Sommerhuse i Mariager

Sommerhus i Mariager

Mariager ligger ud til Mariager Fjord, nord for Randers og øst for Hobro Den hyggelig by er kendt for fjorden, sine roser, gamle skæve bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Her oser af romantik og idyl. I byens lystbådehavn er der ligeledes en hyggelig atmosfære. Der er spændende museer, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder i Mariager, som er omgivet af dejlige naturområder, fortidsminder og seværdigheder for hele familien.

Strande og natur ved Mariager

Der er flere gode badesteder langs Mariager Fjord og mod nord ved Kattegats kyst. Færgehagen Strand, lige vest for Mariager, er et meget velegnet sted til windsurfing. En halv times kørsel fra Mariager (ca. 30 km) finder I den dejlige strand ved Øster Hurup. Stranden er meget børnevenlig, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt for surfing.
Mariager er omgivet af frodige naturlandskaber ved fjorden, gamle skove og heder, det grønne landskab ved Kastbjerg Ådal og ud mod kysten de store strandenge. Munkholmanlægget er en lille oase midt i Mariager med skov og Helligkilden med rindende vand. Udsigtspunkt Hohøj ved Mariager er Danmarks største gravhøj og beliggende i 110 m højde. I klart vejr er det muligt at se helt op til 50 km væk. Bramslev Bakker er et fredet naturområde med afmærkede vandrestier. Vesterskoven strækker sig langs med fjorden og her finder du bl.a. udsigtspunktet 'Sukkertoppen', som ligger 41 m.o.h. Katbjerg Odde er et fredet, kuperet område med afvekslende natur, som er kendt for sine orkideer. Mariager Fjord Vildtreservat er et vigtigt rasteområde for mange vand- og vadefugle. Længere mod nord ligger Danmarks næststørste skovområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land med et kuperede terræn, mange skovsøer og kilder, afvekslende skov, et rige dyreliv og mange vandreruter (30 km).

Aktiviteter ved Mariager

Tag med Mariager-Handest Veteranbane, der kører langs Mariager Fjord, og oplev landskabet på en anderledes måde. Eller hvad med at prøve en sejltur på Mariager Fjord med 'Svanen', som er en kopi af de kendte Mississippi-dampere? Golfspillere kan afprøve banen ved Mariager Fjord Golf Klub med Danmarks smukkeste udsigt. Derudover er de nærliggende baner ved Rold Skov Golfklub og Randers Golf Klub også et besøg værd. For lystfiskeren er der gode fiskesteder langs Mariager Fjord samt mulighed for kystfiskeri ved Als Odde. Derudover findes der flere Put & Take fiskesøer i området. De mange naturskønne områder, der omgiver Mariager, indbyder til cykel- og vandreture.
Udflugtsmål i nærheden
Mariager har en kæmpestor, smuk og hvidkalket klosterkirke, der fortæller historien om dengang byen husede et stort kloster. Det kuperede terræn omkring Hohøj og i det nærliggende Alstrup rummer en række kulturminder fra både oldtid, middelalder og historisk tid.
I Vikingecenter Fyrkat ved Hobro er der både aktiviteter og seværdigheder, der bringer jer ca. 1000 år tilbage og illustrerer livet på en af datidens største vikingeborge. I Randers Regnskov kan du opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald.
Besøg Verdenskortet i det naturskønne område ved Klejtrup Sø. Her kan I opleve hele verden i miniudgave med bl.a. søer, floder og bjergkæder (27 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange (30 km).

Attraktioner tæt på Mariager

Danmarks Saltcenter

Oplev saltets magi på Mariager Saltcenter, som er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema.

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.