Sommerhuse i Ajstrup, Hadsund

Sommerhus i Ajstrup ved Hadsund

Den hyggelige landsby Ajstrup ligger 5 km syd for Hadsund, ud til Ajstrup Bugt i Mariager Fjord. Kysten ud for Ajstrup er fredet og mange fugle holder til her. Landsbyen er omgivet af skove og marker. Det rolige og meget naturskønne område er et ideelt feriemål for naturelskere og fugleentusiaster. Kun 6 km fra Ajstrup byder Hadsund på havn, marina, museer, byliv, torvedage, gågade, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.


Strande og natur ved Ajstrup

Det er muligt at bade i Mariager Fjord ved Hadsund eller ved kysten omkring Als Odde, men vandet er meget lavt. De hvide, børnevenlige sandstrande med klitter findes mod nord i Øster Hurup (23 km).
Naturen omkring Ajstrup er domineret af marker med kvæg, den urørte skov Ajstrup Krat med sjældne plantevækster og et rigt fugleliv, Havkær Skov ved kysten, lavvandede, fredede strandenge og strandsumpe, der fungerer som yngle- og rasteområde for mange vadefugle samt stejle kystskrænter og et kuperet morænelandskab.
Fra en høj kystskrænt ved Ajstrup kan du beundre den flotte udsigt over Ajstrup Bugt. Mariager Fjord er ikke mindre end 4,5 km bred her.

Aktiviteter omkring Ajstrup

Mariager Fjord indbyder til sejlads, fiskeri og windsurfing. Det flade landskab er velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter langs de afmærkede cykelruter, som fører gennem det smukke Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. Mariager Fjord Golfklub fra 2007 er beliggende i et usædvanligt smukt naturområde med skov og bakker - lige ned til Mariager Fjord (14 km). Hos Rold Skov Golfklub ved Skørping kan I spille på en 18-hullers bane i et skønt, bakket terræn (27 km). 

Udflugter nær Ajstrup

Ved Visborggård Slot kan du besøge den smukke renæssancehave, som er åben for offentligheden (9 km). Hos Mariager Saltcenter kan du opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema (14 km). Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden (15 km mod nordøst).
Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup Slot er en smuk herregårdshave med fontæner, roser og løgplanter. Haven er inspireret af franske og italienske haver og Willestrup Å løber gennem anlægget (24 km). Rebild Bakker og Rold Skov byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter (29 km). Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede voldsted Fyrkat samt rekonstruktioner af et borghus og en vikingegård med ni huse, opført kort før år 1000 (30 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange (34 km).

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er et formidlingscenter lige syd for Limfjorden ved Dokkedal med interaktive udstillinger om mosens natur og kultur. Er man heldig kan man se elge og kongeørne under besøget i centret.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.