Destination

Egense

Egense

Sommerhusudlejning i Egense - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Egense, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Egense ligger lige der, hvor Limfjorden og Kattegat mødes. Her finder I mange, dejlige sommerhuse i grønne omgivelser, en fin og børnevenlig badestrand ved lystbådehavnen og et færgeleje, hvorfra I kan sejle over Limfjorden til Hals. Egense er et roligt, populært og børnevenligt ferieområde.

 

Generel

Det hyggelige og børnevenlige sommerhusområde ved Egense ligger i rolige og naturskønne omgivelser. Egense er et attraktivt feriemål for de, der ønsker at slappe af, bade, opholde sig i naturen samt nyde stemningen i den lille, charmerende havn. Der findes en dagligvarebutik i Egense, og hvert tiende minut kan I tage færgen til Hals, hvor I finder butikker, spisesteder, underholdning og aktiviteter for hele familien.

Strande

I 2005 fik Egense sin egen, kunstige, 250 m lange sandbadestrand i forbindelse med lystbådehavnen. Bag stranden er der etableret et klitagtigt landskab og i hver ende er stranden afgrænset af læmoler. Den dejlige, børnevenlige strand er blevet tildelt det Blå Flag. Mod nord finder I Hou Strand (12 km) og Bisnap Strand (7 km). Begge strande har ligesom Egense Strand fint sand, sandbund, lavt vand og Blåt Flag. Mod syd ligger Øster Hurup Strand (12 km). Den kilometerlange, hvide badestrand har lave klitter og Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt til windsurfing.

Natur

Landskabet omkring Egense er smukt og afvekslende. Mulbjergene i Dokkedal ligger ca. 7 km syd for Egense. Her i det kuperede landskab kan I nyde udsigten over Kattegat mod øst og det langstrakte slettelandskab mod vest. Kongerslev Hede er et fredet hedelandskab, hvor I også kan se gamle broncealderhøje. Fra disse er der en fantastisk udsigt over området. Ved de lavvandede havområder mellem Egense og Hals findes der et spektakulært fugleliv. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark Skov og Toft Skov. Længere inde i landet ligger Danmarks næststørste skovområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, der med det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv og de mange vandreruter bestemt er et besøg værd.

Aktiviteter

Området omkring Egense er et lystfiskerparadis, da der her både er mulighed for at fiske i fjorden, på havet, i vandløb eller i en af områdets Put&Take søer. Golfspillere kan afprøve Hals Golfklubs bane, som ligger ved havet, eller Rold Skov Golfklubs bane, som er idyllisk beliggende i skoven. Området er fladt og derfor velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter langs de afmærkede cykelruter, som fører gennem det smukke Østhimmerland. Der findes ligeledes flere naturstier og vandreruter i området, bl.a. i Mulbjergene i Dokkedal. Der er ligeledes mulighed for at køre gokart på banen i Mou (6 km).

Attraktioner

Hos Egense Antik kan I se et stort udvalg af restaurerede, antikke møbler. En kort færgetur bringer jer fra Egense til Hals, som er en hyggelig ferieby med et livligt og hyggeligt havnemiljø. Her findes flere kulturelle seværdigheder, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Udflugtsmål

Aalborg er Nordjyllands "hovedstad" og ligger ca. 27 km fra Egense. Her finder I kunst, kultur, Zoo, gågader, den charmerende gamle bymidte, forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Rold Skov byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter. Hos Danmarks Saltcenter i Mariager kan I opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema. (48 km)
Sommerhuse i Egense