Destination

Læsø, Østerby

Læsø, Østerby

Sommerhusudlejning in Læsø, Østerby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus in Læsø, Østerby, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Østerby på Læsø byder på en dejlig badestrand, en stor havn, en hyggelig bymidte og masser af skønne sommerhuse. Sommerhusene ligger i den dejlige natur med skov og hede omkring Østerby. En ferie i sommerhus i Østerby på Læsø indbyder til aktiviteter for hele familien.

 

Generel

Den hyggelige Østerby ligger på Læsøs nordøstkyst. Her kan I opleve en charmerende atmosfære omkring byens havn, hvor både lystbåde og fiskekuttere holder til. Byens butikker og spisesteder er også centreret omkring havnen og lige vest for havnen ligger byens badestrand. Ved havnen finder I også en meget stor legeplads. I kan også benytte et nyt område med terrasser og en stor petanquebane ved havnen. Hos den lokale fiskehandler kan I hver dag købe dagens fangst fra de lokale fiskekuttere. Østerbys sommerhuse ligger tæt ved kysten eller lidt inde bagved, godt skjult i de grønne omgivelser.

Strande

Ved siden af lystbådehavnen finder I byens dejlige badestrand. Sandstranden er børnevenlig i vandkanten, men vandet bliver hurtigt dybt, og egner sig derfor bedst for voksne og større børn længere ude. Lige vest for Østerby ligger sandstranden Hvidebakker, som er en af Læsøs bedste badestrande. Her er vandet børnevenligt i kanten og stranden er afskærmet af høje klitter. Mod øst ligger Danzigmann med de høje klitter og gode strande. Danzigmann er et ideelt sted for øvede surfere.

Natur

Naturen omkring Østerby er præget af skovområder med mange stier og store lyngområder mod øst. Øst for Østerby ligger området Danzigmann, som er et stort, åbent hedeareal med meget høje klitter og god badestrand. Både forår og efterår har I gode muligheder for at finde rav her. Ved Danzigmann ligger sælhunderevet, hvor I ofte kan se sæler. Mod vest kan I besøge Læsø Klitplantage. Klitplantagen består af skov og lyngklædte hedeområder med mange stier, som I kan vandre, cykle og ride på. Plantagen har et rigt dyreliv og om efteråret kan I gå på svampejagt efter kantareller og Karl Johan svampe her.

Aktiviteter

Har I ikke selv cykler med, kan I leje nogle i Østerby og tage på cykeltur i de naturskønne omgivelser omkring jeres sommerhus. I kan eventuelt cykle ud til tanghuset Hedvigs Hus, til Danzigmann eller til Læsø Seaside Golfklub, som ligger tæt ved Østerby. Gæster er velkomne hos Læsø Seaside Golfklub, hvor I kan spille golf på en smuk seaside-bane, som har opnået 16 ud af 20 mulige stjerner hos Peugeots Golf Guide. Banen er smukt omgivet af skov, lyng, klitter, søer og vandløb. Lystfiskere kan fiske fra havnemolen i Østerby eller tage med passagerbåden Seadog ud på havet for at fiske. Seadog arrangere også andre familieture, som fx sælsafari og tur til Nordre Rønnerne. Hvert år kan I deltage i forskellige arrangementer i Østerby. I august finder den berømte Jomfruhummerfestival sted, og i september afholdes Madens Dag i det smukke tanghus Hedvigs Hus.

Attraktioner

I Østerbys havn kan I se snurrevodskutteren FN 162 Ellen, som er en del af Læsø Museum. Kutteren blev bygget på Læsø i 1906 og sejler stadig med jævne mellemrum. Den 7.000 m2 store Læsø Rhododendronpark i udkanten af Østerby er en smuk og velplejet have med ikke mindre end 2.000 rhododendronplanter samt en lang række spændend og sjældne træer. Oplev haven i forsommeren, hvor den blomstrer i alle regnbuens farver. Omkring 1 km bag byen ligger tanghuset Hedvigs Hus, som er et helt almindeligt Læsøhjem fra omkring 1850. Tanghuset er nænsomt restaureret af Læsø Museum og fremstår i dag med intakt tangtag og bindingsværk af drivtømmer. Huset kan I besøge til enhver tid, og i sommerperioden kan I også komme ind i det et par gange om ugen til et åbent hus arrangement. Lidt uden for Østerby ligger Læsø Uldstue i en smuk, gammel tanggård. Gården er et besøg værd i sig selv, men produkterne er også interessante, da de er lavet med uld fra egne får.

Udflugtsmål

Et af de mest velholdte tanghuse på Læsø er Museumsgården, På Lynget. Den smukke tanggård med metertykt tangtag rummer et intakt Læsøhjem med originalt interiør fra slutningen af 1800-tallet. Derudover indeholder Museumsgården en samling af malerier og Læsødragter. Oplev huset på egen hånd eller på en rundvisning. Udenfor kan I se en gammel, stadig velfungerende stubmølle. Besøg også Læsø Saltsyderi, som ligger ved det fredede naturområde Rønnerne. Her kan I gå rundt mellem sydehytterne og se, hvordan saltet bliver sydet i de åbne jernpander. Hver hele time i højsæsonen kan I høre når syderne fortæller om sydeprocessen samt saltets og saltsyderiets historie. I butikken kan I købe frisksydet salt og andre saltprodukter. Fra Saltsyderiets tårn kan I se ud naturområdet Rønnerne, som er tilholdssted for mange fugle og vilde blomster. I kan også opleve naturområdet på nært hold fra Rønnerbussen eller fra en hestevogn.
Sommerhuse i Læsø, Østerby