Sommerhuse i Errindlev Havn

Sommerhus ved Errindlev Havn - dejlig ferie nær historisk købstad

Midt mellem Rødbyhavn og Nysted ligger det lille fiskerleje Errindlev Havn. Det er en klassisk lille landsbyhavn med masser af miljø, lystfiskeri og sejlads. Det er muligt at handle dagligvarer i den nærliggende landsby Errindlev eller i de større byer, Rødbyhavn, Holeby og Nysted.

Det er freden, roen og den dejlige natur, der sætter dagsordenen ved Errindlev Havn, men der er ikke langt til de smukke steder og spændende steder på Lolland og Falster.

Området omkring Errindlev Havn er som resten af det sydlige Lolland beskyttet mod havet af det lollandske dige, der er 63 kilometer langt, og dermed er Danmarks længste. Det beskytter fra Nakskov mod vest til Keldskov lidt øst for Errindlev. Digerne blev opført efter den store stormflod i 1872, hvor stort set hele Lolland og Falster blev oversvømmet, og 80 mennesker omkom. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie omkring Errindlev Havn og i området omkring. Det lange dige og det flade landskab er som skabt til cykel- og vandreture, mens Errindlev Havn er god til windsurfere, kajakroere og ikke mindst lystfiskere. Går interessen i retning af golf er der flere golfbaner både på Lolland og på Falster.

Stranden ved Errindlev Havn og naturen omkring

Stranden ved Saksfjed, der ligger 11 kilometer vest for Errindlev Havn, er en god og børnevenlig sandstrand med klitter. Ved Nysted 20 kilometer mod øst ligger den strand, der kaldes Skansen. Den ligger i et parkområde, hvor der er gode muligheder for at surfe fra.

Lolland er meget flad, og det samme er landskabet omkring Errindlev Havn, der er præget af, at det ligger tæt på havet.

Tæt på ligger naturområdet Saksfjed-Hyllekrog, der er et vådområde af international betydning for vandfugle. Af hensyn til de ynglende fugle er der først adgang til området efter 16. juli Udover fugle kan man også se vildheste, kvæg og hjorte på området. Der er en storslået udsigt over hele området fra Hyllekrog Fyr.

Udflugter og attraktioner nær Errindlev Havn

Fra Rødbyhavn mod vest er der færgeforbindelse til Puttgarden i Tyskland. Her er det også muligt at komme tæt på byggeriet af den kommende Femern Bælt-tunnel. Der er et udstillingscenter i Rødbyhavn med billeder, film og modeller fra den store byggeplads.

Nysted mod øst har et dejligt bymiljø med smukke, gamle huse og skønt, livligt havneområde. I baggrunden, ganske tæt ved havnen, troner Ålholm Slot. Ønsker man at se byen lidt fra oven, holder Nysted Vandtårn åbent hus en række weekender sommeren over.

Nykøbing Falster, den største by på Lolland-Falster, er altid et besøg værd. Det er hyggelig, gammel by, der ligger smukt ned til Guldborgsund. Byen har et godt handelsliv, og der er mange specialbutikker og spisesteder.

Maribo er kendt for sin domkirke, der oprindeligt blev opført som klosterkirke i 1400-tallet. Efter branden af Maribos gamle landsbykirke, blev klosterkirken byens nye kirke. Kirken har været domkirke siden 1803.

Digemonumentet ved Kramnitse havn, der er placeret foran diget, viser højden på det nuværende dige, og hvor højt vandet stod under den store stormflod i 1872. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.

Kunstværket Dodekalitten, der ligger syd for Kragenæs på Lollands nordkyst, er stadig under opførelse. Planen er, at der skal stå 12 stenstøtter, der hver er et sted mellem 7 og 12 meter høje. De øverste 2 meter er udhugget som hoveder. Stenstøtterne står i en rundkreds på toppen af en lille høj med udsigt over Smålandshavet.

Tæt på Nakskov ligger Peter Hansens have, der også er en planteskole. Haven, der er på 55.000 kvadratmeter, rummer en af Nordeuropas største, privatejede plantesamlinger. Inspirationen er hovedsageligt hentet i de kendte engelske haver.

Danmarks største vineri ligger på Frederiksdal Gods nordvest for Nakskov. Her er der sommeren over rundvisninger, hvor man ser, hvordan stedets berømte kirsebærvin produceres. Børn under 16 kommer gratis med.

Møns Klint på er et af de mest populære udflugtsmål i Danmark. De hvide klinter rejser sig stejlt i op til 128 meter højde over det turkisgrønne hav. Klinterne strækker sig over 7 kilometer er en noget helt særligt. Man skal ned af 497 trin for at komme ned på strand – og lige så mange op igen. På toppen af klinten er der bygget en 267 meter lang træbelagt sti med flere udkigspunkter.


Errindlev Havn seværdigheder og attraktioner

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

De Gamle Huse

Frilandsmuseet De Gamle Huse ved Maribo har man samlet en række huse fra 1700- og 1800-tallet på Lolland-Falster. I løbet af sommeren er der arrangementer på museet for hele familien.


Krokodille Zoo

Ved Eskilstrup på Falster ligger Krokodille Zoo, der mere end 20 forskellige krokodille- og alligatorarter. Dermed har den zoologiske have den største samling i Europa. Krokodille Zoo har også en del andre krybdyr som slanger og skildpadder.

Middelaldercentret

Lidt udenfor Nykøbing Falster ligger Middelaldercentret, der er frilandsmuseum samt et oplevelses- og forsøgscenter, hvor den danske middelalder er i centrum. På centret er opbygget en dansk middelalderby, som den så ud omkring år 1400. Centret råder også over et udvalg af datidens våben.

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Guldborgsund ZOO og Botanisk Have er både en zoologisk have og en botanisk have. Den har omkring 80 forskellige dyrearter og har knap 1000 registrerede plantearter.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum har en fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland. I Fuglsang Kunstmuseums samlinger er bl.a. værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.