Sommerhuse i Dokkedal

Sommerhus i Dokkedal

Sommerhusene omkring Dokkedal ligger i et skønt naturlandskab helt ud til Kattegat. Der er flere gode strande i nærheden af området. Fra Egense, 9 km fra Dokkedal, er der hver tiende minut færge til Hals, hvor der er butikker, spisesteder, underholdning og aktiviteter for hele familien. Dokkedal ligger ca. 11 km nord for den populære ferie- og badeby Øster Hurup med de dejlige strande, aktivitets- og indkøbsmuligheder samt mange spisesteder. Med blot ca. 30 km til Aalborg, er der også gode muligheder for indkøb, sightseeing og underholdning.


Strande og natur ved Dokkedal

Ved Mulbjerge og dalen Stejlgabet er der bygget en mole, som det er muligt at bade fra. Her finder du en dejlig sandstrand med roligt vand. Øster Hurup Strand (11 km mod syd) er en kilometerlang, hvid badestrand og lave klitter. Stranden er meget børnevenlig, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt til windsurfing.
Mulbjerge er en fredet, markant moræneknold nær Dokkedal. Herfra har du en fantastisk udsigt over havet og området. Stejlgabet er navnet på den dal, der skærer sig gennem Mulbjerge fra Dokkedal og ud til kysten. Neden for skrænten er der marker, strandenge og små moser. Fuglelivet er rigt med masser af ande- og vadefugle. Området er omgivet af bakker, småskov, marker og kyst. Den dyrkede jord går helt ned til vandet, og om sommeren græsser dyrene her.
Lille Vildmose er det største moseområde i Danmark med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark Skov og Toft Skov. Længere inde i landet ligger Danmarks næststørste skovområde Rold Skov, der med det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv og vandreruter er et besøg værd.

Aktiviteter omkring Dokkedal

Området omkring Dokkedal byder på mange muligheder for lystfiskeren. Kattegat og Limfjorden er oplagte fiskespots, men der findes også flere åer samt Put & Take fiskesøer i området. Golfspillere kan afprøve Hals Golfklubs bane, som ligger ved havet, eller Rold Skov Golfklubs bane, som er idyllisk beliggende i skoven.
I Øster Hurup findes et subtropisk badeland med faciliteter for hele familien, som har åbent året rundt. Derudover er der her minigolf, tennisbaner samt cykel- og hesteudlejning. Der findes ligeledes flere naturstier og vandreruter i området, bl.a. i Mulbjergene.
Oplev også 'Rosernes By' Mariager, se de smukke gamle bindingsværkshuse og brostensbelagte gader, og nyd det omkringliggende idylliske naturlandskab. Her ligger også Danmarks Saltcenter, hvor I kan opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema (40 km).

Attraktioner nær Dokkedal

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.