Sommerhuse i Øster Hurup

Sommerhusudlejning i Øster Hurup - dejlig ferie i sommerhus

Den bedste strand i Østjylland ligger ved Øster Hurup. Hvert år forvandler den lille by sig til en rigtig ferieby, hvor der er masser af liv i gaderne, på havnen og ikke mindst i sandet og på vandet.

Generelt

Feriebyen Øster Hurup ved Kattegatkysten har en af landets mest børnevenlige strande, et hyggeligt miljø ved havnen og så er der ikke ret langt til attraktionerne og byerne i Jylland. Det lave vand ved stranden er som skabt til badning, kajak, stand up paddle, surfing, og hvad man ellers kan finde på.

Oprindeligt var Øster Hurup et fiskerleje, men stedet har udviklet sig til en levende og aktiv ferieby med cafeer, restauranter, butikker og muligheder for oplevelser. Havnen har altid været et stort trækplaster. Både for sejlerne, men også for turister, der kigger forbi for at indsnuse den maritime stemning.

Der er ikke ret langt til oplevelserne i den del af Himmerland, der strækker sig fra Mariager Fjord og op til Aalborg ved Limfjorden.

Stranden og naturen

Den kilometerlange og hvide badestrand med de lave klitter er særdeles børnevenlig. Bølgerne er små og blide, og man skal langt ud, før vandet bliver dybt. Stranden er lang. Den strækker sig fra Als Odde til Dokkedal ti kilometer mod nord.

Naturen omkring Øster Hurup er meget varieret, og det er muligt at komme rundt i området både på vandreture og cykelture.

Ganske tæt på ligger Lille Vildmose, der er det største moseområde i Danmark med søer og skove. Bakkerne ved Dokkedal nord for Øster Hurup er også spændende at bevæge sig rundt i, og fra toppen af skråningerne er der en glimrende udsigt over Kattegat.

Udflugter

Hele det østlige Himmerland er nemt at nå fra Øster Hurup. Danmarks fjerdestørste by og Nordjyllands hovedstad, Aalborg, er hurtig at komme til. Aalborg har et godt handelsliv, en spændende havnefront, og adskillige kulturinstitutioner i topklasse – eksempelvis Kunsten, Musikkens Hus og Nordkraft.

Rebild Bakker ved Skørping er et storslået og kuperet hedelandskab med en historie. Her er høje stigninger, smukke udsigter, kilder og åer.

Hobro i bunden af Mariager Fjord har sin egen ringborg fra vikingetiden, Fyrkat. Har man smag for den slags byggerier ligger der en endnu større, Aggersborg, på nordsiden af Limfjorden nær Løgstør.

Mariager er en hyggelig by med brostensbelagte gader og en kæmpestor kirke, der fortæller om dengang byen rummede et stort kloster.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.