Sommerhuse i Næsby Strand

Sommerhus Næsby Strand - dejlig ferie i sommerhus på Lolland

Ferieområdet Næsby Strand ligger naturskønt og lige ved stranden på den sydvestlige side af Lolland. Den nærmeste større by er Nakskov, der ligger omkring 15 kilometer væk.

Næsby Strand ligger nogle kilometer fra de hyggelige ferieområder Hummingen og Kramnitse havn, og har nem adgang til attraktionerne på Lolland.

Næsby Strand er som resten af det sydlige Lolland beskyttet mod havet af det lollandske dige, der er 63 kilometer langt, og dermed er Danmarks længste. Det beskytter fra Nakskov mod vest til Keldskov i øst. Digerne blev opført efter den store stormflod i 1872, hvor det meste af Lolland og Falster blev oversvømmet, og 80 mennesker omkom. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Næsby Strand og området omkring. Det lange dige og det flade landskab er som skabt til cykel- og vandreture, mens havet er godt til windsurfere, havkajakroere og ikke mindst lystfiskere. Går interessen i retning af golf er der en bane nær Nakskov.

Næsby Strand Strand og naturen omkring

Stranden ved Næsby Strand er som de andre strande langs sydkysten af Lolland en, børnevenlig strand med fint sand og lavt vand. Kystbeskyttelse med en række høfder har skabt nogle rolige og legevenlige laguner.

Der er ikke langt til stranden ved Hummingen, der regnes for at være en af de bedste strande på den sydlige del af Lolland.

Lolland er meget flad, og det samme er landskabet omkring Næsby Strand, der er præget af strande, klitter og enge. På nordsiden af Lolland er arealer med skov og et rigt dyreliv.

Udflugter og attraktioner nær Næsby Strand

Digemonumentet ved Kramnitse havn, der er placeret foran diget, viser højden på det nuværende dige, og hvor højt vandet stod under den store stormflod i 1872. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.

Ikke langt fra Næsby Strand ligger Peter Hansens have, der også er en planteskole. Haven, der er på 55.000 kvadratmeter, rummer en af Nordeuropas største, privatejede plantesamlinger. Inspirationen er hovedsageligt hentet i de kendte engelske haver.

De historiske byer Maribo og Nakskov ligger indenfor køreafstand.

Maribo er kendt for sin domkirke, der oprindeligt blev opført som klosterkirke i 1400-tallet. Efter branden af Maribos gamle landsbykirke, blev klosterkirken byens nye kirke. Kirken har været domkirke siden 1803.

Nakskov, der er den største by på Lolland, ligger for enden af Nakskov Fjord. Byen har mange små hyggelige gader og stræder, og en af Danmarks ældste gågader. Der er også et par glimrende museer i Nakskov: Danmarks Sukkermuseum samt et skibs- og søfartsmuseum

Danmarks største vineri ligger på Frederiksdal Gods nordvest for Nakskov. Her er der sommeren over rundvisninger, hvor man ser, hvordan stedets berømte kirsebærvin produceres. Børn under 16 kommer gratis med.

Fra den Rødbyhavn mod øst er der færgeforbindelse til Puttgarden i Tyskland. Her er det også muligt at komme tæt på byggeriet af den kommende Femern Bælt-tunnel. Der er et udstillingscenter i Rødbyhavn med billeder, film og modeller fra den store byggeplads.

Nykøbing Falster, den største by på Lolland Falster, er altid et besøg værd. Det er hyggelig, gammel by, der ligger smukt ned til Guldborgsund. Byen har et godt handelsliv, og der er mange specialbutikker og spisesteder.

Møns Klint på er et af de mest populære udflugtsmål i Danmark. De hvide klinter rejser sig stejlt i op til 128 meter højde over det turkisgrønne hav. Klinterne strækker sig over 7 kilometer er en noget helt særligt. Man skal ned af 497 trin for at komme ned på strand – og lige så mange op igen. På toppen af klinten er der bygget en 267 meter lang træbelagt sti med flere udkigspunkter.


Næsby Strand seværdigheder og attraktioner

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

De Gamle Huse

Frilandsmuseet De Gamle Huse ved Maribo har man samlet en række huse fra 1700- og 1800-tallet på Lolland-Falster. I løbet af sommeren er der arrangementer på museet for hele familien.

Krokodille Zoo

Ved Eskilstrup på Falster ligger Krokodille Zoo, der mere end 20 forskellige krokodille- og alligatorarter. Dermed har den zoologiske have den største samling i Europa. Krokodille Zoo har også en del andre krybdyr som slanger og skildpadder.

Middelaldercentret

Lidt udenfor Nykøbing Falster ligger Middelaldercentret, der er frilandsmuseum samt et oplevelses- og forsøgscenter, hvor den danske middelalder er i centrum. På centret er opbygget en dansk middelalderby, som den så ud omkring år 1400. Centret råder også over et udvalg af datidens våben.

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Guldborgsund ZOO og Botanisk Have er både en zoologisk have og en botanisk have. Den har omkring 80 forskellige dyrearter og har knap 1000 registrerede plantearter.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum har en fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland. I Fuglsang Kunstmuseums samlinger er bl.a. værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Værk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.