Sommerhuse i Sakskøbing


Sommerhus ved Sakskøbing - dejlig ferie nær gammel købstad

En sommerhusferie ved Sakskøbing gør det muligt at kombinere byferie med badeferie. Byen ligger med sin lille havn smukt i bunden af Sakskøbing Fjord og med nem adgang til de mange skønne steder på Falster og på Lolland. Sakskøbing er en hyggelig by med gamle huse og i det hele taget et godt miljø. Her er flere gode restauranter og cafeer, samt mange specialbutikker.

Byens vartegn er det 33 meter høje smilende vandtårn, Saxine. I havnen ligger en række spændende design-husbåde.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Sakskøbing og i området omkring. Det flade landskab er som skabt til cykel- og vandreture, mens Sakskøbing Fjord er god til kajakroere og ikke mindst lystfiskere. Går interessen i retning af golf er der flere golfbaner både på Lolland og på Falster.

Stranden ved Sakskøbing og naturen omkring

Der er ikke nogen strand ved Sakskøbing. Ved Tårs Vig mod nord eller ved Nysted mod syd ligger der nogle fine, børnevenlige strande. Bandholm mod nordvest har en god, kunstig badestrand. Det er også muligt at køre til Marielyst på Falsters østkyst, hvor strandene er intet mindre end fremragende.

Lolland er meget flad, og det samme er landskabet omkring Sakskøbing, der er præget af, at området ligger tæt på fjorden. Eksempelvis er der nogle fine vandrestier langs fjorden. Tæt ved byen ligger Holmeskov Dyrehave, hvor der er flere forskellige vandreruter.

Udflugter og attraktioner nær Sakskøbing

Maribo er kendt for sin domkirke, der oprindeligt blev opført som klosterkirke i 1400-tallet. Efter branden af Maribos gamle landsbykirke, blev klosterkirken byens nye kirke. Kirken har været domkirke siden 1803.

Kunstværket Dodekalitten, der ligger syd for Kragenæs omkring 30 kilometer væk, er stadig under opførelse. Planen er, at der skal stå 12 stenstøtter, der hver er et sted mellem 7 og 12 meter høje. De øverste 2 meter er udhugget som hoveder. Stenstøtterne står i en rundkreds på toppen af en lille høj med udsigt over Smålandshavet.

Nykøbing Falster, den største by på Lolland-Falster, er altid et besøg værd. Det er hyggelig, gammel by, der ligger smukt ned til Guldborgsund. Byen har et godt handelsliv, og der er mange specialbutikker og spisesteder.

Tæt på Nakskov ligger Peter Hansens have, der også er en planteskole. Haven, der er på 55.000 kvadratmeter, rummer en af Nordeuropas største, privatejede plantesamlinger. Inspirationen er hovedsageligt hentet i de kendte engelske haver.

Danmarks største vineri ligger på Frederiksdal Gods nordvest for Nakskov. Her er der sommeren over rundvisninger, hvor man ser, hvordan stedets berømte kirsebærvin produceres. Børn under 16 kommer gratis med.

Digemonumentet ved Kramnitse havn, der er placeret foran diget, viser højden på det nuværende dige, og hvor højt vandet stod under den store stormflod i 1872. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.

Fra den Rødbyhavn mod sydvest er der færgeforbindelse til Puttgarden i Tyskland. Her er det også muligt at komme tæt på byggeriet af den kommende Femern Bælt-tunnel. Der er et udstillingscenter i Rødbyhavn med billeder, film og modeller fra den store byggeplads.

Møns Klint på er et af de mest populære udflugtsmål i Danmark. De hvide klinter rejser sig stejlt i op til 128 meter højde over det turkisgrønne hav. Klinterne strækker sig over 7 kilometer er en noget helt særligt. Man skal ned af 497 trin for at komme ned på strand – og lige så mange op igen. På toppen af klinten er der bygget en 267 meter lang træbelagt sti med flere udkigspunkter.

Sakskøbing seværdigheder og attraktioner

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

De Gamle Huse

Frilandsmuseet De Gamle Huse  ved Maribo har man samlet en række huse fra 1700- og 1800-tallet på Lolland-Falster. I løbet af sommeren er der arrangementer på museet for hele familien.

Krokodille Zoo

Ved Eskilstrup på Falster ligger Krokodille Zoo, der mere end 20 forskellige krokodille- og alligatorarter. Dermed har den zoologiske have den største samling i Europa. Krokodille Zoo har også en del andre krybdyr som slanger og skildpadder.

Middelaldercentret

Lidt udenfor Nykøbing Falster ligger Middelaldercentret, der er frilandsmuseum samt et oplevelses- og forsøgscenter, hvor den danske middelalder er i centrum. På centret er opbygget en dansk middelalderby, som den så ud omkring år 1400. Centret råder også over et udvalg af datidens våben.

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Guldborgsund ZOO og Botanisk Have er både en zoologisk have og en botanisk have. Den har omkring 80 forskellige dyrearter og har knap 1000 registrerede plantearter.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum har en fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland. I Fuglsang Kunstmuseums samlinger er bl.a. værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.