Destination

Nordlunde

Nordlunde

Sommerhusudlejning i Nordlunde - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Nordlunde, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Fred og idyl på landet bag Nakskov på Lolland - tæt ved herregård og golfbane.

Generel

Nordlunde er en lille landsby, som består af få huse og gårde samt en lille, tårnløs kirke fra det 12. århundrede. Landsbyen er beliggende ca. 8 km bag Nakskov i rolige, landlige omgivelser. Her finder i fred og ro, men er samtidig kun en kort køretur væk fra golfbane, seværdigheder, strande og større byer. Der er gode indkøbsmuligheder i Horslunde (5 km) og i Nakskov (8 km) finder I desuden gode spisesteder og spændende seværdigheder.

Strande

Der er ingen strand direkte ved Nordlunde, men der findes flere badestrande i området. Den dejlige sandstrand ved Ravnsholt Strand (10 km mod nord) er meget børnevenlig, da det klare og rolige vand kun langsomt bliver dybt. Ved stranden er de små klitter bevokset med marehalm. Her har I mulighed for at bade i særdeles naturskønne omgivelser. I kan også bade ved Kragenæs Strand, hvorfra færgerne sejler ud til Fejø og Femø. Her finder I en god badestrand samt en badebro (11 km mod nordøst). Onsevig Strand (14 km mod nordvest) byder ligeledes på en dejlig badestrand, hvor I kan bade, solbade og dyrke strandaktiviteter.

Natur

Nordlunde er beliggende i grønne, rekreative omgivelser med frodige marker, opdyrket jord, enge og bevoksede områder. Der findes flere små og hyggelige skove i omegnen, og i Nybølle kan I besøge skoven Nybølle Lunder, som indeholder omkring 40 gravhøje (7 km). Ud for kysten mod nord ligger Smålandsfarvandet, som er et europæisk fuglebeskyttelsesområde (Ramsar-område), og her kan I foruden fugle også opleve marsvin (10 km).

Aktiviteter

Golfspillere kan teste den nærliggende, 18-hullers golfbane hos Vestlollands Golfklub i Halsted (4 km). Lystfiskere kan fiske i f.eks. Lyngmose Put & Take ved Birket (10 km), ved kysten eller på havet - ombord på en kutter, som sejler ud fra Nakskov Havn. I kan desuden tage på sejltur fra Kragenæs Havn til Fejø eller Femø, eller blot nyde en aftensejlads. I Nakskov kan I udfordre hinanden på bowlingcentrets baner.

Attraktioner

På den smukke herregård Pederstrup kan I besøge kunstmuseet Reventlow-Museet med både faste samlinger og skiftende udstillinger, samt en stor park fra 1870erne med flere sjældne og meget gamle træer (3 km). I den historisk by Nakskov finder I bl.a. seværdigheder som Danmarks Sukkermuseum, der fortæller om sukkerets historie igennem 130 år og den botaniske have Købelevhaven. Ta' en tur til Fejø - den største af øerne i Smålandsfarvandet. Her kan I opleve ægte landsbyidyl, frugtplantager, små boder langs vejene, en smuk kirke, keramikværksteder, lysstøberi, spisesteder, frisk havluft, små strande, fred, ro og dejlig natur. Færgen sejler fra Kragenæs (11 km).

Udflugtsmål

Besøg den kønne, gamle købstad Maribo. Her kan I opleve den hyggelige stemning, musik, markedsdage, spændende butikker, sightseeing og spisesteder (24 km). Frilandsmuseet i Maribo ligger ned til Maribo Sø og består af nogle huse, en bondegård, en stubmølle og en skole, som giver indtryk af stedets bondekultur og byggeskik omkring år 1800. I Knuthenborg Safaripark ved Maribo færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser - lige omkring jeres bil eller bus. Giraffer og næsehorn på den ene side, strudse, antiloper og zebraer på den anden (25 km) Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-tals miljø er opbygget med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (48 km). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (50 km).
Sommerhuse i Nordlunde