Sommerhuse i Askø
Destination

Askø

Askø

Sommerhusudlejning i Askø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Askø, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Prøv en øferie på den lille, charmerende Askø, som ligger lige nord for Lolland. Når I lejer et sommerhus på Askø, er I omgivet af hav, strand og uspoleret natur med et rigt fugleliv. Her kan I nyde naturen, se på fugle, fiske eller tage på tur til Femø, Fejø og Lolland.

Generel

Den charmerende ø Askø er ca. 3 km lang og 2 km bred. Lige nord for øen ligger Lilleø, som er forbundet med Askø via en dæmning. Fra Bandholm på Lolland er der omkring 30 minutters sejlads til Askø, og færgen sejler flere gange dagligt. Der er en hyggelig stemning i den lille færge- og lystbådehavn. Øen er meget flad og bland andet kendt for sit rige fugleliv. Det dejlige sommerhusområde, som ligger på den sydøstlige del af Askø, er roligt, hyggeligt og familievenligt. Øen er et ideelt feriemål for lystfiskere, fugle- og naturelskere. På Askø finder I en købmand, som er åben hele året runde. Her har mulighed for at købe dagligvarer.

Strande

Ved sommerhusområdet, på den sydøstlige del af øen, er der gode bademuligheder ved den dejlige sandstrand. Her findes desuden en badebro. Der er ligeledes en lille, god sandstrand ved havnen.

Natur

Askø er en flad ø og øens højeste punkt ligger kun 4 m. over havets overflade. Landskabet er præget af opdyrket jord, frugtplantager og lidt skov. På øens strande og inddæmmede områder finder I et rigt fugleliv. Svaner, ænder, måger og vadefugle bruger vådområderne som yngle- og opholdsplads. Her er havluften frisk og naturen ren, uspoleret og ugenert.

Aktiviteter

Der er særdeles gode muligheder for lystfiskere her på øen. Der kan fiskes fra havnen og langs hele kysten. Ved havnen kan I leje cykler og opleve Askø langs nogle af de mange cykelruter. Desuden fører vandrestier jer rundt i den smukke natur. I sommerperioden arrangeres der vandreture på stedet.

Attraktioner

Askø Museum er en lille, spændende lokalhistorisk samling, som er indrettet i en tilbygning til Præstegården. Her kan I opleve et køkken, en stue, et sovekammer, et skole-hjørne, en del interiør samt bl.a. flinteredskaber, som er fundet og brugt på øen før i tiden. Den smukke og historiske Askø Kirke er bygget i 1200-tallet på resterne af et hedensk offersted. Den tilhørende kirkegård er rund og omgivet af stendiger. På museumsbanen Maribo-Bandholm kører Danmarks ældste fungerende damplokomotiv, som er bygget i 1879.

Udflugtsmål

Holder I af at opholde jer på øer, kan I for eksempel besøge de nærliggende Fejø og Femø. Færgeruten Lolland Færgefart sejler mellem Askø, Fejø og Femø. Besøg den kønne, gamle købstad Maribo. Her kan I opleve den hyggelige stemning, musik, markedsdage, spændende butikker, sightseeing og spisesteder (11 km fra Bandholm). Frilandsmuseet i Maribo ligger ned til Maribo Sø og består af nogle huse, en bondegård, en stubmølle og en skole, som giver indtryk af stedets bondekultur og byggeskik omkring år 1800. I Knuthenborg Safaripark ved Maribo færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser – lige omkring jeres bil eller bus. Oplev f.eks. giraffer, næsehorn, strudse, antiloper, zebraer og sibiriske tigre på nært hold. Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (38 km fra Bandholm). I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (38 km).