Destination

Dannemare

Dannemare

Sommerhusudlejning i Dannemare - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Dannemare, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Dannemare er et hyggeligt sommerhusområde på Lollands sydvestkyst. Sommerhusene ligger i grønne omgivelser, lige bag stranden og Østersøen. Tæt ved ferieområdet kan I gå tur i den idylliske Vindeholme Skov. Derudover indbyder Dannemare til strandaktiviteter og fiskeri.

Generel

Ferieområdet Dannemare Høje ligger tæt ved Østersøen, og er meget attraktivt for bl.a. børnefamilier, lystfiskere og naturelskere. Landsbyen Dannemare ligger ca. 4 km inde i landet bag sommerhusområdet. Her er der mulighed for indkøb af dagligvarer. I Kramnitse, få km mod øst, finder I en lille, idyllisk havn, hvor I kan købe friskfanget fisk direkte fra bådene. Den nærmeste større by er Nakskov, som ligger ca. 16 km mod nord.

Strande

Stranden ved Dannemare Høje er en dejlig og børnevenlig sandbadestrand med klitter. Fra Dannemare er der kun få km til Hummingen Strand, som regnes blandt en af de bedste badestrande på Sydlolland. Stranden er en børnevenlig sandstrand med klitter og Blåt Flag. Et ideelt sted for badning, solbadning, vandreture og andre strandaktiviteter.

Natur

Dannemare er omgivet af rolige, naturskønne og åbne arealer med et rigt dyre- og fugleliv. Her er landskabet relativt fladt, og egner sig derfor godt til cykelture. Der findes flere naturskønne vandre- og cykelstier tæt ved havet, bl.a. den 40 km lange 'Digesti', som fører jer fra Rødbyhavn til Albuen langs Femeren Bælt. På den nordlige del af Lolland findes der skovarealer med et rigt dyreliv. I Naturpark Maribosøerne kan I vandre i det smukke landskab eller tage på sejltur på søerne.

Aktiviteter

Gåture i det fredelige område langs de mange stier i sommerhusområdet eller på Diget kan anbefales. Langs cykel- og vandrestien 'Digestien' får I en flot udsigt over Femeren Bælt. For lystfiskere er her uanede muligheder, hvad enten I foretrækker kyst- eller havfiskeri fra en kutter. Men ud over havet kan Lolland også byde på flere Put&Take-fiskeparker, bl.a. ved Dannemare, hvor I kan afprøve fiskesøen Holy Put & Take. For golfspillere er der flere gode baner at vælge imellem. De nærmeste finder I hos Vestlollands Golfklub ved Halsted (24 km).

Attraktioner

Besøg evt. den lille by Kramnitse, som ligger ca. 6 km fra Dannemare (i luftlinje). Kramnitse har en lille idyllisk havn, hvorfra der stadig drives fiskeri. Her er det muligt at købe fisk direkte fra bådene. Tag evt. en tur til Nakskov og oplev nogle af byens mange seværdigheder, blandt andet Danmarks Sukkermuseum, som fortæller om sukkerets historie igennem 130 år.

Udflugtsmål

På Jack-Stone Ravsliberi og Museum i Rødby kan I opleve rav - havets guld - i alle afskygninger (28 km). På Polakkasernen i Tågerup, nu et museum, kan I få et indblik i de polske roepigers liv og arbejde (31 km). I Knuthenborg Safaripark ved Maribo færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser - lige omkring jeres bil eller bus. Giraffer og næsehorn på den ene side, strudse, antiloper og zebraer på den anden side (37 km). Besøg den kønne, gamle købstad Maribo. Her kan I opleve den hyggelige stemning, musik, markedsdage, spændende butikker, sightseeing og spisesteder (37 km).
Sommerhuse i Dannemare