Sommerhuse i Kragenæs
Destination

Kragenæs

Kragenæs

Sommerhusudlejning i Kragenæs - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Kragenæs, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Hold ferie i sommerhus eller ferielejlighed i Bredebro

Generel

Havnebyen Kragenæs ligger på det nordlige Lolland ved Smålandsfarvandet. Fra Kragenæs går der færger til Fejø, Skalø og Femø. Syd for færgehavnen ligger der en lystbådehavn med hyggelig maritim stemning. I er omgivet af smuk, kuperet natur med jættestuer, oldtidshøje og dødishuller. I bor tæt på attraktioner og seværdigheder og de større byer Nakskov (19 km) og Maribo (24 km). Lejer I sommerhus ved Kragenæs, kan I opleve roen og livet på landet. I kan nyde synet af fasaner og rådyr i haven. Der ligger en købmanden indenfor gåafstand, hvor I kan hente frisk brød hver morgen.

Strande

Ved Kragenæs Strandpark finder I et skønt område, hvor I kan benytte en flydebadebro og svømme ud til en badeplatform. Det lave vand, og den fine sandbund uden sten, gør Kragenæs Strandpark til et børnevenligt sted. Her finder I også en boldbane og Beach Volley, samt Café, iskiosk, og købmand. Der er borde og bænke, så I kan spise madpakken eller en is. I kan parkere ved et grønt areal tæt på badebroen.

Natur

Ravnsby Bakker udgør det naturskønne område ved Kragenæs, der også kaldes ''''De lollandske alper''''. Det bakkede landskab er unikt for Lolland. Ravnsby Bakker opstod i istiden, hvor store isblokke blev indlejret i jorden, hvilket kaldes dødis. Da isen smeltede, efterlod den sig dybe huller i terrænet. Det mest imponerende eksempel på et dødishul er Møllelungen, der er en 900 m gange 300 m stor lavning. Det kuperede terræn i Ravnsby Bakker giver jer mulighed for at finde gode udsigtspunkter. I terrænet ligger Bavnehøj, der med sine 30 meter over havoverfladen, er Lollands højeste punkt.
Den smukke Torrig Skov ligger ud til Smålandshavet, hvor I kan gå langs klinten og se den flotte udsigt over havet. Der ligger 24 oldtidshøje i Torrig skov, hvoraf kun en er navngivet, nemlig Charlottehøj. Der er mange afmærkede cykelstier i område, der fører forbi gravhøje og jættestuer.

Attraktioner

Tæt på Kragenæs ligger den ca. 5000 år gamle jættestue Glentehøj. Glentehøj blev udgravet i 1826 og det er muligt at kravle ind i jættestuen.
En sti fører det spektakulære kunstmonument Dodekalitten, som er en skulpturpark med 12 stenstøtter, der er 7-8 m høje, med udhuggede hoveder. Et lydanlæg får stenmonumenterne til at ''''''''''''''''synge'''''''''''''''' og sangen forstærker kunstværkets helt specielle stemning.
Ravnsby Voldsted en kongeborg fra omkring 1250, der ligger på en 18 m høj, naturlig bakkeknold ud til vandet. Ravnsby Voldsted er omgivet af en voldgrav og græssede enge.
Museumsbanen mellem Maribo og Bandholm kører med damplokomotiver og personvogne, og i sommerperioden kan I komme ud at køre med togene.

Udflugtsmål

Tag færgen til Fejø eller Femø fra Kragenæs havn. Her kan I bade, spise frokost eller tage cyklerne med og udforske øerne.
Frilandsmuseet i Maribo består af 16 bygninger, der fortæller om livet fra slutningen af 1600- tallet og op til 1. verdenskrig (22 km).
Fuglsang Kunstmuseum rummer en stor samling af danske kunstværker fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag, det er bl.a. malerier, skulpturer og kunst på papir, (50 km).
I Knuthenborg Safaripark kan I opleve mere end 1200 dyr fordelt på cirka 70 dyrearter på nært hold (23 km).
Middelaldercentret er et frilandsmuseum, oplevelses- og forsøgscenter med fokus på dansk middelalder omkring år 1400 (51 km).
Museum Lolland-Falster fortæller Lolland-Falsters historie fra oldtiden og frem til i dag (48 km).
På Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum kan I se udstillinger om skibe, søfart og skibsbygning med fokus på i lokalområdet (21 km).