Destination

Læsø, Byrum

Læsø, Byrum

Sommerhusudlejning i Læsø, Byrum - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Læsø, Byrum, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Byrum ligger midt på den skønne ferieø Læsø, langt ude i Kattegat, og byder på flere seværdigheder for hele familien, dejlig natur og mange hyggelige sommerhuse. Når I holder ferie i et sommerhus i Byrum på Læsø, er I omgivet af skøn natur, det unikke Rønnerne og alle Læsøs interessante attraktioner.

 

Generel

Byrum er Læsøs centrum og her finder I gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Her finder I også Læsø Tårnet, et 17 meter højt udsigtstårn, hvorfra I kan nyde udsigten over hele byen, øen og havet. Sommerhusene ligger lige omkring byen i de grønne skovområder, og når I vælger at bo her, er I tæt på alle Læsøs seværdigheder og badestrande. Lige omkring byen ligger naturområderne Læsø Plantage, Kærene og Rønnerne. Og på en ganske kort cykeltur kan I besøge flere kunsthåndværkere samt attraktioner som Lynghaven og Saltsyderiet.

Strande

Alle Læsøs badestrande ligger kun en kort køretur fra Byrum. Den nærmeste er Storedal, som ligger direkte nord for Byrum. Her finder I en fin sandstrand og dejligt vand, som dog hurtigt bliver dybt. Lidt øst herfor ligger stranden Hvidebakker. Her kan I nyde en dejlig badestrand med klitter, fint sand og badevand, som er lavt og børnevenligt i kanten. Øens mest børnevenlige strand er Kongestranden, som begynder ved Vesterø Havn og følger kysten hele vejen ned til øen Stokken. Her er vandet lavt helt ud til tredje revle, og sandstranden afskærmes af høje klitter med marehalm.

Natur

Byrum er omgivet af marker, enge og skovområder. Lige syd for Byrum kan I opleve det fredede marskområde Rønnerne. Det 1741 ha store, helt flade område er udlagt som Natura 2000-område. Her finder I et stort antal vilde blomster og mange ande- og vadefugle. I kan opleve Rønnerne fra ryggen af en islandsk hest eller fra den traktortrukne Rønnerbus. Nordvest for Byrum ligger hedemosen Kærene. Her finder I et stort antal søer, smukt omgivet af hede og skov. Nord for Byrum finder I den smukke Læsø Klitplantage med klithede, skov og strand. Plantagen byder blandt andet på ride-, vandre- og cykelstier, en skovhytte med skiftende udstillinger samt Gateway Læsø. Gateway Læsø omfatter en stor hundeskov, en sundhedsplads med træningsredskaber, bålplads med borde, bænke, toiletter samt rent drikkevand i sommerperioden. Om efteråret kan I også gå på svampejagt efter kantareller i plantagen.

Aktiviteter

Med Byrums beliggenhed er det oplagt at cykle fra jeres sommerhus og rundt blandt Læsøs attraktioner og badestrande. Golfspillere kan afprøve den 18-hullers bane hos Læsø Seaside Golfklub, som ligger ca. 10 km mod nordvest. Banen, som har opnået 16 ud af 20 mulige stjerner i Peugeots Golf Guide, er åben for gæstespillere. Lystfiskere kan fiske i den 10.000 m2 store put & take sø, Læsø Fiskesø, som ligger syd for golfbanen. Her kan I fange ørreder, ål og flodkrebs. I kan også fiske og måske fange ferskvandsfisk i Hornekssøen, som ligger tæt ved Horneks Odde. I kan selvfølgelig også fiske i havet fra kysten eller fra havnemolerne i Østerby og Vesterø. I kan blandt andet fange havørreder her fra marts til november. Prøv også at tage på havfiskeri med båden Seadog, som sejler ud fra nåde Østerby og Vesterø.

Attraktioner

I og omkring Byrum kan I besøge flere kunsthåndværkere. Hos Læsø Glaspusteri, som ligger i en tidligere skole lidt uden for Byrum, kan I se, når det flydende glas bliver bearbejdet og omdannet til smukt kunsthåndværk. Keramikeren Anine Meilby omdanner ler til imponerende dyr og fugle, og hos Lynggård Keramik nær Kærene kan I se, når keramikeren laver brugsgenstande i keramik. I Byrum finder I også Luddes Hus, som er et lille museum med skiftende udstillinger af malerier, skulpturer og kunsthåndværk. Lige uden for Byrum kan I besøge den børnevenlige attraktion Storhaven, en stor gård med masser af børneaktiviteter samt produktion af is, mel og cremer. Her kan børnene møde gårdens tamme dyr, ride på islandske heste og skyde med bue og pil. Her kan I også prøv at støbe stearinlys og male mel på gårdens stubmølle.

Udflugtsmål

Et par kilometer mod syd ligger Saltsyderiet, og her kan I se, hvordan saltet, som udvindes fra Rønnerne, bliver sydet i åbne jernpander i de små sydehytter. Hør syderne fortælle om sydeprocessen og de gamle sydeteknikker, og køb evt. frisksydet Læsøsalt med hjem til sommerhuset. Fra tårnet ved saltsyderiet kan I se ud over hele Saltsyderiet og naturområdet Rønnerne. Tæt ved Byrum kan I også besøge Museumsgården, som er en af de mest velholdte tanggårde på Læsø. Under det tykke tangtag finder I et originalt Læsøhjem med åbne ildsteder, alkover og møbler fra 1800-tallet samt udstillinger af Læsø-dragter og malerier. På en rundvisning kan I høre mere om gårdens historie, beboerne, tangtagene og meget mere. Udenfor kan I se en stubmølle fra 1810. I Rhododendronhaven i Østerby, ca. 12 km mod øst, kan I opleve et væld af smukke blomster i maj og juni, men haven er et besøg værd på alle årstider.
Sommerhuse i Læsø, Byrum