Sommerhuse i Gedser

Sommerhus Gedser - dejlig ferie i sommerhus på Falster

Det fredelige sommerhusområde ligger lige ud til vandet lidt nord for Gedser på den allersydligste del af Falster.

Havnebyen Gedser er den sydligste by i Danmark. I byen er der flere gode attraktioner, blandt andet et lille jernbanemuseum og et geologisk museum, og fra færgehavnen er der forbindelse til Rostock i Tyskland. Lystbådehavnen er et hyggeligt sted med legeplads, og derfra kan man følge med i trafikken ud i Dybvandsruten, hvor de helt store handelsskibe sejler forbi.  Der er flere spisesteder i Gedser ligesom det er muligt at handle dagligvarer i byen.

Tæt på ligger også landsbyen Gedesby, der har en kirke, en gammel vindmølle, gadekær, hyggelige gader med stråtækte huse og velplejede haver. 

Fra Gedser er der ikke langt ind til den største by på Falster, Nykøbing, som har en charmerende, historisk bykerne, flere gode museer og fine shoppingmuligheder.  I

Den sydlige del af Sjælland er også indenfor køreafstand, ligesom Møn med den imponerende Møns klint er i nærheden.  

 Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Gedser og i området omkring. Der er gode fiskemuligheder langs strandene, forholdene for windsurfere er gode. Der er en del afmærkede vandreruter, mountainbikeruter og ridestier i skovene på Falster. Er man til golf er der golfklubber både på Lolland og Falster. 

Gedser strand og naturen omkring 

Der er gode strande både nord og syd for sommerhusområdet. Ned til Gedser Odde er en bred sandstrand med godt badevand, Ellers ligger der 25 kilometer badestrand med klitter på østkysten af Falster, som strækker sig fra Gedser og helt op forbi den populære ferieby Marielyst. 

Lidt nord for Gedser ligger Bøtøskoven, der er en fyrre- og granskov. Her er et rigt dyreliv og blandt andet en del sjældne sommerfugle.  Man kan også være heldig at støde på naturplejere i skikkelse af vilde Konikheste, der oprindeligt stammer fra Polen, og skotsk højlandskvæg.

Udflugter og attraktioner nær Gedser 

I i Gedser by kan man besøge Det sorte Geomuseum, som en kreds af frivillige står bag. Her kan man se fossiler, mineraler, bjergarter og rav. 

Gedser Remise hedder jernbanemuseet, der også er et lille stykke kulturhistorie. Tæt på remisen ligger Gedser Station, der var kulisse for stationen i Korsbæk i den populære tv-serie Matador.

Danmarks sydligste punkt ligger på Gedser Odde, hvor “Sydstenen” markerer stedet. På odden ligger en gammel militærbygning, der tidligere blev brugt til lyttepost. Den er nu blevet renoveret og fungerer som udstillingshus.  

Gedesby Mølle blev taget i brug i december 1911. Det er et møllelaug, der står for vedligeholdelsen af møllen, der stadigvæk både er smuk og fuldt funktionsdygtig. Der er en legeplads ved møllen samt borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte mad. 

Stouby Mølle ved Væggerløse blev ifølge Møllebogen bygget i 1750, og i 1790 blev den angiveligt flyttet til sin nuværende placering. Møllen ejes af Guldborgsund Komune og drives af Stouby Møllelaug. Den er fuldt intakt og fungerer, som da den blev opført. 

Nykøbing Falster, den største by på Lolland Falster, er altid et besøg værd. Det er køn, gammel by, der ligger smukt ned til Guldborgsund. Byen har et godt handelsliv, og der er mange specialbutikker og spisesteder i byen. 

Møns Klint på er et af de mest populære udflugtsmål i Danmark. De hvide klinter rejser sig stejlt i op til 128 meter højde over det turkisgrønne hav. Klinterne strækker sig over 7 kilometer er en noget helt særligt. Man skal ned af 497 trin for at komme ned på strand – og lige så mange op igen. På toppen af klinten er der bygget en 267 meter lang træbelagt sti med flere udkigspunkter. 

Gedser seværdigheder og attraktioner 

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

Krokodille Zoo

Ved Eskilstrup på Falster ligger Krokodille Zoo, der mere end 20 forskellige krokodille- og alligatorarter. Dermed har den zoologiske have den største samling i Europa. Krokodille Zoo har også en del andre krybdyr som slanger og skildpadder.

Middelaldercentret

Lidt udenfor Nykøbing Falster ligger Middelaldercentret, der er frilandsmuseum samt et oplevelses- og forsøgscenter, hvor den danske middelalder er i centrum. På centret er opbygget en dansk middelalderby, som den så ud omkring år 1400. Centret råder også over et udvalg af datidens våben.

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Guldborgsund ZOO og Botanisk Have er både en zoologisk have og en botanisk have. Den har omkring 80 forskellige dyrearter og har knap 1000 registrerede plantearter.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum har en fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland. I Fuglsang Kunstmuseums samlinger er bl.a. værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Værk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, hvorfra der er udsigt over træerne kroner.  På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.