Destination

Fejø

Fejø

Sommerhusudlejning i Fejø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Fejø, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus på en af Danmarks dejlige øer, Fejø. Fejø byder på charmerende atmosfære, skøn natur og smukke bygninger. Fejø er kendt for sine æbleplantager, der strækker sig så langt øjet rækker, sine ciderier og den hyggelige østemning. Lej et sommerhus på Fejø og oplev den fredelige og indbydende ø.

Generel

Fejø er den største af øerne i Smålandsfarvandet. Her kan I opleve landsbyidyl, frugtplantager, små boder langs vejene, en smuk kirke, keramikværksteder, lysstøberi, købmandsbutikker, spisesteder, frisk havluft, små strande, fred, ro og dejlig natur. Fejø er en flad ø med bakker, og det højeste punkt på øen er 12 m. Øens bredeste sted er ca. 7,5 km, så derfor er det ideelt at cykle eller vandre her. Fejø er via en dæmning forbundet med den lille ø Skalø. Færgen fra Kragenæs på Lolland til Vester Havn på Fejø's vestside sejler mange gange hver dag, og overfarten varer kun 15 min.

Strande

Der findes mange små strande på Fejø. Vandet er lavt og derfor meget børnevenligt. Badevandstemperaturen er ofte meget behagelig.

Natur

Landskabet på Fejø er præget af marker og frugtplantager. Øen er rimelig flad med nogle få bakker. Mange gæs, ænder og havfugle tiltrækkes af øen og dens omgivelser. Smålandsfarvandet omkring Fejø er et europæisk fuglebeskyttelsesområde (Ramsar-område). Foruden fugle findes der også marsvin her. Langs dæmningen, der forbinder Skalø og Fejø, findes nogle lavvandende områder, Ninsta og Noret, der er rasteplads for vadefugle. Fejø beboes af flere fredede paddearter; vandsalamander, frøer og tudser. Der findes desuden mange forskellige blomster og sommerfugle på Fejø.

Aktiviteter

Fejø indbyder generelt til udendørsaktiviteter som vandre-, cykel- og rideture i den smukke og alsidige natur. Det er muligt at leje både cykler og islandske heste på øen. For lystfiskerne er der gode muligheder mange steder langs kysten.

Attraktioner

Fejøs kunsthåndværkere, f.eks. Fejø Lysfabrik og Fejø Keramik, er et besøg værd. På Fejøs sydkyst ligger den markante kirke, som oprindeligt stammer fra år 1240. Økirken ligger langt fra alfarvej og helt tæt ved strandkanten. Den gamle smedje er restaureret og fremstår som i gamle dage med esse, ambolte og værktøj. På øen findes et lokalhistorisk arkiv og et ømuseum. Dybvig Havn på øens sydside er en gammel, men stadig aktiv og hyggelig bådehavn med fritidsfiskere, lystbåde, spisesteder og hyggelig stemning. Den lille ø Skalø er forbundet med den nordvestlige del af Fejø med en dæmning. Skalø har en dejlig, kuperet natur, en lille havn, 3 gårde og 2 huse. En lille naturperle med et rigt fugleliv.

Udflugtsmål

Herregården Pederstrup ligger på Lolland, ca. 14 km fra Fejø. Her findes Reventlow-Museet og en stor park fra 1870erne med flere sjældne og meget gamle træer. Tag evt. en tur til Nakskov og oplev nogle af byens mange seværdigheder. Danmarks Sukkermuseum fortæller om sukkerets historie igennem 130 år. I Knuthenborg Safaripark ved Maribo færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser - lige omkring jeres bil eller bus. Giraffer og næsehorn på den ene side, strudse, antiloper og zebraer på den anden (27 km).
Sommerhuse i Fejø