Destination

Bratten

Bratten

Sommerhusudlejning i Bratten - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Bratten, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Bratten ligger lige ud til Kattegat og byder på en herlig badestrand med en lang badebro og mange dejlige sommerhuse i det naturskønne bagland. Ferieområdet indbyder til en hyggelig og aktiv familieferie og derfor er sommerhusudlejning meget populært i Bratten.

 

Generel

Bratten er et dejligt og hyggeligt sommerhusområde, omgivet af skov og dejlig strand. Der er 9 km til Frederikshavn mod syd og 30 km til Skagen mod nord. Der er en sommerkøbmand i området. Ca. 1 km fra Bratten ligger den lille by Strandby med en stor fiskeri- og lystbådehavn, gode indkøbsmuligheder og en livlig atmosfære.

Strande

Kattegatstranden ved Bratten er en flot, bred sandstrand med klitter og Blåt Flag. Stranden benyttes også ofte af de lokale fra området. Der er gode parkeringsforhold ved stranden samt en lang rampe, som gør adgang med barnevogn og kørestol mulig. Stranden er børnevenlig, idet vandet kun langsomt bliver dybt.

Natur

Naturen omkring sommerhusområdet ved Bratten er præget af skov og dejlig badestrand. Strandengene ved Elling Å har et rigt fugleliv, som kan observeres fra fugletårnet.

Aktiviteter

Der er gode muligheder for lystfiskere i området. Bl.a. kan der fiskes direkte fra stranden, i Put&Take fiskesøer og i Elling Å. Dog er der fiskeriforbud i det fredede område omkring Rugholm Å. Der findes 2 golfbaner i området. Den brede sandstrand indbyder til traveture i al slagt vejr.

Attraktioner

Besøg de lokale gallerier og keramiske værksteder, hvor der ofte er udstillinger af f.eks. keramik, glas, malerier og grafik. Strandby Kirke er meget utraditionel i sin form. Oplev den ovale kirke med et tag, der er formet som en sadel.

Udflugtsmål

Kun 12 km fra Bratten er det muligt at tage med færgen på en dagtur til enten Læsø eller Sverige. På sin rute mellem Skagen og Frederikshavn standser toget fra Skagensbanen i Bratten. Besøg evt. Skagen med Grenen, fiskerihavnen, Den Tilsandede Kirke, museerne, butikkerne og de mange spisesteder under jeres ophold i Bratten. I Ørnereservatet ved Tversted, ca. 20 km fra Bratten, kan I opleve de stolte rovfugles fantastiske flyvekunst. Nordsømuseet i Hirtshals, ca. 30 km fra Bratten, er Europas største akvarium med Oceanarium og Sælarium. Oplev hajer og fisk samt aktivitetscenter og udstillinger om fisk og fiskeri.
Sommerhuse i Bratten