Destination

Voerså

Voerså

Sommerhusudlejning i Voerså - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Voerså, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Den fredelige og idylliske by Voerså ligger ved Kattegats kyst, ca. 15 km syd for Sæby.

 

Generel

Voerså ligger mellem Frederikshavn og Limfjordens udløb i Kattegat på Jyllands østkyst. Området omkring Voerså er kendt for sin uspolerede natur og sine gode og meget børnevenlige sandstrande. Voerså har sit eget hyggelige fiskeleje / lystbådehavn samt en mere end 300 år gammel kro, hvor I kan leje robåde og vandcykler og sejle op ad åen og opleve den ægte danske natur. Få km nord for Voerså, i Lyngså, er der mulighed for indkøb af dagligvarer.

Strande

Et par km mod nord, ved Lyngså Strand, finder I en af Østkystens bedste badestrande. Den 10 km lange, hvide og meget børnevenlige sandstrand har lavt vand og dejlig sandbund. Lyngså Strand er velegnet til windsurfing. Stranden har fået tildelt Blåt Flag.

Natur

Voerså og naturen omkring er fredelig og idyllisk. Ved Dybvad Sø kan I fiske, gå rundt om søen på en anlagt sti eller slappe af på områdets store græsplæner under de gamle bøgetræer. Mellem Albæk, et par km inde i landet, og Voerså ligger Holtbjerg, et fascinerende morænebakkelandskab. Her har I en flot udsigt over havet og områdets små landsbyer. Gå heller ikke glip af Holtbjergs syv bronzealderhøje. Mellem Sæby og Lyngså, et par km mod nord, ligger Professorens Plantage, en klithede med fyrbevoksning. Plantagen har et utroligt rigt plante- og dyreliv. Arealerne langs kyststrækningen mellem Stensnæs og Voerså er et fuglebeskyttelsesområde, som består af strandenge, rørsumpe og opdyrkede arealer.

Aktiviteter

I har mulighed for at leje cykler, vandcykler eller både i området, og opleve naturen på en sjov og anderledes måde. For lystfiskere er der også rige muligheder, idet der kan fiskes fra kysten, i Dybvad Søpark samt i Voer Å. 2 dejlige golfbaner er beliggende i nærheden af Voerså; Hals Golfklub og Sæby Golfklub.

Attraktioner

Oplev den charmerende købstad Sæby, som ligger ca. 15 km nord for Voerså. Her findes gamle, velholdte huse, gågader, brostensbelagte gader, vandmøllen ved Sæby Å, et hyggeligt havnemiljø med lystbådehavn, dejlig, børnevenlig badestrand samt en kilometerlang sti langs stranden. Desuden er der glaspusteri, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Voergård Slot ved Flauenskjold, vest for Voerså, er et af Danmarks smukkeste renæssancebygninger og er med sin park, sine voldgrave, franske kunstskatte og fine samlinger af møbler og interiør bestemt et besøg værd.

Udflugtsmål

Frederikshavn er en god handelsby, hvorfra I bl.a. kan tage på dagsture til Sverige og Læsø. En køretur på toppen af bakkerne fra Sæby til Frederikshavn (via Understed - Bangsbo) giver en dejlig udsigt over vandet, havnen, byen og landskabet (32 km). Nordjyllands 'hovedstad' Aalborg ligger ca. 45 km fra Voerså. Her finder I kunst, kultur, gågader, den charmerende gamle bymidte, forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Aalborg Zoologiske Have er et børnevenligt dyrerige i flotte omgivelser. Fårup Sommerland & Aquapark ved Blokhus er beliggende ca. 73 km fra Voerså. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter frit benyttes.
Sommerhuse i Voerså