Sommerhuse i Als Odde

Sommerhus Als Odde

Als Odde ligger på den nordlige kyst ved udmundingen af Mariager Fjord. Als Odde har et velbevaret landsbymiljø med gadekær, gårde og bindingsværkshuse fra omkring 17 og 1800-tallet. Byen ligger i læ af morænebakken Bjerget, der er 24 m højt, og er omgivet af flade strandenge med et rigt fugleliv. Området ligger ca. 12 km fra feriebyen Øster Hurup med de dejlige strande, aktivitets- og indkøbsmuligheder samt mange spisesteder.


Strande og natur ved Als Odde

Det er muligt at bade ved kysten omkring Als Odde, men de hvide børnevenlige sandstrande med klitter findes nord for området i Øster Hurup (12 km).
Kysten ud for Als Odde består af brede flade strandenge med mange vadefugle. Arealerne sydvest for Als Odde, ned mod fjorden, ligger kun omkring 1 meter over havets overflade. Morænebakken Bjerget ligger 24 m.o.h., og herfra er der en storslået udsigt over vandet og området. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark Skov og Toft Skov. Længere inde i landet ligger Danmarks næststørste skovområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, der med det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv og de mange vandreruter bestemt er et besøg værd.


Aktiviteter omkring Als Odde

Der er gode betingelser for surfere på Mariager Fjord. For lystfiskere er der virkelig gode muligheder fra molen i Als Odde, i Mariager Fjord, i områdets vandløb eller i en af Put & Take fiskesøerne. Området er fladt og derfor velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter langs de afmærkede cykelruter, som fører gennem det dejlige Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. Der findes ligeledes flere naturstier og vandreruter i området.Der arrangeres desuden sejlture på Mariager Fjord. For golfspillere er der flere baner i området.


Udflugter nær Als Odde

Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden. I den flotte have ved Visborggård Slot ligger Kong Christian X hvide vallak begravet under en gravhøj. De velholdte godser Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården og Fredenslund er alle et besøg værd.
I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange. Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede voldsted Fyrkat samt rekonstruktioner af et borghus og en vikingegård med ni huse, opført kort før år 1000 (46 km).

Attraktioner tæt på Als Odde

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.