Destination

Mariager

Mariager

Sommerhusudlejning i Mariager - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Mariager, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Den idylliske lille købstad Mariager er kendt som 'Rosernes By' og er en af Danmarks bedst bevarede byer.

 

Generel

Mariager ligger ud til Mariager Fjord, nord for Randers. Den hyggelig by er kendt for fjorden, sine roser, gamle skæve bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Her oser af romantik og idyl. I byens lystbådehavn er der ligeledes en hyggelig atmosfære. Der er spændende museer, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder i Mariager, som er omgivet af dejlige naturområder, fortidsminder og seværdigheder for hele familien.

Strande

Der er flere gode badesteder langs Mariager Fjord og mod nord ved Kattegats kyst. Færgehagen Strand, lige vest for Mariager, er et meget velegnet sted til windsurfing. En halv times kørsel fra Mariager (ca. 30 km) finder I den dejlige badestrand ved Kattegatbyen Øster Hurup. Den kilometerlange, hvide badestrand har lave klitter og Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt for surfing.

Natur

Mariager er omgivet af frodige naturlandskaber ved fjorden, gamle skove og heder, det grønne landskab ved Kastbjerg Ådal og ud mod kysten de store strandenge. Munkholmanlægget er en lille oase midt i Mariager med skov og Helligkilden med rindende vand. Udsigtspunkt Hohøj ved Mariager er Danmarks største gravhøj og beliggende i 110 m højde. I klart vejr er det muligt at se helt op til 50 km væk. Bramslev Bakker er et fredet naturområde med afmærkede vandrestier. Vesterskoven strækker sig langs med fjorden og her finder I bl.a. udsigtspunktet 'Sukkertoppen', som ligger 41 m.o.h. Katbjerg Odde er et fredet, kuperet område med afvekslende natur, som er kendt for sine orkideer. Mariager Fjord Vildtreservat er et vigtigt rasteområde for mange vand- og vadefugle. Længere mod nord ligger Danmarks næststørste skovområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land med et kuperede terræn, mange skovsøer og kilder, afvekslende skov, et rige dyreliv og mange vandreruter (30 km).

Aktiviteter

Tag med Mariager-Handest Veteranbane, der kører langs Mariager Fjord, og oplev landskabet på en anderledes måde. Eller hvad med at prøve en sejltur på Mariager Fjord med 'Svanen', som er en kopi af de kendte Mississippi-dampere? Ved Mariager findes der tennis-, beachvolley-, og petanque baner. Golfspillere kan afprøve banen ved Mariager Fjord Golf Klub med Danmarks smukkeste udsigt. Derudover er de nærliggende baner ved Rold Skov Golfklub og Randers Golf Klub også et besøg værd. For lystfiskeren er der gode fiskesteder langs Mariager Fjord samt mulighed for kystfiskeri ved Als Odde. Derudover findes der flere Put & Take fiskesøer i området. De mange naturskønne områder, der omgiver Mariager, indbyder til cykel- og vandreture.

Attraktioner

Den mere end 600 år gamle by er kendt for sine smukke roser, og disse kan opleves ved en gåtur rundt i Mariager. Bymuseet, Mariager Museum, er indrettet i en gammel smuk købmandsgård fra 1700-tallet. Her kan I bl.a. opleve købmandsbutik, barberstue, rokokostuer, køkken, smedie, værksteder samt udstillinger med effekter fra forskellige tidsaldre. Galleri Vognporten, som er en del af Mariager Museum, viser skiftende kunstudstillinger. I Klosterhaven bag museet vokser urter og lægplanter som i fortiden. Oplev saltets magi på Danmarks Saltcenter, som er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema. I 'Sydehytten' får I indblik i fremgangsmåden af saltudvikling. Mariager har en stor, smuk og hvidkalket klosterkirke i 2 etager. Det kuperede terræn omkring Hohøj og i det nærliggende Alstrup rummer en række enestående og varierede kulturminder fra både oldtid, middelalder og historisk tid.

Udflugtsmål

I Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord er der både aktiviteter og seværdigheder, der bringer jer ca. 1000 år tilbage og illustrerer livet på en af datidens største vikingeborge. Fyrkat Møllegård er en fredet bindingsværksgård med en over 200 år gammel vandmølle (15 km). I Randers Regnskov kan I opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald. Randers Regnskov lever op til sit navn (25 km). Besøg Verdenskortet i det naturskønne område ved Klejtrup Sø. Her kan I opleve hele verden i miniudgave med bl.a. søer, floder og bjergkæder (27 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange (30 km). Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, kunstmuseet Aros, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (77 km).
Sommerhuse i Mariager