Sommerhuse i Langø, Lolland

Sommerhus Langø - dejlig ferie i sommerhus ved Nakskov Fjord

Langø ligger på den vestlige del af Lolland, lige ud til Nakskov Fjord. Langø er ret roligt feriested midt i en skøn natur. Langø har en havn, der både er til erhvervsfiskere og til lystsejlere. Den nærmeste større by er Nakskov, der ligger omkring 13 kilometer væk.

Oprindeligt var Langø en ø, men med bygningen af det lollandske dige efter stormfloden i 1872, blev øen landfast med Lolland.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Langø og i området omkring. Det 63 kilometer lange dige, der beskytter Lolland og det flade landskab er som skabt til cykel- og vandreture, mens fjorden er god til windsurfere, havkajakroere og ikke mindst lystfiskere. Går interessen i retning af golf er der en bane i nærheden af Nakskov.

Stranden ved Langø og naturen omkring

Det er muligt at bade i Nakskov Fjord ved Langø, men det er en bedre ide, at tage til Albuen Strand, som er en syv kilometer lang sandstrand lidt vest for Langø. Fra stranden kan man ligge og holde øje med skibstrafikken i Langelandsbælt eller nyde udsigten over til Langeland, der ligger lige på den anden side. Hestehovedet Strand inde i Nakskov er også en god mulighed. Den har en 190 meter lang badebro, og så plejer badevandstemperaturerne at ligge højere end i resten af Danmark.

Lolland er meget flad, og det samme er landskabet omkring Langø, der er præget af, at området ligger tæt på Nakskov Fjord, der er den fjord i Danmark, som har flest øer. På nordsiden af Lolland er arealer med skov og et rigt dyreliv.

Udflugter og attraktioner nær Langø

På Stendyssevej i Langø ligger en omkring 6000 år gammel stendysse. Da Langø var en ø, var det øens højeste punkt, og fra toppen er der en flot udsigt over fjorden.

Ikke langt fra Langø ligger Peter Hansens have, der også er en planteskole. Haven, der er på 55.000 kvadratmeter, rummer en af Nordeuropas største, privatejede plantesamlinger. Inspirationen er hovedsageligt hentet i de kendte engelske haver.

Digemonumentet ved Kramnitse havn, der er placeret foran diget, viser højden på det nuværende dige, og hvor højt vandet stod under den store stormflod i 1872. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.

De historiske byer Maribo og Nakskov ligger indenfor køreafstand.

Maribo er kendt for sin domkirke, der oprindeligt blev opført som klosterkirke i 1400-tallet. Efter branden af Maribos gamle landsbykirke, blev klosterkirken byens nye kirke. Kirken har været domkirke siden 1803.

Nakskov, der er den største by på Lolland, ligger for enden af Nakskov Fjord. Byen har mange små hyggelige gader og stræder, og en af Danmarks ældste gågader. Der er også et par glimrende museer i Nakskov: Danmarks Sukkermuseum samt et skibs- og søfartsmuseum.

Det er fra havnen i Nakskov, at den historiske postbåd Vesta lægger fra land. Tidligere sejlede den med post til indbyggerne på øerne i fjorden, i dag er det turister, der har muligheden for at se Nakskov fjord og øerne fra søsiden.

Danmarks største vineri ligger på Frederiksdal Gods nordvest for Nakskov. Her er der sommeren over rundvisninger, hvor man ser, hvordan stedets berømte kirsebærvin produceres. Børn under 16 kommer gratis med.

Fra den Rødbyhavn mod øst er der færgeforbindelse til Puttgarden i Tyskland. Her er det også muligt at komme tæt på byggeriet af den kommende Femern Bælt-tunnel. Der er et udstillingscenter i Rødbyhavn med billeder, film og modeller fra den store byggeplads.

Nykøbing Falster, den største by på Lolland-Falster, er altid et besøg værd. Det er hyggelig, gammel by, der ligger smukt ned til Guldborgsund. Byen har et godt handelsliv, og der er mange specialbutikker og spisesteder.

Møns Klint på er et af de mest populære udflugtsmål i Danmark. De hvide klinter rejser sig stejlt i op til 128 meter højde over det turkisgrønne hav. Klinterne strækker sig over 7 kilometer er en noget helt særligt. Man skal ned af 497 trin for at komme ned på strand – og lige så mange op igen. På toppen af klinten er der bygget en 267 meter lang træbelagt sti med flere udkigspunkter.

Langø Strand seværdigheder og attraktioner

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

De Gamle Huse

Frilandsmuseet De Gamle Huse ved Maribo har man samlet en række huse fra 1700- og 1800-tallet på Lolland-Falster. I løbet af sommeren er der arrangementer på museet for hele familien.

Krokodille Zoo

Ved Eskilstrup på Falster ligger Krokodille Zoo, der mere end 20 forskellige krokodille- og alligatorarter. Dermed har den zoologiske have den største samling i Europa. Krokodille Zoo har også en del andre krybdyr som slanger og skildpadder.

Middelaldercentret

Lidt udenfor Nykøbing Falster ligger Middelaldercentret, der er frilandsmuseum samt et oplevelses- og forsøgscenter, hvor den danske middelalder er i centrum. På centret er opbygget en dansk middelalderby, som den så ud omkring år 1400. Centret råder også over et udvalg af datidens våben.

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Guldborgsund ZOO og Botanisk Have er både en zoologisk have og en botanisk have. Den har omkring 80 forskellige dyrearter og har knap 1000 registrerede plantearter.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum har en fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland. I Fuglsang Kunstmuseums samlinger er bl.a. værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Værk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.