Sommerhuse i Nakskov


Sommerhus ved Nakskov - dejlig ferie tæt på byen

En sommerhusferie i Nakskov gør det muligt at kombinere en byferie med en badeferie. Byen ligger smukt i bunden af Nakskov Fjord og med nem adgang både til havet, naturen og de mange skønne steder på Lolland

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Nakskov og i området omkring. Det 63 kilometer lange dige, der beskytter Lolland og det flade landskab er som skabt til cykel- og vandreture, mens Nakskov Fjord er god til windsurfere, havkajakroere og ikke mindst lystfiskere. Går interessen i retning af golf er der en bane tæt på byen.

Stranden ved Nakskov og naturen omkring

Hestehovedet Strand inde i Nakskov er en god mulighed. Den har en 190 meter lang badebro, og så plejer badevandstemperaturerne at ligge højere end i resten af Danmark.

Lolland er meget flad, og det samme er landskabet omkring Nakskov, der er præget af, at området ligger tæt på fjorden, der er den fjord i Danmark, som har flest øer. På nordsiden af Lolland er arealer med skov og et rigt dyreliv.

Udflugter og attraktioner nær Nakskov

Nakskov, der er den største by på Lolland, har små hyggelige gader og stræder, og en af Danmarks ældste gågader. Her er fine shoppingmuligheder og nogle glimrende spisesteder. Der er også et par interessante museer i byen: Danmarks Sukkermuseum samt et skibs- og søfartsmuseum.

Det er fra havnen i Nakskov, at den historiske postbåd Vesta lægger fra land. Tidligere sejlede den med post til indbyggerne på øerne i fjorden, i dag er det turister, der har muligheden for at se Nakskov fjord og øerne fra søsiden.

Ikke langt fra Nakskov ligger Peter Hansens have, der også er en planteskole. Haven, der er på 55.000 kvadratmeter, rummer en af Nordeuropas største, privatejede plantesamlinger. Inspirationen er hovedsageligt hentet i de kendte engelske haver.

Danmarks største vineri ligger på Frederiksdal Gods nordvest for Nakskov. Her er der sommeren over rundvisninger, hvor man ser, hvordan stedets berømte kirsebærvin produceres. Børn under 16 kommer gratis med.

Maribo er kendt for sin domkirke, der oprindeligt blev opført som klosterkirke i 1400-tallet. Efter branden af Maribos gamle landsbykirke, blev klosterkirken byens nye kirke. Kirken har været domkirke siden 1803.

Digemonumentet ved Kramnitse havn, der er placeret foran diget, viser højden på det nuværende dige, og hvor højt vandet stod under den store stormflod i 1872. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.

Fra den Rødbyhavn mod sydøst er der færgeforbindelse til Puttgarden i Tyskland. Her er det også muligt at komme tæt på byggeriet af den kommende Femern Bælt-tunnel. Der er et udstillingscenter i Rødbyhavn med billeder, film og modeller fra den store byggeplads.

Nykøbing Falster, den største by på Lolland-Falster, er altid et besøg værd. Det er hyggelig, gammel by, der ligger smukt ned til Guldborgsund. Byen har et godt handelsliv, og der er mange specialbutikker og spisesteder.

Møns Klint på er et af de mest populære udflugtsmål i Danmark. De hvide klinter rejser sig stejlt i op til 128 meter højde over det turkisgrønne hav. Klinterne strækker sig over 7 kilometer er en noget helt særligt. Man skal ned af 497 trin for at komme ned på strand – og lige så mange op igen. På toppen af klinten er der bygget en 267 meter lang træbelagt sti med flere udkigspunkter.


Nakskov seværdigheder og attraktioner

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

De Gamle Huse

Frilandsmuseet De Gamle Huse  ved Maribo har man samlet en række huse fra 1700- og 1800-tallet på Lolland-Falster. I løbet af sommeren er der arrangementer på museet for hele familien.

Krokodille Zoo

Ved Eskilstrup på Falster ligger Krokodille Zoo, der mere end 20 forskellige krokodille- og alligatorarter. Dermed har den zoologiske have den største samling i Europa. Krokodille Zoo har også en del andre krybdyr som slanger og skildpadder.

Middelaldercentret

Lidt udenfor Nykøbing Falster ligger Middelaldercentret, der er frilandsmuseum samt et oplevelses- og forsøgscenter, hvor den danske middelalder er i centrum. På centret er opbygget en dansk middelalderby, som den så ud omkring år 1400. Centret råder også over et udvalg af datidens våben.

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Guldborgsund ZOO og Botanisk Have er både en zoologisk have og en botanisk have. Den har omkring 80 forskellige dyrearter og har knap 1000 registrerede plantearter.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum har en fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland. I Fuglsang Kunstmuseums samlinger er bl.a. værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.