Destination

Sakskøbing

Sakskøbing

Sommerhusudlejning i Sakskøbing - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Sakskøbing, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Den hyggelige købstad Sakskøbing er omgivet af skøn natur og mange seværdigheder.

Generel

Købstaden Sakskøbing stammer fra 1200-tallet og er beliggende i bunden af den smalle Sakskøbing Fjord på det nordøstlige Lolland. Her kan I nyde et hyggeligt bymiljø med mange forretninger og spisesteder. Byens vartegn er det smilende, 33 meter høje vandtårn Saxine. I Sakskøbings hyggelige havn finder I en række design-husbåde, og 10 minutters gang herfra ligger den charmerende lystbådehavn, omgivet af fjordenge, løvskove og marker. Fra havnen kan I nyde den smukke solnedgang over landskabet. Lige ved byen ligger den fredfyldte skov, Holmeskov Dyrehave, hvor I kan følge forskellige vandreruter.

Strande

Der findes ingen badestrand ved Sakskøbing, men I kan køre 7 km mod nord til Tårs Vig eller 18 km mod syd til Nysted, hvor I finder fine og børnevenlige strande. 18 km mod nordvest ligger Bandholm, og her kan I bade ved en kunstig badestrand. Ønsker I at bade ved en skøn sandstrand med klitter, kan I køre til Marielyst på Falster, 37 km fra Sakskøbing. Her finder I Danmarks længste strand med rent og børnevenligt vand.

Natur

Sakskøbing er omgivet af fjord og dejlig, uspoleret natur med skove, marker og grønne områder. Holmeskov Dyrehave ligger lige bag Sakskøbing, og her kan I gå tur i fredfyldte og naturskønne omgivelser. Ved udmundingen af Sakskøbing Fjord ligger det inddæmmede vildtreservat, hvor I kan opleve blandt andet vadefugle, andefugle, gæs og svaner fra et fugletårn (4 km). Naturpark Maribosøerne er et stort, skønt naturområde med søer, frodige skove og et rigt dyreliv. Her kan I vandre i det smukke landskab og se interessante planter, dyr og fugle eller tage på sejltur på en af de fire søer (12 km). Tæt ved Sakskøbing kan I også opleve Smålandsfarvandet med interessante øer som Askø, Lillø, Fejø, Femø og flere andre. Ved Nysted ligger Nysted Nor Vildtreservat, som er et stort område med skov, eng og sumpvegetation. Området er en del af et EU-fuglebeskyttelsesområde (18 km).

Aktiviteter

Hvert år i september afholder Sakskøbing en stemningsfuld frugtfestival for hele familien. Golfspillere kan spille på flere baner af international standard på Lolland og Falster. Besøg for eksempel den naturskønt beliggende Golfklubben Maribo Sø, som ligger få kilometer fra Sakskøbing. Prøv en togtur med de flotte, gamle damplokomotiver, som kører på museumsbanen mellem Maribo og Bandholm. Togene kører på den naturskønne strækning i skoleferierne og op til jul (10 km fra Sakskøbing).

Attraktioner

I kan besøge mange gallerier med lokal kunst i og omkring Sakskøbing. 3 km uden for Sakskøbing ligger Krenkerup Gods. Godset har sit eget bryggeri, og øllet bliver brygget af det korn, som vokser omkring godset. Bryggeriet har et besøgscenter og I har mulighed for at få en rundvisning på stedet. Den kønne, gamle købstad Maribo byder på stemning, musik, markedsdage, spændende butikker, sightseeing og spisesteder (10 km). Frilandsmuseet ved Maribo Sø består af huse, en bondegård, en stubmølle og en skole. Her kan I få et godt indtryk af Lollands bondekultur og byggeskik omkring år 1800.

Udflugtsmål

På Fuglsang Kunstmuseum i Toreby kan I se skiftende kunstudstillinger af internationale kunstnere. På stedet finder I også en café og en museumsbutik (11 km). I Knuthenborg Safaripark ved Maribo kan I køre rundt blandt de vilde dyr. Oplev for eksempel giraffer, næsehorn, strudse, zebraer og tigre på nært hold (12 km). Middelaldercentret ved Sundby er et frilandsmuseum, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (15 km). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve omkring hundrede forskellige dyr (17 km). I Krokodille Zoo i Eskildstrup på Falster kan I opleve mange forskellige arter af krokodiller, alligatorer og gavialer. Derudover indeholder Krokodille Zoo slanger, skildpadder og andre interessante dyr (19 km).
Sommerhuse i Sakskøbing