Sommerhuse i Egense

Sommerhusudlejning i Egense - dejlig ferie i sommerhus

Lige syd for Limfjordens udmunding i Kattegat ligger det fredelige feriehusområde ved Egense. Her er havn, færgeforbindelse til Hals, en lille strand, og der er ikke ret lang til attraktionerne i det skønne Himmerland

For alle der holder af vand og natur

Det børnevenlige sommerhusområde ved Egense ligger i naturskønne omgivelser tæt ved vandet. Med sin placering på sydsiden af Limfjorden og med udsigt til Kattegat er det en skøn plet for sejlere, badegæster og andre, der holder af mulighederne på vandet. Der er en dagligvarebutik i området, og en færge sejler i pendulfart mellem Egense og Hals, med alle de muligheder det indebærer.

Stranden og naturen

Egense har sin egen lille kunstige sandstrand i forbindelse med lystbådehavnen. Bag havnen er et klitagtigt landskab. Er det ikke nok kan man vælge de fremragende strande ved Hals eller Hou mod nord eller Øster Hurup Strand mod syd.

Landskabet omkring Egense er afvekslende. Mulbjergene ved Dokkedal ligger omkring 7 kilometer syd for Egense, hvor man fra det bakkede landskab har en fin udsigt over Kattegat. Kongerslev Hede er et fredet område, hvor der er flere bronzealderhøje. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer og skove og et rigt dyreliv. Lidt længere mod sydvest ligger Rold Skov, Danmarks næststørste skovområde.

Udflugter

Hele det østlige Himmerland er nemt at nå fra Egense. Danmarks fjerdestørste by og Nordjyllands hovedstad, Aalborg, er hurtig at komme til. Aalborg har et godt handelsliv, en spændende havnefront, og adskillige kulturinstitutioner i topklasse – eksempelvis Kunsten, Musikkens Hus og Nordkraft.

Rebild Bakker ved Skørping er et storslået og kuperet hedelandskab med en historie. Her er høje stigninger, smukke udsigter, kilder og åer.

Hobro i bunden af Mariager Fjord har sin egen ringborg fra vikingetiden, Fyrkat. Har man smag for den slags byggerier ligger der en endnu større, Aggersborg, på nordsiden af Limfjorden nær Løgstør.

Mariager er en hyggelig by med brostensbelagte gader og en kæmpestor kirke, der fortæller om dengang byen rummede et stort kloster.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.