Destination

Gedser

Gedser

Sommerhusudlejning i Gedser - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Gedser, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i Gedser, Danmarks sydligste by. Her er I omgivet af Østersøen, en hyggelig lystbådehavn, en aktiv by og herlig natur. Ferieområdet Gedser og resten af Falster byder aktivitetstilbud og seværdigheder for hele familien.

Generel

Danmarks sydligste by Gedser er en livlig handelsby med en stor, hyggelig lystbådehavn, som er omgivet af grønne, rekreative områder med bl.a. grillplads, samt en færgehavn med forbindelse til Tyskland. Det lille samfund byder på karakteristiske bygninger, som f.eks. et lodshus, en redningsstation og en gammel togstation, flere seværdigheder samt et hyggeligt bymiljø med gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Fra Gedser Fyr kan I nyde udsigten mod Lolland og Tyskland samt over landskabet på Sydfalster. Gedser er omgivet af en rolig og skøn natur. Mod syd ligger Skandinaviens sydligste punkt; den spektakulære Gedser Odde. På østsiden af odden kan I se rester af tyske bunkers fra 2. verdenskrig.

Strande

Mellem Gedser og Gedser Odde finder I en dejlig, bred sandstrand med indbydende badevand. Mod nord finder I ligeledes gode badestrande. Langs Falsters østkyst ligger den 25 km lange, hvide sandstrand med klitter. Denne strand har fået tildelt Blåt Flag for sit rene badevand. Alle strandene i området er velegnede for badning, solbadning, vandreture samt diverse strandaktiviteter. Det er muligt at finde rav overalt langs Falsters kyst - især er der gode chancer ved Gedser Odde efter en storm.

Natur

Ved Gedser Odde, Skandinaviens sydligste punkt, kan I opleve en helt speciel natur. På sydsiden af oddens lerklint er der roligt og læfyldt, hvorimod nordsiden er meget stormfuld. Her er der gode muligheder for at finde rav, søpindsvin osv. Ved Odden kan I observere rovfugle samt store fugletræk med bl.a. finker, svaler, ænder og gæs. Områdets rige fugleliv belyses på Gedser Fuglestation ved Gedser Fyr. Syd for Gedser By ligger Kroghave - endnu et fuglerigt område med søer, rørskov og græsområder. Et par km nord for Gedser ligger Bøtø-skoven - en stor fyrre- og granskov, som er velegnet til vandreture på alle årstider. Fuglereservatet Bøtø Nor har 2 fugletårne, hvorfra der er udsigt over det rige fugleliv, den store sø, markerne, rørskoven og de grønne enge. De imponerende Corselitze-skove dækker ca. 3.000 tønder land på det nordøstlige Falster. Her finder I, udover smuk bøgeskov og andre naturskønne landskaber, også flere fortidsminder.

Aktiviteter

De dejlige badestrande, der omgiver Gedser, indbyder til badning og strandaktiviteter. Skulle vejret svigte, kan I besøge Svømmecenter Falster i Nykøbing, som byder på 3 bassiner i subtropiske omgivelser. Her kan I bl.a. benytte jer af et bassin med 35 grader varmt vand, vipper og en 66 m lang vandrutschebane samt låne udstyr til børnene (23 km). Lystfiskere finder ideelle betingelser på Falster, da det er muligt at fiske direkte i Østersøkysten, Guldborgsund, Grønsund samt i Storstrømmen. Derudover findes der et par Put & Take fiskesøer i området og der arrangeres fisketure på havet med kutteren M/S Amigo fra Gedser Havn. Der findes 3 golfbaner på Falster, hvoraf Golfklubben Østersøen ved Marielyst (20 km) og Golfklubben Storstrømmen ved Nykøbing Falster (23 km) er de nærmeste. Hestesportsinteresserede kan opleve spændende løb på Nykøbing Falster Travbane.

Attraktioner

Det Sorte Museum i Gedser er et geologisk museum, og her kan I opleve fund fra Falsters kyster i form af f.eks. fossiler, bjergarter, mineraler og rav. Gedser Remise er et arbejdende jernbanemuseum, hvor I kan se gamle tog og sporvogne i remisen. Gedser Vandtårn er Danmarks sydligste vandtårn, og her kan I opleve skiftende udstillinger samt en storslået udsigt over Gedser. På Gedser Redningsstation kan I se en ekstrem hurtig båd, som sejler med ca. 70 km/t, samt moderne redningsudstyr. Gedesby Mølle er en restaureret, hollandsk mølle fra 1911, som i dag er fuldt funktionsdygtig (3 km). På Sydfalster findes desuden et utal af keramikværksteder, glaspusterier, gallerier, kunsthuse og museer.

Udflugtsmål

Middelaldercentret ved Nykøbing Falster er et frilandsmuseum, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (23 km). På travbanen i Nykøbing arrangeres der sommeren igennem trav-, hunde- og stockcarløb. I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter. Krokodille Zoo i Eskilstrup er Europas største samling af forskellige krokodillearter. Derudover kan I opleve skildpadder, varaner og en anakonda her (34 km). I Knuthenborg Safaripark ved Maribo færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser - lige omkring jeres bil eller bus. Giraffer og næsehorn på den ene side, strudse, antiloper og zebraer på den anden (49 km).
Sommerhuse i Gedser