Sommerhuse i Asaa

Sommerhus i Asaa

Sommerhusene i den lille, nordjyske by Asaa ligger tæt ved den børnevenlige Kattegatstrand. Når du holder ferie Asaa er du tæt på smuk natur, en god strand og en hyggelig lystbådehavn med eget museum.

Stranden ved Asaa

Stranden ved Asaa er en meget børnevenlig sandstrand, hvor vandet meget langsomt bliver dybt. Engene omkring Asaa er udlagt til vildtreservat. Området er et slags mini-vadehav, og fungerer som spisekammer og yngleområde for fugle på træk. Området tiltrækker hvert forår og efterår fuglevenner fra nær og fjern, der vil se de mange fuglearter, der trækker forbi.

Udflugter

På Asaa Havn ligger et havnemuseum med fiskeredskaber, motorer, navigationsudstyr, skobslod, ekkolod og meget mere. Museet ligger ved de gamle rødmalede fiskerhuse. Museet er åbent tirsdag-søndag kl. 13.00-16.00 i juni, juli og august (mandag lukket).

Syd for Asaa ligger Hou, der ved byens sydlige strand har et velbevaret batteri, der er en befæstning fra kanonbådskrigen mod England i 1807-14. Hals har også en del at byde på. Midt i Hals er byens vartegn – en hvalkæbe fra en blåhval, som blev skudt i Barentshavet i 1868 af kaptajn C. Klitgaard fra Hals. Kæberne blev sat op foran hans hjem, men de er i dag erstattet af en mere holdbar kopi af glasfiber. Den originale kæbe blive opbevaret på Statens Kunsthistoriske Museum.

Skagen mod nord er absolut et besøg værd. Byen med de gulkalkede huse og røde tage har et rigt kulturliv med gode museer. Frederikshavn er en glimrende handelsby, men har også en spændende historie og nogle fine historiske perler at byde på.

Sæby har det meste af hvad, hjertet kan begære. Her er købstadsidyl, kunsthåndværkere, grønne skov, gode restauranter og liv på havnen.

Råbjerg Mile på vestkysten er Danmarks største vandreklit. Den er stadig i bevægelse og bevæger sig omkring 15 meter mod øst hvert år. Det betyder, at den på et tidspunkt vil dække hovedvejen til Skagen. Rubjerg Knude er heller ikke til at komme udenom. Her knejser det berømte fyrtårn, der i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet.

Hammer Bakker ved Vodskov er et skønt og afvekslende skovområde med adskillige vandreruter og MTB-spor. Aalborg er også værd at besøge. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er spændende at opleve.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Voergaard Slot

Voergaard Slot er en herregård i renæssancestil tæt ved Dronninglund. En af slottet mest berømte beboere var Ingeborg Skeel, der var kendt for at være lidt af en tyran over for områdets bønder. Angiveligt spøger hun stadig på slottet. Den dansk-franske greve Ejner Oberbech-Clausen købte slottet i 50’erne. Han medbragte sin store kunst- og møbelsamling. Slottet er overdraget til en familiefond, og der er i sæsonen daglige rundvisninger.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Nordjyllands Kystmuseum

Bangsbo Fort, Nordjyllands Kystmuseum ligger i 82 meters højde syd for Frederikshavn. Fortet består af et befæstningsanlæg bygget under 2. Verdenskrig. Det blev udbygget af det danske søværn i løbet af Den Kolde Krig.

Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.

Skagens Museum

Skagens Museum har en omfattende samling af værker af Skagensmalerne, heriblandt Anna og Michael Ancher, Marie og P.S. Krøyer, Laurits Tuxen, Viggo Johansen og Holger Drachmann.

Ørnereservatet – Eagleworld

Ørnereservatet nær Skagen er Danmarks ældste rovfuglecenter. Området, hvor centret ligger, er på omkring 30 hektar med sø, klitter, hav og hedelandskab. Centret har omkring 100 fugle fordelt på ti arter. Der er forevisninger, hvor falkonerer viser, hvad fuglene kan.