Destination

Øster Hurup

Øster Hurup

Sommerhusudlejning i Øster Hurup - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Øster Hurup, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Feriebyen Øster Hurup ligger ud til Kattegat og byder på dejlig og børnevenlig sandstrand med klitter, masser af skønne sommerhuse, et aktivt byliv og en stemningsfuld lystbådehavn. Når I holder ferie i et sommerhus i Øster Hurup, er I omgivet af unik natur og aktiviteter for hele familien.

 

Generel

Øster Hurup er en populær ferie- og badeby med god strand og livlig aktivitet. Feriebyen Øster Hurup ligger ud til Kattegat, ved en af Østjyllands bedste badestrande, og ikke langt fra Mariager Fjord. Her er skøn natur og masser af aktivitetsmuligheder for store og små. Byen har gode indkøbsmuligheder samt et stort udvalg af fortovscaféer og restauranter. Nattelivet er sommeren igennem livligt på byens barer og diskoteker. Øster Hurup Havn er en hyggelig og moderne fiskeri- og lystbådehavn, hvor der summer af liv og aktivitet. Her er det muligt at købe friskfanget fisk hver dag. Øster Hurup er et dejligt sted at leje et sommerhus og i mange af vores sommerhuse er det tilladt at medbringe hund.

Strande

Den kilometerlange, hvide badestrand har lave klitter og Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt for surfing.

Natur

Naturen omkring Øster Hurup er smuk og varieret. Her er mange naturskønne steder at opleve, når I er på ferie i sommerhus. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark Skov og Toft Skov. Toft Skov er et enestående, fredet og uberørt naturområde, hvor I har mulighed for at opleve vildsvin, krondyr og kongeørne - dog kun på en rundvisning i selskab med en gruppe. Længere inde i landet ligger Danmarks næststørste skovområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, der med det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv og de mange vandreruter bestemt er et besøg værd.

Aktiviteter

For lystfiskere er der et utal af gode muligheder for at fiske i områdets vandløb, fra havnen, i Mariager Fjord eller i en af Put&Take fiskesøerne. Ved Als Odde er det også muligt at leje en båd til fiskeri i Mariager Fjord. Området er fladt og derfor velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter langs de afmærkede cykelruter, som fører gennem det smukke Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. Der findes ligeledes flere naturstier og vandreruter i området. Så tag på dejlige gåture og oplev naturen tæt på, når I holder ferie i sommerhus. Øster Hurup byder desuden på subtropisk badeland, som har åbent året rundt, minigolf, tennisbaner samt cykel- og hesteudlejning. Der er gode betingelser for surferen ved stranden. Der arrangeres desuden sejlture på Mariager Fjord. For golfspillere er der flere baner i området.

Attraktioner

Sommerhusudlejning i Øster Hurup betyder, at I er tæt på mange spændende seværdigheder og oplevelser. I den flotte have ved Visborggård Slot ligger Kong Christian X hvide vallak begravet under en gravhøj. Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup er en smuk herregårdshave med fontæner, roser og løgplanter. Willestrup Å løber gennem haven. Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden. Als Hjemstavnsmuseum er indrettet i et stråtækt bindingsværkshus og viser et stuehus fra 1750-1830 med inventar. Hadsund Egns Museum ligger i smukke omgivelser og rummer udstillinger, der fortæller om egnens historie. De velholdte godser Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården og Fredenslund er alle et besøg værd.

Udflugtsmål

Rold Skov byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter. Aalborg Zoo er en dejlig grøn have, hvor du kommer tæt på 800 spændende og truede dyr fra hele verden. I Randers Regnskov kan I opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald. Randers Regnskov lever op til sit navn. Hos Danmarks Saltcenter i Mariager kan I opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema. I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange. Vikingecentret Fyrkat omfatter det fredede voldsted Fyrkat samt rekonstruktioner af et borghus og en vikingegård med ni huse, opført kort før år 1000. På Cirkusmuseet, som ligger i en ægte velbevaret cirkusbygning af træ, er der fokuseret på de sidste 200 års cirkushistorie.
Sommerhuse i Øster Hurup