Sommerhuse i Lyngså

Sommerhus i Lyngså - dejlig ferie i roligt område

Sommerhusområdet ved Lyngså ligger lige ud til den børnevenlige Kattegatkyst. Et roligt ferieområde omgivet af skov og strand. Samtidig er der ikke langt til feriebyen Sæby.

Generelt

Ti kilometer syd for Sæby ligger det fredelige sommerhusområde Lyngså. Lyngså Strand er et fredeligt feriested med en bred børn- og hundevenlig strand i baghaven. Her er man tæt på naturen og de muligheder den giver, samtidig med at aktiviteter og attraktioner er lige i nærheden. Der er indkøbsmuligheder i Voerså eller i Sæby,


Stranden og naturen

Stranden ved Lyngså er bred med hvidt sand og klitter. Generelt er vandet lavt og der er sandbund. Stranden er varieret med områder, der er lavvandede, ligesom der er revlegennembrud og små laguner med lidt dybere vand. Der er også gode muligheder for at fange en fisk direkte fra stranden. Stranden ved Lyngså er handicapvenlig, da der er en rampe, der går delvist ned på stranden. Der er gode muligheder for at finde rav, når vinden har været i sydøst.

Naturen omkring Lyngså er varieret med fyrretræsskove, kuperede arealer, marker, og klitter. Flere steder omkring Lyngså er der udsigt over havet og landskabet. Professorens Plantage, der ligger mellem Sæby og Lyngså er et fint naturområde med klithede med fyrbevoksning, lyng, blåbær og enebærbuske.


Udflugter

Det er ikke uden grund, at Lyngså Strands naboby, Sæby, er en af Danmarks mest populære feriebyer. Her er købstadsidyl, museer, historiske bygninger, liv på havnen, grønne skov og ikke mindst børnevenlige strande. Sæby var en fiskerby, før turisterne fik øje på den. Byen fik sine købstadsrettigheder i 1524, og den gamle del af byen er præget af smukke huse og hyggelige gadeforløb.

Sæby har en strandpromenade, der tager sin begyndelse med åen tæt ved havnen. Den strækker sig flere kilometer mod nord langs stranden. Det gør det let at kombinere strandlivet med en spadseretur i den gamle bydel efterfulgt af en is eller noget at spise på havnen.

Hals lidt længere mod syd har også en del at byde på. Midt i Hals er byens vartegn – en hvalkæbe fra en blåhval, som blev skudt i Barentshavet i 1868 af kaptajn C. Klitgaard fra Hals. Kæberne blev sat op foran hans hjem, men de er i dag erstattet af en mere holdbar kopi af glasfiber. Den originale kæbe blive opbevaret på Statens Kunsthistoriske Museum.

Skagen er absolut et besøg værd. Byen med de gulkalkede huse og røde tage har et rigt kulturliv med gode museer. Frederikshavn er en glimrende handelsby, men har også en spændende historie og nogle fine historiske perler at byde på. Man kan også besøge fiskerlejet Voerså. Her kan man leje kanoer og vandcykler og sejle en tur op ad Voer Å.

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit. Den er stadig i bevægelse og bevæger sig omkring 15 meter mod øst hvert år. Det betyder, at den på et tidspunkt vil dække hovedvejen til Skagen. Rubjerg Knude er heller ikke til at komme udenom. Her knejser det berømte fyrtårn, der i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet.

Hammer Bakker ved Vodskov er et skønt og afvekslende skovområde med adskillige vandreruter og MTB-spor. Aalborg er også værd at besøge. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er spændende at opleve.


Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Voergaard Slot

Voergaard Slot er en herregård i renæssancestil tæt ved Dronninglund. En af slottet mest berømte beboere var Ingeborg Skeel, der var kendt for at være lidt af en tyran over for områdets bønder. Angiveligt spøger hun stadig på slottet. Den dansk-franske greve Ejner Oberbech-Clausen købte slottet i 50’erne. Han medbragte sin store kunst- og møbelsamling. Slottet er overdraget til en familiefond, og der er i sæsonen daglige rundvisninger.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.

Nordjyllands Kystmuseum

Bangsbo Fort ligger i 82 meters højde syd for Frederikshavn. Fortet består af et befæstningsanlæg bygget under 2. Verdenskrig. Det blev udbygget af det danske søværn i løbet af Den Kolde Krig.

Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.

Skagens Museum

Skagens Museum har en omfattende samling af værker af Skagensmalerne, heriblandt Anna og Michael Ancher, Marie og P.S. Krøyer, Laurits Tuxen, Viggo Johansen og Holger Drachmann.

Ørnereservatet – Eagleworld

Ørnereservatet nær Skagen er Danmarks ældste rovfuglecenter. Området, hvor centret ligger, er på omkring 30 hektar med sø, klitter, hav og hedelandskab. Centret har omkring 100 fugle fordelt på ti arter. Der er forevisninger, hvor falkonerer viser, hvad fuglene kan.