Sommerhuse i Læsø, Vesterø Syd

Sommerhusudlejning i Læsø, Vesterø Syd - dejlig ferie i sommerhus

Vesterø Syd på Læsø er et stille og roligt ferieområde med sommerhuse i skovomgivelser med en børnevenlig badestrand helt tæt på.

Tæt på vandet og tæt på byen

Sommerhusene i Vesterø Syd ligger tæt på Kongestranden, men stadig tæt på aktiviteterne, butikkerne, restauranterne og færgeforbindelsen i Vesterø. Vesterø Syd ligger mellem træerne langs med Strandvejen, der begynder i Vesterø og slutter ved sandrevlen Stokken.

Stranden og naturen

Kongestranden, der ligger lidt sydvest for Vesterø Havn, er en sandstrand og den er formentlig Læsøs mest børnevenlige. Vandet bliver først dybt efter tredje revle. Stranden stækker sig langs hele sommerhusområdet og afgrænses af høje klitter med marehalm. Kongestranden er også god til kite- og vindsurfing.

Vesterø Syd på Læsø er omgivet af skov, klithede og strand. Der er ikke langt til den lange sandrevle Stokken, Sdr. Nyland Strand. Man skal vade 50 meter gennem vandet for at komme ud på, Stokken, der er omkring 5 kilometer lang.

Udflugter

Det flade terræn og den overskuelige størrelse betyder, at Læsø er særdeles velegnet til cykelture. Her er mange cykelstier og småveje, hvor man kører i fred. Også for vandrere er Læsø lidt af et slaraffenland. Øen byder på adskillige vandrestier.

Et oplagt sted at besøge på Læsø er Læsø Salt, hvor saltet produceres som i gamle dage, hvor saltholdigt grundvand inddampes på store pander.

Hedvigs Hus er en af de meget karakteristiske ejendomme med bindingsværk af strandingstømmer og et tag, der er fremstillet af tang. I dag er huset ejet af Læsø Museum der har indrettet det, så man får et indblik i dagliglivet i gamle dage på Kattegatøen.

Ved Horneks Odde kan man en af de gamle hummerhytter. Frem til ca. 1950 var der på nordkysten et par håndfulde hytter, der blev brugt som base af fiskere, der fangede sorthummere med tejner. I dag er der kun 2 hytter tilbage, og Læsø Museum har brugsretten til den ene, som det derfor er muligt at besøge.

Læsø er også blevet et hotspot for islandske heste. Der er et par steder, hvor man kan leje en hest og sammen med andre ryttere kan udforske Læsø fra ryggen af en islandsk hest.

Attraktioner:

Rønnerbussen

Rønnerbussen, der i virkeligheden er en traktor med en overdækket påhængsvogn, kører igennem Danmarks næststørste marskområde, Rønnerne, som jævnligt oversvømmes af Kattegat. Undervejs er guiden klar med fortællinger om Læsøs natur, kultur og historie.

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Nordjyllands Kystmuseum

Bangsbo Fort ligger i 82 meters højde syd for Frederikshavn. Fortet består af et befæstningsanlæg bygget under 2. Verdenskrig. Det blev udbygget af det danske søværn i løbet af Den Kolde Krig.