Destination

Melholt

Melholt

Sommerhusudlejning i Melholt - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Melholt, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

Melholt er beliggende ved Kattegat på Nordjyllands østkyst, 13 km nord for Limfjorden.

 

Generel

Melholt er omgivet af kyst, enge, marker og plantager. I nærheden af Melholt finder I mange af østkystens dejlige, børnevenlige badestrande. Det rolige og uforstyrrede område er også attraktivt for fugleinteresserede og lystfiskere. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området. Gode indkøbsmuligheder og spisesteder finder I i de nærliggende byer, som f.eks. Dronninglund (12 km), Sæby (30 km), Hals (13 km) og Aalborg (40 km).

Strande

Ved Hou (5 km mod syd), Asaa (5 km mod nord) og Lyngså (19 km mod nord) finder I gode og børnevenlige badestrande med fint sand, lavt, børnevenligt vand, sandbund og klitter. Alle 3 strande har Blåt Flag.

Natur

Melholt er omgivet dejlige natur med bl.a. skov, hav, søer og åer. Et par km nord for Melholt ligger Aså-Gerå Vildtreservat, som er et EF-fuglebeskyttelsesområde. Området strækker sig fra Gerå og 3-4 km nordpå til Aså langs kysten, og her kan I observere det rige fugleliv. 10 km inde i landet finder I den smukke Dronninglund Storskov med afmærkede vandreruter, der fører jer over bakker og gennem skov med mose og sø. Her kan I bl.a. opleve 'det uforklarlige vandløb', som stik mod tyngdeloven løber op ad en bakke. Mellem Albæk og Voerså ligger Holtbjerg, et fascinerende morænebakkelandskab. Her har I en flot udsigt over havet og områdets små landsbyer. Gå heller ikke glip af Holtbjergs syv bronzealderhøje (16 km).

Aktiviteter

Melholt er et attraktivt område for lystfiskere, som kan fiske i havet, i områdets åer og søer samt i Put & Take fiskesøer. Der findes flere golfbaner i området, og de smukke baner hos Hals Golfklub og Sæby Golfklub er de nærmeste. Der er gode muligheder for at windsurfe ud for Melholt. Nær Dronninglund ligger Naturparken, hvor der findes aktiviteter for hele familien, bl.a. tennis, minigolf, pentanque og beach-volleyball. Den dejlige natur, der omgiver Melholt, kan opleves til fods, på cykel eller til hest.

Attraktioner

Se det smukke og velholdte Dronninglund Slot, som blev bygget tilbage i 1100-tallet, og gå evt. en tur i den dejlige slotspark (12 km). I Dronninglund Kunstcenter kan I opleve både nationalt og internationalt kunst. I feriebyen Hals kan I nyde den hyggelige atmosfære ved byens lystbådehavn. Her finder I også fæstningen Hals Skanse. Krudttårnet og tøjhuset er bevaret og sidstnævnte er indrettet som museum. Hals Museum viser en lokalhistorisk udstilling om hav, fjord, land, by, Hals Skanse, krig og besættelse (13 km). Besøg den fredelige og idylliske by Voerså. Ved den gamle kro kan I leje robåde og vandcykler og sejle op ad åen op opleve den ægte danske natur (14 km).

Udflugtsmål

Den charmerende købstad Sæby ligger 30 km nord for Melholt. Her findes gamle, velholdte huse, gågader, brostensbelagte gader, vandmøllen ved Sæby Å og et hyggeligt havnemiljø med lystbådehavn. Voergård Slot ved Flauenskjold er en af Danmarks smukkeste renæssancebygninger og er med sin park, sine voldgrave, franske kunstskatte og fine samlinger af møbler og interiør bestemt et besøg værd (30 km). Nordjyllands 'hovedstad' Aalborg ligger 40 km fra Melholt. Her finder I kunst, kultur, gågader, den charmerende gamle bymidte, forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Frederikshavn er en god handelsby, hvorfra I bl.a. kan tage på dagsture til Sverige og Læsø. En køretur på toppen af bakkerne fra Sæby til Frederikshavn (via Understed - Bangsbo) giver en dejlig udsigt over vandet, havnen, byen og landskabet (46 km). Fårup Sommerland & Aquapark ved Blokhus er beliggende 68 km fra Melholt. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter frit benyttes.
Sommerhuse i Melholt