Destination

Læsø, Vesterø

Læsø, Vesterø

Sommerhusudlejning i Læsø, Vesterø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Læsø, Vesterø, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Vesterø på Læsø er et populært sommerhusområde med en lang, børnevenlig badestrand med klitter, et charmerende byliv med en aktiv havn samt skøn natur. Et sommerhus i Vesterø på Læsø er et godt udgangspunkt for en hyggelig og aktiv ferie for hele familien.

 

Generel

Havnebyen Vesterø er byen, hvor Læsøfærgen ligger til. Her kan I nyde stemningen i havnen, som både fungerer som marina og fiskerihavn. Byens aktiviteter er mest centreret om havnen, hvor I finder spisesteder, butikker, ishus og en legeplads. Og ved solnedgangstid er Havnebakken ved lystbådehavnen det naturlige samlingspunkt. Vesterø indeholder mange sommerhuse, som er beliggende i byen eller langs kysten på begge sider af havnen. Alle ligger i gåafstand fra byen, havnen og stranden. Vesterø er også kendt for sit moderne kurbad Læsø Kur, der er indrettet i en tidligere kirke. Og ikke mindst er Vesterø populær på grund af sin dejlige, børnevenlige badestrand, som starter lige ved siden af havnen.

Strande

Kongestranden begynder midt i Vesterø, lige ved havnen, og fortsætter flere kilometer mod syd. Den børnevenlige sandstrand har lavt vand helt ud til efter tredje revle, så her kan børnene boltre sig i bølgerne uden fare. Stranden er afskærmet af høje klitter med marehalm. Her kan I nemt finde en læfyldt gryde at slappe af i. I kan komme ned til stranden fra Vesterø Havn, fra Kongevejen og fra Vesterø Kirke, hvor adgangen også er velegnet for barnevogne og kørestole.

Natur

Bag Vesterø ligger det naturskønne moseområde Kærene, som er omkranset af lynghede og uberørt skov. Lige nord herfor ligger vådområdet Holtemmen. I begge områder kan I opleve mange sjældne planter, og i sommerperioden fyldes de små søer med smukke, blomstrende åkander. Bag Kærene ligger Læsø Klitplantage, som blev dannet af indlandsklitter i det 17. århundrede. Plantagen består af hede og smukke skovområder med stier, som I kan vandre, cykle eller ride på. I kan være heldige at se rådyr fra stierne her. Gateway Læsø, som er en del af Læsø Klitplantage, indeholder en 10 ha stor hundeskov, en træningsplads med redskaber samt områder med bålplads, grill, drikkevand og toiletter. Kan I lide at gå på svampejagt, kan I om efteråret finde både kantareller og Karl Johan svampe i Læsø Klitplantage.

Aktiviteter

Men sin lange, gode strand indbyder Vesterø til badning, afslapning, gåture, leg og surfing. Hvis I gerne vil lære at surfe, er ’Flaget’, nord for Vesterø Havn, et ideelt sted. I kan også sejle i havkajak fra stranden i Vesterø. Og på grund af de korte afstande, er det også helt ideelt at cykle ud til Læsøs seværdigheder fra Vesterø. I kan leje cykler i byen, hvis I ikke har medbragt jeres egne. Er I lystfiskere, kan I kaste snøren ud fra havnemolerne i Vesterø eller tage med kutteren Seadog ud på havfiskeri. Seadog tilbyder også andre sejlture for hele familien. I kan fx tage med stenrevet Borfeld og se sælerne, der ligger og dovner på stenene og i vandet, lige omkring båden. Havnen i Vesterø danner hvert år rammen om flere festdage. I kan fx deltage i familiefesten Havets Dag i juni, hvor alt mad og alle konkurrencer handler om havet. Eller I kan tage til kajfest i juli, hvor I kan lytte til musik, overvære shows og feste med de andre deltagere.

Attraktioner

Vesterø Søndre Kirke stammer fra middelalderkirke og er udsmykket med smukke, sengotiske kalkmalerier fra begyndelsen 1500-tallet. Und jer selv et besøg i Vesterøs største seværdighed - det moderne kurcenter Læsø Kur. Her kan I nyde de forskellige saltbade, der er baseret på øens eget salt, og slappe af i saunaen, dampbadet eller den udendørs spa. I kan også prøve en behandling med tang, salt eller ler og prøve at inhalere salt. Her er forkælelse og velvære i højsædet. I udkanten af Vesterø kan I besøge Lynggård Keramik. Se keramikeren arbejde i værkstedet, som er indrettet i et husmandssted med bindingsværk fra 1828.

Udflugtsmål

Besøg Museumsgården, På Lynget, som er en af de bedst bevarede tanggårde på Læsø. Under det metertykke tangtag på det smukke tanghus finder I et intakt Læsøhjem med originale møbler fra slutningen af 1800-tallet. I kan også se en malerisamling og en udstilling af Læsødragter her. Udenfor kan I se en gammel, men velfungerende, stubmølle. Læsøs mest kendte attraktion, Læsø Saltsyderi, ligger ved det fredede naturområde Rønnerne, hvis salte grundvand gør det muligt at producere sydesalt. Gå på opdagelse i sydehytterne og se, hvordan saltet bliver sydet i de åbne jernpander. I højsæsonen kan I hver hele time høre, når syderne fortæller om sydeprocessen og saltsyderiets interessante historie. I kan købe flagesalt og andre saltprodukter i butikken og nyde en frisklavet pandekage på stedet. Fra tårnet ved Saltsyderiet kan nyde udsigten over Rønnerne. I kan også opleve det interessante naturområde, som indeholder mange fugle og sjældne blomster, fra Rønnerbussen eller fra hestevogn.
Sommerhuse i Læsø, Vesterø