Sommerhuse i Hegedal, Hobro

Sommerhus i Hegedal, Hobro

Har du lyst til en uforstyrret ferie i et skønt naturområde ved Mariager Fjord, er Hegedal, der kun ligger 4 km fra Hobro, et godt bud. Du er tæt på den skønne fjords indbydende vand, der blandt andet lokker med svømning og fisketure.

Strande og natur ved Hegedal

I umiddelbar nærhed af sommerhusene er der mulighed for at bade i Mariager Fjord. Den næste badestrand findes imidlertid kun 9 km fra sommerhuset. Stranden Bramslev Bakker har liggepladser såvel som borde, stole og toiletter. Her er også mulighed for at stå på vandski, og i umiddelbar nærhed findes der restauranter og butikker.
42 km væk ligger den glimrende strand ved Øster Hurup. Det er en kilometerlang hvid sandstrand med lave klitter. Stranden er børnevenlig, da bølgerne er meget små, når der er lavvande. Stranden har god plads til solbadning og svømning og forskellige strandaktiviteter såsom surfing.
Sommerhusområdet er omgivet af skov, hede og strande. På den anden side af Mariager Fjord, 7 km fra jeres sommerhus, strækker Østerskoven sig fra Hobro i østlig retning langs fjorden. Østerskoven er et stort gammel skovområde, der er fredet med mange skønne vandreruter.

Udflugter

Hele det østlige Himmerland er nemt at nå fra Hegedal, ved Hobro. Danmarks fjerdestørste by og Nordjyllands hovedstad, Aalborg, er hurtig at komme til. Aalborg har et godt handelsliv, en spændende havnefront, og adskillige kulturinstitutioner i topklasse – eksempelvis Kunsten, Musikkens Hus og Nordkraft.

Rebild Bakker ved Skørping er et storslået og kuperet hedelandskab med en historie. Her er høje stigninger, smukke udsigter, kilder og åer.

Hobro har sin egen ringborg fra vikingetiden, Fyrkat. Har man smag for den slags byggerier ligger der en endnu større, Aggersborg, på nordsiden af Limfjorden nær Løgstør.

Mariager er en hyggelig by med brostensbelagte gader og en kæmpestor kirke, der fortæller om dengang byen rummede et stort kloster.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland. Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.