Destination

Dokkedal

Dokkedal

Sommerhusudlejning i Dokkedal - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Dokkedal, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Den hyggelige by Dokkedal ligger ved Jyllands milde østkyst, omkring 10 km syd for Limfjorden.

 

Generel

Sommerhusene omkring Dokkedal er beliggende i et skønt naturlandskab, der ånder fred og ro, helt ud til Kattegat. Der findes flere gode strande i nærheden af området. Desuden har byen en kro. Fra den lille fiskerby Egense, 9 km fra Dokkedal, kan I hvert tiende minut tage med færgen til Hals, hvor I finder butikker, spisesteder, underholdning og aktiviteter for hele familien. Dokkedal ligger ca. 11 km nord for den populære ferie- og badeby Øster Hurup med dejlige strande, diverse aktivitets- og indkøbsmuligheder samt mange spisesteder. Med blot ca. 30 km til Aalborg, er der også gode muligheder for indkøb, sightseeing og underholdning.

Strande

Ved Mulbjerge og dalen Stejlgabet er der bygget en mole, som det er muligt at bade fra. Her finder I dejlig sandstrand med roligt vand. Stranden er bilfri og har Blåt Flag. Øster Hurup Strand (11 km mod syd) er en kilometerlang, hvid badestrand med lave klitter og Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt til windsurfing.

Natur

Mulbjerge er en fredet, ret markant moræneknold på 144 ha nær Dokkedal. Herfra har I en fantastisk udsigt over havet og området. Stejlgabet er navnet på den dal, der skærer sig gennem Mulbjerge fra Dokkedal og ud til kysten. Neden for skrænten er der opdyrkede marker, strandenge og små moser. Her græsser dyrene om sommeren og fuglelivet er rigt, bestående af både ande- og vadefugle. Området er omgivet af bakker, småskov, marker og kyst. Den dyrkede jord går helt ned til vandet, og om sommeren græsser dyrene her. Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark Skov og Toft Skov. Længere inde i landet ligger Danmarks 2. største skovområde Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, der med det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv og de mange vandreruter bestemt er et besøg værd.

Aktiviteter

Området omkring Dokkedal byder på mange muligheder for lystfiskeren. Kattegat og Limfjorden er oplagte fiskespots, men der findes også flere åer samt Put&Take fiskesøer i området, bl.a. Øster Hurup Fiskepark og Terndrup Mølledam. Golfspillere kan afprøve Hals Golfklubs bane, som ligger ved havet, eller Rold Skov Golfklubs bane, som er idyllisk beliggende i skoven. I Øster Hurup findes et subtropisk badeland med faciliteter for hele familien, som har åbent året rundt. Derudover er der her minigolf, tennisbaner samt cykel- og hesteudlejning. Mou Go-Kart Bane arrangerer spændende konkurrencer for hele familien. Oplev fart, spænding og få sus i maven på den 600 m lange bane. Området er fladt og derfor velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter langs de afmærkede cykelruter, som fører gennem det smukke Østhimmerland. Der findes ligeledes flere naturstier og vandreruter i området, bl.a. i Mulbjergene.

Attraktioner

Langs østkysten finder I mange gallerier og værksteder, der fremstiller forskellige former for kunst. Mange steder kan I også få lov at følge arbejdet. Fra Egense kan I tage den 5 min. lange tur med færgen over Limfjorden til Hals, som er en hyggelig ferieby med et livligt og hyggeligt havnemiljø. På torvet i Hals er der opstillet hvalkæber og ryghvirvler fra en Blåhval. Fæstningen Hals Skanse ligger ved udmundingen af Limfjorden. Krudttårnet og Tøjhuset er bevaret og sidstnævnte er indrettet som museum. Hals Museum viser en lokalhistorisk udstilling om hav, fjord, land, by, Hals Skanse, krig og besættelse.

Udflugtsmål

Aalborg er Nordjyllands 'hovedstad' og ligger ca. 30 km fra Dokkedal. Her finder I kunst, kultur, Danmarks ældste kloster, gågader, den charmerende gamle bymidte, forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Aalborg Zoologiske Have er et børnevenligt dyrerige i flotte omgivelser. Oplev også 'Rosernes By' Mariager, se de smukke gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader, og nyd det omkringliggende idylliske naturlandskab. Her ligger også Danmarks Saltcenter, hvor I kan opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema (40 km). Rold Skov byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter. Fårup Sommerland & Aquapark ved Blokhus er beliggende ca. 68 km fra Dokkedal. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter frit benyttes.
Sommerhuse i Dokkedal