kanoer og vandcykler og sejle en tur op ad Voer Å.

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit. Den er stadig i bevægelse og bevæger sig omkring 15 meter mod øst hvert år. Det betyder, at den på et tidspunkt vil dække hovedvejen til Skagen. Rubjerg Knude er heller ikke til at komme udenom. Her knejser det berømte fyrtårn, der i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet.

Hammer Bakker ved Vodskov er et skønt og afvekslende skovområde med adskillige vandreruter og MTB-spor. Aalborg er også værd at besøge. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er spændende at opleve.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Voergaard Slot

Voergaard Slot er en herregård i renæssancestil tæt ved Dronninglund. En af slottet mest berømte beboere var Ingeborg Skeel, der var kendt for at være lidt af en tyran over for områdets bønder. Angiveligt spøger hun stadig på slottet. Den dansk-franske greve Ejner Oberbech-Clausen købte slottet i 50’erne. Han medbragte sin store kunst- og møbelsamling. Slottet er overdraget til en familiefond, og der er i sæsonen daglige rundvisninger.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Nordjyllands Kystmuseum

Bangsbo Fort, Nordjyllands Kystmuseum ligger i 82 meters højde syd for Frederikshavn. Fortet består af et befæstningsanlæg bygget under 2. Verdenskrig. Det blev udbygget af det danske søværn i løbet af Den Kolde Krig.

Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.

Skagens Museum

Skagens Museum har en omfattende samling af værker af Skagensmalerne, heriblandt Anna og Michael Ancher, Marie og P.S. Krøyer, Laurits Tuxen, Viggo Johansen og Holger Drachmann.

Ørnereservatet – Eagleworld

Ørnereservatet nær Skagen er Danmarks ældste rovfuglecenter. Området, hvor centret ligger, er på omkring 30 hektar med sø, klitter, hav og hedelandskab. Centret har omkring 100 fugle fordelt på ti arter. Der er forevisninger, hvor falkonerer viser, hvad fuglene kan.