Destination

Helberskov

Helberskov

Sommerhusudlejning i Helberskov - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Helberskov, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Helberskov ligger i smukke skovomgivelser, lige ud til Kattegat. Her kan I holde ferie i naturskønne og fredelige omgivelser og være aktive i naturen. Børnene kan benytte en skøn naturlegeplads i skoven mellem sommerhusene. Tæt ved Helberskov kan I besøge feriebyen Øster Hurup.

 

Generel

Landsbyen Helberskov er et smukt eksempel på et bevaringsværdigt landsbymiljø, der viser spor efter en mere end 200 år gammel byggeskik. De kønne bindingsværksgårde fra 1700 og 1800-tallet er beliggende rundt omkring gadekæret. Det hyggelige naturområde ligger ca. 8 km syd for den populære ferieby Øster Hurup med dejlige strande, diverse aktivitets- og indkøbsmuligheder samt mange spisesteder.

Strande

Det er muligt at bade ved Kattegatkysten omkring Als Odde, og her er betingelserne for windsurfing gode, men de hvide, børnevenlige sandstrande findes nord for området i Øster Hurup (8 km). Øster Hurup Strand er en kilometerlang, hvid badestrand med lave klitter og Blåt Flag. Stranden er meget velegnet for børn, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt til windsurfing.

Natur

Naturen omkring Helberskov er har et rigt dyreliv med bl.a. rådyr, fasaner, ræve og diverse fugle. Fra 'Bjerget' i Helberskov kan I opleve den storslåede udsigt over Mariager Fjord og Kattegat. Kysten ud for Helberskov og omkring Als Odde består af brede flade strandeng med mange vadefugle. Arealerne sydvest for Als Odde, ned mod fjorden, ligger kun omkring 1 meter over havets overflade. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark Skov og Toft Skov. Længere inde i landet ligger Danmarks næststørste skovområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, der med det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv og de mange vandreruter bestemt er et besøg værd.

Aktiviteter

Med Mariager Fjord mod syd og Kattegat mod øst, indbyder området ved Helberskov til vandaktiviteter. For lystfiskere er der virkelig gode muligheder fra molen i Als Odde, i Mariager Fjord, i områdets vandløb eller i en af Put&Take fiskesøerne. Ved molen i Als Odde er det også muligt at leje en båd til fiskeri i Mariager Fjord. Udover fiskeri er sejlads, surfing og vandskiløb også populære vandaktiviteter i området. Der er ligeledes gode muligheder for vandre- og cykelture. Området er fladt og derfor velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter langs de afmærkede cykelruter, som fører gennem det smukke Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. I Øster Hurup, 8 km fra Helberskov, findes et subtropisk badeland, som har åbent året rundt, minigolf, tennisbaner samt cykel- og hesteudlejning. For golfspilleren er der mulighed for at afprøve den smukke bane ved Rold Skov Golfklub.

Attraktioner

Besøg de mange gallerier, kunstværksteder eller egnsmuseer der ligger i området omkring Hadsund (14 km). Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden. Als Hjemstavnsmuseum er indrettet i et stråtækt bindingsværkshus og viser et stuehus fra 1750-1830 med inventar. I den flotte have ved Visborggård Slot ligger Kong Christian X hvide vallak begravet under en gravhøj. Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup er en smuk herregårdshave med fontæner, roser og løgplanter. Willestrup Å løber gennem haven. Hadsund Egns Museum ligger i smukke omgivelser og rummer udstillinger, der fortæller om egnens historie. De velholdte godser Ravnborg, Wiffertsholm, Porsgården og Fredenslund er alle et besøg værd.

Udflugtsmål

Oplev også 'Rosernes By' Mariager, se de smukke gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader, og nyd det omkringliggende idylliske naturlandskab. Her ligger også Danmarks Saltcenter, hvor I kan opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema (27 km). Rold Skov byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter (38 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange. Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede voldsted Fyrkat samt rekonstruktioner af et borghus og en vikingegård med ni huse, opført kort før år 1000 (42 km). I Randers Regnskov kan I opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald. Randers Regnskov lever op til sit navn (45 km).
Sommerhuse i Helberskov