Destination

Als Odde

Als Odde

Sommerhusudlejning i Als Odde - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Als Odde, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Als Odde er et fredeligt område ved hav og fjord - ideelt for naturelskere.

 

Generel

Als Odde ligger på den nordlige kyst ved udmundingen af Mariager Fjord. Landsbyen Als Odde er et velbevaret landsbymiljø med gadekær, gårde og bindingsværkshuse fra omkring 1700 og 1800-tallet. Byen ligger i læ af morænebakken Bjerget, som er 24 m højt, og er omgivet af flade strandenge med et rigt fugleliv. Området ligger ca. 12 km fra den populære ferieby Øster Hurup med dejlige strande, diverse aktivitets- og indkøbsmuligheder samt mange spisesteder.

Strande

Det er muligt at bade ved kysten omkring Als Odde, men de hvide børnevenlige sandstrande med klitter findes nord for området i Øster Hurup (12 km).

Natur

Kysten ud for Als Odde består af brede flade strandeng med mange vadefugle. Arealerne sydvest for Als Odde, ned mod fjorden, ligger kun omkring 1 meter over havets overflade. Morænebakken Bjerget ligger 24 m.o.h., og herfra er der en storslået udsigt over vandet og området. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark Skov og Toft Skov. Længere inde i landet ligger Danmarks 2. største skovområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, der med det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv og de mange vandreruter bestemt er et besøg værd.

Aktiviteter

Der er gode betingelser for surfere på Mariager Fjord. For lystfiskere er der virkelig gode muligheder fra molen i Als Odde, i Mariager Fjord, i områdets vandløb eller i en af Put&Take fiskesøerne. Ved molen i Als Odde er det også muligt at leje en båd til fiskeri i Mariager Fjord. Området er fladt og derfor velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter langs de afmærkede cykelruter, som fører gennem det smukke Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. Der findes ligeledes flere naturstier og vandreruter i området. I Øster Hurup findes et subtropisk badeland, som har åbent året rundt, minigolf, tennisbaner samt cykel- og hesteudlejning. Der arrangeres desuden sejlture på Mariager Fjord. For golfspillere er der flere baner i området.

Attraktioner

Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden. Als Hjemstavnsmuseum er indrettet i et stråtækt bindingsværkshus og viser et stuehus fra 1750-1830 med inventar. I den flotte have ved Visborggård Slot ligger Kong Christian X hvide vallak begravet under en gravhøj. Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup er en smuk herregårdshave med fontæner, roser og løgplanter. Willestrup Å løber gennem haven. Hadsund Egns Museum ligger i smukke omgivelser og rummer udstillinger, der fortæller om egnens historie. De velholdte godser Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården og Fredenslund er alle et besøg værd.

Udflugtsmål

Hos Mariager Saltcenter kan I opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema (30 km). Rold Skov byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter (40 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange. Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede voldsted Fyrkat samt rekonstruktioner af et borghus og en vikingegård med ni huse, opført kort før år 1000 (46 km).
Sommerhuse i Als Odde