Sommerhuse i Ydø
Destination

Ydø

Ydø

Sommerhusudlejning i Ydø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Ydø, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Ved Ydø, syd for Nakskov, kan I opleve nogle af landets mest særprægede kystlandskaber.

Generel

Ydø er beliggende ved Nakskov Fjord og den ca. 7 km lange, smalle tange Albuen, som er Lollands vestligste punkt. Farvandene Femerbælt, Langelandsbæltet og Nakskov Fjord grænser om mod det rekreative område, som er inddæmmet af et 60 km langt dige med en cykelsti, der fører fra Ydø til Rødby. Langs Albuen er der dejlig badestrand på den ene side og lavt, mere stillestående vand med et rigt fugleliv på den anden side. I kan vandre eller tage turbåden fra Nakskov til spidsen af tangen, hvor I bl.a. finder et fyrtårn, fiskerhuse, et lille museum/naturcenter samt borde og bænke. Derudover er en vindmøllepark med 24 vindmøller placeret her. Ydø er et ideelt feriemål for naturelskere, lystfiskere og andre, som nyder at slappe af i rolige, ugenerte og hyggelige omgivelser. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer Ydø, og gode shoppemuligheder samt et utal af seværdigheder i Nakskov (13 km).

Strande

På vestsiden af Albuen finder I en dejlig, kilometerlang sandstrand med mindre klitter, beklædt med marehalm, og indbydende, børnevenligt badevand. Bag stranden ligger de afskærmende strandenge, hvor får og kvier græsser. Den skønne strand har Blåt Flag.

Natur

Den ca. 7 km lange tange, Albuen, som stikker ud i Langelandsbæltet fra Ydø, og som afskærmer Nakskov Fjord fra havet, er et dejligt naturområde med et rigt plante- og fugleliv, dejlige badestrande, enge, moser, overdrev, søer og vandrestier. Tangen er kun 25 m bred på det smalleste sted. Her kan I opleve bølgerne slå ind fra Langelandsbæltet på den ene side og Nakskov Fjords stille vand med øer og holme på den anden side. Det flade landskab bag Ydø er præget af marker, enge og skov. Der findes flere naturskønne vandre- og cykelstier tæt ved havet, bl.a. den 40 km lange 'Digesti', som fører jer fra Ydø til Rødby-havn langs Femeren Bælt.

Aktiviteter

Med sit alsidige og skønne landskab indbyder Albuen til at vandre, bade, fiske og studere fugle. Der er gode muligheder for vadefiskeri i Nakskov Fjord. Derudover findes der flere Put & Take fiskeparker i området, bl.a. ved Nybro i Nakskov. I kan tage på sejltur mellem Nakskov og spidsen af Albuen og se det hele fra vandsiden. Langs cykel- og vandrestien 'Digestien', som forbinder Ydø med Rødby, kan I nyde den flotte udsigt over Femeren Bælt. For golfspillere er der flere gode baner at vælge imellem. Den nærmeste finder I hos Vestlollands Golfklub ved Halsted (20 km). Det er også muligt at benytte en 9-hullers Pay&Play-bane ved feriecenteret Lalandia i Rødby (39 km) samt en 18-hullers bane hos Golfklubben Maribo Sø i Maribo. Lalandia byder desuden på en bowlingcenter samt øens største vandland, som er tilgængeligt for alle. Her findes bl.a. 250 m rutschebaner, bølgeanlæg, boblebade, saunaer samt store bassiner til både børn og voksne.

Attraktioner

I Vesternæs, 3 km fra Ydø, kan I opleve Kappel Stubmølle - landets eneste stråtækte mølle. Møllen er restaureret og fuld funktionsdygtig. Besøg evt. også det lille museum/naturcenter på spidsen af Albuen, hvor en naturvejleder kan berette om dette usædvanlige sted. Galleri TILE i Nakskov udstiller værker af flere forskellige kunstnere, og her kan I købe kunst i alle prisklasser (13 km). Nakskov byder desuden bl.a. på følgende, spændende seværdigheder: Danmarks Sukkermuseum, der fortæller om sukkerets historie igennem 130 år, den botaniske have Peter Hansens Have, Den Gamle Smedje, Det Gamle Trykkeri samt Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum.

Udflugtsmål

På Herregården Pederstrup ved Horslunde findes Reventlow-Museet og en park fra 1870¿erne med flere sjældne og meget gamle træer (24 km). På Polakkasernen i Tågerup, nu et museum, kan I få et indblik i de polske roepigers liv og arbejde (41 km). I Knuthenborg Safaripark ved Maribo færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser ¿ lige omkring jeres bil eller bus. Oplev f.eks. giraffer, næsehorn, strudse, antiloper, zebraer og sibiriske tigre på nært hold (47 km). Frilandsmuseet i Maribo ligger ned til Maribo Sø og består af nogle huse, en bondegård, en stubmølle og en skole, som giver indtryk af stedets bondekultur og byggeskik omkring år 1800 (47 km).