Destination

Ålbæk

Ålbæk

Sommerhusudlejning i Ålbæk - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Ålbæk, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Ved den hyggelige fiskerby Ålbæk, ca. 20 km syd for Skagen, findes en af Østkystens mest børnevenlig strande.

 

Generel

Et ophold i Ålbæk byder på smukke naturoplevelser og utallige udflugtsmuligheder. Byens placering helt ud til Kattegat betyder dejlige badestrande, og beliggenheden nær Skagen giver gode muligheder for indkøb, underholdning samt kulturelle og historiske oplevelser. Ålbæk har et charmerende og hyggelige havnemiljø, som hvert år tiltrækker mange lystsejlere.

Strande

Ved Ålbæk finder I en dejlig hvid og kilometerlang sandstrand lige op ad havnen. Beliggenheden i Ålbæk Bugt gør, at vandet er roligt og lavt, hvilket gør stranden særdeles børnevenlig. På grund af det rene vand har stranden også Blåt Flag.

Natur

Lige bag Ålbæk ligger Ålbæk Klitplantage med flere afmærkede vandreruter i den smukke natur. Ålbæks beliggenhed gør det muligt både at opleve Jyllands øst- og vestkyst. Tag f.eks. til vestkystens brede, hvide sandstrande eller oplev Råbjerg Mile, en af Europas største vandreklitter. Milen er i dag fredet, og den bevæger sig hvert år 15 m mod nordøst. Mellem kysterne finder I frodig eng og skov, og ved Østkysten kan I nyde de flade strandenge med et frodigt plante- og fugleliv. Udnyt den korte afstand mellem øst- og vestkyst, og se solen stå op over Kattegat og gå ned over Skagerak. Områdets afvekslende naturlandskab kan opleves til fods, på cykel, i kano, til hest eller i bil.

Aktiviteter

Området omkring Ålbæk er ideelt hvis I gerne vil være aktive i ferien. De mange vandre-, cykel- og ridestier giver gode muligheder for at få nogle smukke naturoplevelser. Der er ligeledes gode muligheder for lystfiskere i området, og der kan der fiskes direkte fra stranden, i områdets åer samt i Put&Take fiskesøer. Den 18-hullers seaside-golfbane 'Hvide Klit' ligger ca. 15 km vest for Ålbæk, i nærheden af Skiveren. I Tversted, 17 km fra Ålbæk, findes et dejlige vandland med aktiviteter for hele familien.

Attraktioner

Følg den spændende arbejdsproces i byens glaspusteri og keramikværksted. Besøg de lokale gallerier og keramiske værksteder, hvor der ofte er udstillinger af f.eks. keramik, glas, malerier og grafik. Ørnereservatet i Tuen ved Tversted ligger i naturskønne omgivelser, ca. 11 km vest for Ålbæk. Kom helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften. Strandby Kirke er meget utraditionel i sin form. Oplev den ovale kirke med et tag, der er formet som en sadel.

Udflugtsmål

Fra Frederikshavn, 19 km fra Ålbæk, er det muligt at tage med færgen på en dagtur til enten Læsø eller Sverige. Besøg Skagen med Grenen, havnen, de karakteristiske huse, museerne samt de mange butikker og spisesteder (20 km). Tag f.eks. med det lille tog 'Sandormen' ud på Skagens nordligste spids Grenen, hvor I kan opleve de to have Skagerak og Kattegat mødes. Nyd udsigten over Vesterhavet fra bænken i Gl. Skagen. Den Tilsandede Kirke, syd for Skagen, er sammen med Råbjerg Mile og Skagens Gren, blandt de mest kendte naturskabte seværdigheder i Danmark. Fårup Sommerland & Aquapark ved Blokhus er beliggende ca. 85 km fra Ålbæk. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter frit benyttes.
Sommerhuse i Ålbæk