Sommerhuse i Mou

Sommerhus i Mou - dejlig ferie i sommerhus

Det hyggelige sommerhusområde ved Mou ligger midt i naturen på sydsiden af Limfjorden. Kattegatkysten er få kilometer væk, og det er nemt at komme til attraktionerne i det blide og bakkede Himmerland.

Beliggenheden ved fjord og hav betyder, at sommerhusområdet ved Mou er et godt udgangspunkt for mange aktiviteter på og omkring vandet. Mou har sin egen lystbådehavn og selve byen, der ligger et lille stykke fra sommerhusene har sin egen dagligvarebutik. Mou er et skønt feriested for dem, der ønsker at slappe af og nyde naturen. Hals ligger lige på den anden side af fjorden, og det er nemt at komme dertil, da færge sejler i pendulfart mellem Hals og Egense, der ligger lige ved siden af Mou.

Stranden og naturen

Der er ingen badestrand ved Mou. I stedet kan man vælge den lille kunstige sandstrand ved siden af lystbådehavnen i Egense. Er det ikke nok kan man køre til de fremragende strande ved Hals eller Hou mod nord eller Øster Hurup Strand mod sydøst. Mod syd ligger Stejlgabet ved Dokkedal, hvor der er en hvid sandstrand med roligt, lavt vand.

Landskabet omkring Mou er afvekslende. I Mulbjergene ved Dokkedal har man fra det bakkede landskab en fin udsigt over Kattegat. Kongerslev Hede er et fredet område, hvor der er flere bronzealderhøje. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer og skove og et rigt dyreliv. Lidt længere mod syd ligger Rold Skov, Danmarks næststørste skovområde.

Udflugter

Hele det østlige Himmerland er nemt at nå fra Mou. Danmarks fjerdestørste by og Nordjyllands hovedstad, Aalborg, er hurtig at komme til. Aalborg har et godt handelsliv, en spændende havnefront, og adskillige kulturinstitutioner i topklasse – eksempelvis Kunsten, Musikkens Hus og Nordkraft.

Rebild Bakker ved Skørping er et storslået og kuperet hedelandskab med en historie. Her er høje stigninger, smukke udsigter, kilder og åer.

Hobro i bunden af Mariager Fjord har sin egen ringborg fra vikingetiden, Fyrkat. Har man smag for den slags byggerier ligger der en endnu større, Aggersborg, på nordsiden af Limfjorden nær Løgstør. Mariager er en hyggelig by med brostensbelagte gader og en kæmpestor kirke, der fortæller om dengang byen rummede et stort kloster.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.