Destination

Napstjært

Napstjært

Sommerhusudlejning i Napstjært - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Napstjært, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Napstjært er beliggende ved Kattegat i Ålbæk Bugt, mellem Skagen og Frederikshavn.

 

Generel

Det rolige og hyggelige område ved Napstjært og Ålbæk er kendt for sine dejlige, hvide og meget børnevenlige sandstrande. Napstjært er meget velbeliggende i forhold til større byer, dejlige naturområder, aktivitetsmuligheder og seværdigheder for hele familien. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i nærheden, men spændende specialforretninger og spisesteder finder I i Frederikshavn (18 km) og Skagen (23 km).

Strande

Ved Napstjært finder I en dejlig, hvid badestrand med fint sand og lavt, roligt vand. Stranden er meget børne- og familievenlig, idet vandet kun langsomt bliver dybt, og har desuden Blåt Flag.

Natur

Napstjært er omgivet af strand, skove og flade strandenge, som byder på et rigt plante- og dyreliv. Lige bag Ålbæk ligger Ålbæk Klitplantage med flere afmærkede vandreruter i den smukke natur (3 km mod nord). Napstjærts beliggenhed gør det muligt både at opleve Jyllands øst- og vestkyst. Tag f.eks. til vestkystens brede, hvide sandstrande eller oplev Råbjerg Mile, en af Europas største vandreklitter. Milen er i dag fredet, og den bevæger sig hvert år 15 m mod nordøst (14 km). Mellem kysterne finder I frodig eng og skov, og ved Østkysten kan I nyde de flade strandenge med et frodigt plante- og fugleliv. Udnyt den korte afstand mellem øst- og vestkyst, og se solen stå op over Kattegat og gå ned over Skagerrak.

Aktiviteter

Der er gode muligheder for lystfiskere i området. Bl.a. kan der fiskes direkte fra stranden, i Put & Take fiskesøer og i Elling Å. Dog er der fiskeriforbud i det fredede område omkring Rugholm Å. Der findes mange gode golfbaner i området. Afprøv f.eks. banerne ved Frederikshavn Golf Klub, Sindal Golf Klub, Golfklubben Hvide Klit ved Ålbæk, Hirtshals Golfklub og Hjørring Golf Klub. De mange vandre-, cykel- og ridestier i området giver jer gode muligheder for at få nogle smukke naturoplevelser.

Attraktioner

Den hyggelige fiskerby Ålbæk, 3 km nord for Napstjært, har et charmerende og hyggelige havnemiljø, som hvert år tiltrækker mange lystsejlere. Dyreparken Farm Fun ligger kun få km nord for Napstjært. Her finder i mere end 20 forskellige klappe- og kæledyr samt en stor legeplads til børnene. Ørnereservatet i Tuen ved Tversted ligger i naturskønne omgivelser, ca. 11 km vest for Napstjært. Kom helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften. I de lokale gallerier og keramiske værksteder, kan I se udstillinger af f.eks. keramik, glas, malerier og grafik.

Udflugtsmål

Kun 16 km syd for Napstjært er det muligt at tage med færgen på en dagtur til enten Læsø eller Göteborg i Sverige. I Göteborg er der bl.a. store varehuse, hyggelige spisesteder og den berømte forlystelsespark Liseberg. Besøg evt. Danmarks nordligste by Skagen med fiskeri- og lystbådehavnen, butikkerne og de mange spisesteder. På Skagens nordligste spids 'Grenen' kan I opleve de to have Kattegat og Skagerrak mødes. Oplev også nogle af byens mange museer, bl.a. Skagen Kunstmuseum, der udstiller malerier af de kendte Skagensmalere (23 km). Den Tilsandede Kirke, syd for Skagen, er sammen med Råbjerg Mile og Skagens Gren, blandt de mest kendte naturskabte seværdigheder i Danmark. Fårup Sommerland & Aquapark ved Blokhus, ligger ca. 78 km fra Napstjært. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter frit benyttes.
Sommerhuse i Napstjært