Destination

Ajstrup, Hadsund

Ajstrup, Hadsund

Sommerhusudlejning i Ajstrup, Hadsund - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Ajstrup, Hadsund, Nordøstjylland, Danmark udlejes her!

I Ajstrup finder I fred, ro, dejlig natur samt et rigt dyre- og fugleliv.

 

Generel

Den hyggelige lille landsby Ajstrup er beliggende 5 km syd for Hadsund, ud til Ajstrup Bugt i Mariager Fjord. Kysten ud for Ajstrup er fredet og mange fugle holder til her. Den lille by er omgivet af skove og marker. Det rolige og meget naturskønne område er et ideelt feriemål for naturelskere og fugleentusiaster. Kun 6 km fra Ajstrup byder Hadsund på havn, marina, museer, byliv, torvedage, gågade, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Det er muligt at bade i Mariager Fjord ved Hadsund eller ved kysten omkring Als Odde, men vandet er meget lavt. De hvide, børnevenlige sandstrande med klitter findes mod nord i Øster Hurup (23 km).

Natur

Naturen omkring Ajstrup er karakteriseret af marker med græssende kvæg, den urørte skov Ajstrup Krat med sjældne plantevækster og et rigt fugleliv, Havkær Skov ved kysten, lavvandede, fredede strandenge og strandsumpe, der fungerer som yngle- og rasteområde for mange vadefugle samt stejle kystskrænter og et kuperet morænelandskab. Fra en høj kystskrænt ved Ajstrup kan I beundre den flotte udsigt over Ajstrup Bugt. Mariager Fjord er ikke mindre end 4,5 km bred her. Ved Rebild ligger Danmarks 2. største skovområde, Rold Skov, som dækker et område på ca. 15.000 tdr. land. Det kuperede terræn, de mange skovsøer og kilder, den afvekslende skov, det rige dyreliv, skoven ro og de mange vandreruter gør den et besøg værd på alle årstider (29 km). Lille Vildmose ved Kongerslev er det største moseområde i Danmark med søer, landbrugsarealer og skovene Høstemark Skov og Toft Skov (31 km).

Aktiviteter

Mariager Fjord indbyder til sejlads, fiskeri og windsurfing. Det flade landskab er velegnet for cyklister. Dejlige naturoplevelser venter langs de afmærkede cykelruter, som fører gennem det smukke Østhimmerland og rundt om Mariager Fjord. Ønsker I at fiske i Put & Take fiskesøer, kan I afprøve Edderup Fiskepark i Edderup - en lille sø, omgivet af skov og marker (7 km mod sydøst) eller Teglværkssøens Fiskepark ved Hadsund, som befinder sig i en 10.000 m2 stor, tidligere lergrav i naturskønne omgivelser (8 km mod nord). Mariager Fjord Golfklub fra 2007 er beliggende i et usædvanligt smukt naturområde med skov og bakker - lige ned til Mariager Fjord (14 km). Hos Rold Skov Golfklub ved Skørping kan I spille på en 18-hullers bane i et skønt, bakket terræn (27 km). I Øster Hurup findes et subtropisk badeland, som har åbent året rundt (23 km).

Attraktioner

Det hyggelige Galleri Hanehøj i Ajstrup udstiller malerier og smykker, som er skabt af de to ejere selv. Hadsund Egns Museum Rosendal er beliggende i smukke naturomgivelser og rummer udstillinger, der fortæller om egnens historie - fra Renæssancen til det industrielle boom (6 km). Ved Visborggård Slot kan I besøge den smukke renæssancehave, som er åben for offentligheden (9 km). Hos Mariager Saltcenter kan I opleve saltets magi. Saltcentret er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema (14 km). Ved Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands ældste bevarede vindmølle. Fra den stråtækte mølle har I en usædvanlig flot udsigt over fjorden (15 km mod nordøst).

Udflugtsmål

Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup Slot er en smuk herregårdshave med fontæner, roser og løgplanter. Haven er inspireret af franske og italienske haver og Willestrup Å løber gennem anlægget (24 km). Rebild Bakker og Rold Skov byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter (29 km). Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede voldsted Fyrkat samt rekonstruktioner af et borghus og en vikingegård med ni huse, opført kort før år 1000 (30 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange (34 km).
Sommerhuse i Ajstrup, Hadsund