Destination

Errindlev Havn

Errindlev Havn

Sommerhusudlejning i Errindlev Havn - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Errindlev Havn, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Hold ferie i det idylliske fiskerleje Errindlev Havn på Lollands sydkyst.

Generel

Det charmerende fiskerleje Errindlev Havn er beliggende i uforstyrrede omgivelser midt mellem Nysted og Rødbyhavn. Fiskerlejet stammer helt tilbage fra starten af 1900-tallet. På havnearealet, som ligger på ydersiden af diget, finder I en helt unik atmosfære mellem bådene og de små huse. Havnens lave vand egner sig godt for fritidsfiskeri og tiltrækker en lang række interessante fugle. Errindlev Havn er omgivet af hav, Sydlollands flade moræneslette, marker og grønne områder. I området kan I også nyde synet af de smukke kastanjealléer mellem Lungholm og Holeby samt mellem Kærstrup og Fuglse. I kan købe dagligvarer i den lille, hyggelige landsby Errindlev, som også indeholder et gadekær. Derudover er der gode indkøbsmuligheder i Holeby og Rødby. Ønsker I at holde ferie i fredelige og uspolerede omgivelser, er Errindlev Havn en ideelt feriedestination.

Strande

Stranden ved Saksfjed, 11 km vest for Errindlev Havn, er en god og børnevenlig sandstrand med høje klitter. Nysted byder ligeledes på en skøn og meget børnevenlig strand - Skansen. Stranden ligger i et parkområde i skovlignende omgivelser, hvor vandet altid er varmere end andre steder. Der er også gode muligheder for at surfe her. Skansen ligger ca. 20 km øst for Errindlev Havn.

Natur

Errindlev Havn er omgivet af lavt vand, som tiltrækker et utal af fugle. Bag kysten er landskabet præget af Sydlollands flade moræneslette med marker og grønne områder. Der findes også flere løvskove i området, bl.a. ved Bremersvold og Kærstrup. Hyllekrog fyr er beliggende på en smal, 5 km lang landtange, 12 km øst for Errindlev Havn. På landtangen kan I nyde den rolige og uforstyrrede natur, og fra fyret kan I beundre et stort antal ande- og vadefugle. Bag sandstranden og diget i Saksfjed kan I nyde de smukke naturområder med småskove, sumpede områder og græsenge. Lige vest for Nysted ligger Nysted Nor Vildtreservat - et stort område med skov, engarealer og bevoksninger af sumpvegetation. Området er en del af et EU-fuglebeskyttelsesområde.

Aktiviteter

Den hyggelige, lille havn indbyder til sejlture og lystfiskeri. Det lave vand ved Errindlev Havn tiltrækker mange fugle, som I kan observere fra kysten. I kan tage på køretur i herregårdslandskabet og nyde synet af de smukke bygninger og kastanjealléerne, eller vandre og cykle langs kystens diger. Prøv for eksempel at følge vandre- og cykelruten 'Paradisruten' - en naturskøn sti, som fører forbi Nysted Havn, gennem flotte landskaber og forbi små landsbymiljøer og velholdte gamle bindingsværkshuse. På vejen vil I også opleve flere kulturhistoriske mindesmærker. Lolland byder desuden på flere gode golfbaner.

Attraktioner

I landsbyen Errindlev kan I gå op i kirkens tårn og nyde den gode udsigt over det flade landskab. Den gamle kaserne i Hyldtofte 'Polakkasernen' fungerer i dag som et museum, der fortæller historien om de mange polske roearbejdere, som tog til Lolland for at arbejde i roemarkerne (9 km). Besøg det imponerende Lungholm Slot ved Rødby. Den smukke bygning med kamtakkede fløje stammer fra 1639 (17 km).

Udflugtsmål

Gå på opdagelse i Nysteds gamle gader med de smukke huse og udsigtstårnet, der er indrettet i det gamle vandtårn. Besøg den kønne, gamle købstad Maribo. Her kan I opleve den hyggelige stemning, musik, markedsdage, spændende butikker, sightseeing og spisesteder (24 km). Frilandsmuseet i Maribo ligger ned til Maribo Sø og består af nogle huse, en bondegård, en stubmølle og en skole, som giver indtryk af stedets bondekultur og byggeskik omkring år 1800. I Knuthenborg Safaripark ved Maribo færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser - lige omkring jeres bil eller bus. Oplev f.eks. giraffer, næsehorn, strudse, antiloper, zebraer og sibiriske tigre på nært hold. Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (34 km).
Sommerhuse i Errindlev Havn