Destination

Læsø, Vesterø Syd

Læsø, Vesterø Syd

Sommerhusudlejning i Læsø, Vesterø Syd - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Læsø, Vesterø Syd, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Vesterø Syd på Læsø er et skønt og roligt ferieområde med hyggelige sommerhuse i skovomgivelser og en børnevenlig badestrand med klitter. Sommerhusområdet er omgivet af dejlig natur og indbyder til familiehygge og aktiviteter på land og til vands.

 

Generel

I Vesterø Syd bor I i idylliske naturomgivelser, lige ved den populære Kongestrand, og stadig tæt ved Vesterøs aktiviteter, butikker og spisesteder. Sommerhusene i Vesterø Syd ligger mellem træerne langs med Strandvejen, som begynder i Vesterø og slutter ved øen Stokken. Mellem Strandvejen og havet ligger et fladt og fredet hedelandskab, som gør det muligt at se ud over havet fra flere sommerhuse.

Strande

Kongestranden er en skøn sandstrand og nok øens mest børnevenlige strand, da vandet først bliver dybt efter tredje revle. Stranden stækker sig langs hele sommerhusområdet og afgrænses af høje og lægivende klitter med marehalm. Kongestranden indbyder til badning, afslapning, gåture samt kite- og windsurfing. Der, hvor Kongestranden ender i syd, ligger den 5 km lange ø, Stokken. Stokken er smal og langstrakt med klitter, marehalm og sandstrand, og ligger kun 50 meter fra Læsø. Langs hele ydersiden af øen finder I en skøn sandbadestrand, Sdr. Nyland Strand, hvor I uden problemer kan finde et uforstyrret sted. Men vær opmærksom på, at vandet hurtigt bliver dybt her.

Natur

Vesterø Syd er omgivet af små skove, klithede og strand. Mod syd kan I prøve at gå de 50 meter over til Stokken gennem knæhøjt vand. På overgangen kan I indimellem finde blåmuslinger. Naturen på Stokken er uspoleret og præget af klitter, marehalm og sandstrand. Mange ynglefugle holder til her, og derfor er den vestlige del af øen er fredet fra d. 15. april til d. 15. juli hvert år! Lige bag Vesterø kan I opleve de naturskønne vådområder Kærene og Holtemmen, som er omgivet af hedearealer med lyng og uberørt skov. Her kan I se et stort antal sjældne planter og nyde de blomstrende åkander om sommeren. Bag Kærene ligger Læsø Klitplantage, som er et stort klitområde med hede og skov. Her kan I vandre, cykle og ride på stierne, og måske se rådyr undervejs. I kan også gå tur med hunden i hundeskoven, træne på sundhedspladsen, grille på bålpladsen og gå på svampejagt om efteråret. Det fredede naturområde Rønnerne ved Saltsyderiet byder på et rigt fugleliv og mange sjældne planter.

Aktiviteter

Kongestranden og Stokken indbyder til badning og strandaktiviteter af enhver slags. Men I kan også tage på cykeltur til Læsøs naturområder og attraktioner eller ind til Vesterø, hvor I kan handle, spise og nyde stemningen i havnen imens I spiser en Læsø Is. I området mellem Vesterø Syd og Rønnerne kan I flere steder leje islandske heste og tage med på en ridetur i strandkanten eller på Rønnerne. Golfspillere kan prøve banen hos Læsø Seaside Golfklub ved Østerby. Banen er smukt beliggende i naturen og har opnået 16 ud af 20 mulige stjerner i Peugeots Golf Guide. Banen er åben for gæstespillere. Lystfiskere kan fiske fra havnen i Vesterø eller tage på havfiskeri med kuttern Seadog, som sejler ud fra Vesterø. Seadog arrangere også sælsafari for hele familien.

Attraktioner

Områdets største attraktion er den dejlige strand og den fredelige natur i Vesterø Syd. Middelalderkirken Vesterø Søndre Kirke ligger i Vesterø Syd, og her kan I se nogle smukke, sengotiske kalkmalerier fra begyndelsen 1500-tallet. Besøg det moderne, nordiske kurbad Læsø Kur i Vesterø. Her kan I prøve forskellige saltholdige bade eller en afslappende behandling med ler, salt og alger. Trænger I til at blive forkælet og slappe af, er dette det rette sted.

Udflugtsmål

På Museumsgården ved Byrum kan I opleve et intakt Læsøhjem fra slutningen af 1800-tallet. Selve gården er en flot og meget velholdt tanggård med metertykt tangtag. Udenfor kan I se en fungerende stubmølle. Se de gamle stuer og udstillinger med malerier og Læsø-dragter. På Læsø Saltsyderi kan I opleve, hvordan saltet bliver sydet i de åbne jernpander i de små sydehytter. Hør syderne fortælle om processen og saltsyderiets historie. Køb frisksydet salt med hjem og nyd en frisklavet pandekage på stedet. Fra tårnet på saltsyderiet kan I se ud over det fredede naturområde Rønnerne. I kan opleve området på nært hold fra Rønnerbussen eller fra hestevogn. Her kan I se et væld af fugle og sjældne planter. Tæt ved saltsyderiet ligger den børnevenlige seværdighed Storhaven, hvor børnene kan boltre sig på en hoppepude, få en ridetur på islandske heste, skyde med bue og pil og klappe gårdens dyr blandt meget andet.
Sommerhuse i Læsø, Vesterø Syd