Destination

Læsø, Nordmarken

Læsø, Nordmarken

Sommerhusudlejning in Læsø, Nordmarken - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus in Læsø, Nordmarken, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Nordmarken er et roligt og naturskønt ferieområde ved Læsøs nordkyst. Området byder på en god badestrand med høje klitter og hyggelige sommerhuse bag kysten. Nordmarken på Læsø er omgivet af havet og Læsø Klitplantage, og derfor er sommerhusudlejning populært her.

 

Generel

Sommerhusområdet Nordmarken ligger tæt ved Østerby på Læsøs nordkyst. Området er roligt, hyggeligt og meget naturskønt med indlandsklitter, skov, hede og dejlige badestrande. Lige ved Nordmarken ligger Læsø Seaside Golfklub og bag golfbanen ligger Østerby, hvor I kan handle, spise og nyde stemningen i lystbådehavnen. Nordmarken er et skønt ferieområde for den aktive familie, der gerne vil bade, cykle og nyde de fredelige omgivelser, men området er også ideelt for lystfiskere og ikke mindst golfspillere. Her bor I midt i naturen, men alligevel tæt på butikker, restauranter og alle Læsøs seværdigheder.

Strande

Ved Nordmarken finder I en dejlig sandbadestrand med klitter. Stranden, som hedder Hvide Bakker, er en af Læsøs bedste badestrande og er omgivet af klitplantage og klithede. Fra de ret høje klitter ved stranden har I rigtig god udsigt over området. I kan endda se helt ud til den lille øgruppe, Nordre Rønner, som ligger 7 km nord for Læsø. Ved Hvide Bakker kan I benytte de borde, bænke og toiletter, som findes på stedet. I kan også bade ved den nærliggende Østerby Strand. Her er vandet lavt og børnevenligt i kanten og lige bag stranden finder I legeplads, iskiosk og spisesteder.

Natur

Nordmarken er omgivet af skov, indlandsklitter, hede og badestrand. Her er naturen fredelig og uspoleret. Lige vest for Nordmarken ligger den smukke Læsø Klitplantage - et stort og varieret hede- og skovareal. Gateway Læsø er en del af klitplantagen, og består af en 10 ha stor hundeskov, en sundhedsplads med træningsredskaber samt en bålplads med borde, bænke, grill, drikkevand og toiletter. I kan cykle, vandre og ride på klitplantagens mange stier, og kan I lide at gå på svampejagt, kan I finde både kantareller og Karl Johan svampe i plantagen om efteråret. Fra de højeste steder i Læsø Klitplantage kan I måske få øje på sælerne, som boltrer sig på stenrevet Borfeld, nord for Læsø.

Aktiviteter

Lige ved siden af Nordmarken kan golfspillere glæde sit til at spille på den smukke seaside-bane hos Læsø Seaside Golfklub. Den 18-hullers bane er omgivet af varieret natur med skov, lynghede, klitter, små søer og vandløb. Banen er af høj kvalitet og har opnået hele 16 ud af 20 mulige stjerner i Peugeots Golf Guide. Banen er åben for gæstespillere og i højsæsonen kan I også deltage i golfmatches her. Området omkring Nordmarken er også ideelt for lystfiskere. I kan fx fiske i Læsø Fiskesø, lidt syd for Nordmarken, hvor I finder en 10.000 m2 stor put & take fiskesø. Her kan I fange ørreder, ål og flodkrebs. Eller I kan fiske i ferskvandssøen Hornekssøen ved Horneks Odde. Vil I hellere fiske i havet, kan I prøve lykken fra kysten eller fra havnen i Østerby. Her kan I fange havørreder fra marts til november. Vil I prøve havfiskeri, kan I tage med båden Seadog ud på havet fra Østerby. Seadog tilbyder også andre sejlture for hele familien, som fx sælsafari.

Attraktioner

Et par kilometer mod vest, tæt ved Hornekssøen, finder I to gamle hummerhytter. Hytterne blev brugt af Læsøs fiskere i starten af 1900-tallet, og de holdt til her i hele fiskesæsonen. I den ene af hytterne har Læsø Museum indrettet en lille udstilling og hytternes tidligere funktion. I Østerby, et par kilometer mod øst, kan I besøge den smukke rhododendronhave med et væld blomster og sjældne træer. I kan opleve et væld af farverige blomster i maj og juni, men haven er smuk på alle årstider. Lige uden for Østerby kan I også opleve det restaurerede tanghus Hedsvigs Hus. Huset fremstår i dag som det så ud i 1850 med flot tangtag og bindingsværk af strandingstømmer. Hedvigs Hus er en del af Læsø Museum. I sommerperioden afholder huslauget åbent hus et par gange om ugen. Lidt uden for Østerby kan I besøge Læsø Uldstue, som er indrettet i en gammel tanggård. Her er de fleste produkter lavet af uld fra egne får.

Udflugtsmål

Når I holder ferie i sommerhus på Læsø, bør I besøge øens mest kendte attraktion – Læsø Saltsyderi. Saltsyderiet ligger ved naturområdet Rønnerne, som også forsyner syderiet med saltholdigt vand. Her kan I se, hvordan saltet bliver sydet i de åbne jernpander i sydehytterne. I højsæsonen fortæller syderne om saltets historie og sydeprocessen. I Saltsyderiets butik kan I blandt andet købe frisksydede Læsøsalt. Fra Saltsyderiets tårn kan I se ud over Rønnerne. Men I kan også opleve naturområdet på nært hold fra Rønnerbussen eller hestevogn. Oplev også Museumsgården, På Lynget, når I holder ferie på Læsø. Den smukke, gamle tanggård med Læsøs tykkeste tangtag viser et intakt Læsøhjem fra slutningen af 1800-tallet. Se det originale interiør samt en udstilling af malerier og Læsødragter. Uden for museet kan I se en gammel, men stadig fungerende, stubmølle.
Sommerhuse i Læsø, Nordmarken