Sommerhuse i Fejø

Sommerhus på Fejø - fredelig ferie på frugtbar ø

Et kvarters sejlads fra Kragenæs på Nordlolland ligger Fejø. Det helt rigtige valg, hvis drømmen om en fredelig ø-ferie i smukke og idylliske omgivelser står højt på ønskesedlen.

Fejø er den største ø i Smålandshavet. Her er ren luft, fred og ro, små gode strande, landsbyidyl, frugtplantager og kunsthåndværkere - og ikke mindst en meget imødekommende lokalbefolkning. Fejø er en helårsø med knap 500 indbyggere, egen skole, læge, kirke, kro og købmand. Øen har to byer - Vesterby og Østerby.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie omkring Fejø. Det flade landskab er som skabt til cykel- og vandreture. Eller til rideture – det er muligt at leje islandske heste på øen. Det omkringliggende Smålandshav er et godt sted for windsurfere, havkajakroere og ikke mindst lystfiskere.

Stranden på Fejø og naturen omkring

En af de mest populære er Sletteren strand, der ligger i et naturområde med udsigt over Smålandshavet. I badesæsonen er her badebro, toiletter samt borde og bænke. Der er en del badestrande rundt om på Fejø, hvor man kan gå i vandet fra badebroer.

Fejø er en flad ø med et højeste punkt, der blot stikker 12 meter i vejret. På det bredeste sted er øen omkring 7,5 kilometer. Via en dæmning er Fejø forbundet med den lille ø Skalø

Udflugter og attraktioner nær Fejø

Fejø Mølle er flot restaureret og kører ved særlige lejligheder. I møllens cafe kan man udover kaffe og kage købe flere af øens specialiteter.

I Dyvig havn ligger to gamle træbåde, der i sin tid blev bygget på Fejø. I dag holdes de ved lige af fejøboerne i ”drivvaselauget”.

Skalø hænger sammen med Fejø via en kort dæmning. Det er et sted med mange fugle, ligesom her er en lille havn og en lille strand.

Danmarks største vineri ligger på Frederiksdal Gods i nærheden af Nakskov. Her er der sommeren over rundvisninger, hvor man ser, hvordan stedets berømte kirsebærvin produceres. Børn under 16 kommer gratis med.

Kunstværket Dodekalitten syd for Kragenæs på Lolland er stadig under opførelse. Planen er, at der skal stå 12 stenstøtter, der hver er et sted mellem 7 og 12 meter høje. De øverste 2 meter er udhugget som hoveder. Stenstøtterne står i en rundkreds på toppen af en lille høj med udsigt over Smålandshavet.

Maribo er kendt for sin domkirke, der oprindeligt blev opført som klosterkirke i 1400-tallet. Efter branden af Maribos gamle landsbykirke, blev klosterkirken byens nye kirke. Kirken har været domkirke siden 1803.

Nykøbing Falster, den største by på Lolland-Falster, er altid et besøg værd. Det er hyggelig, gammel by, der ligger smukt ned til Guldborgsund. Byen har et godt handelsliv, og der er mange specialbutikker og spisesteder.

Møns Klint på er et af de mest populære udflugtsmål i Danmark. De hvide klinter rejser sig stejlt i op til 128 meter højde over det turkisgrønne hav. Klinterne strækker sig over 7 kilometer er en noget helt særligt. Man skal ned af 497 trin for at komme ned på strand – og lige så mange op igen. På toppen af klinten er der bygget en 267 meter lang træbelagt sti med flere udkigspunkter.

Fejø seværdigheder og attraktioner

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

De Gamle Huse

Frilandsmuseet De Gamle Huse  ved Maribo har man samlet en række huse fra 1700- og 1800-tallet på Lolland-Falster. I løbet af sommeren er der arrangementer på museet for hele familien.

Krokodille Zoo

Ved Eskilstrup på Falster ligger Krokodille Zoo, der mere end 20 forskellige krokodille- og alligatorarter. Dermed har den zoologiske have den største samling i Europa. Krokodille Zoo har også en del andre krybdyr som slanger og skildpadder.

Middelaldercentret

Lidt udenfor Nykøbing Falster ligger Middelaldercentret, der er frilandsmuseum samt et oplevelses- og forsøgscenter, hvor den danske middelalder er i centrum. På centret er opbygget en dansk middelalderby, som den så ud omkring år 1400. Centret råder også over et udvalg af datidens våben.

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Guldborgsund ZOO og Botanisk Have er både en zoologisk have og en botanisk have. Den har omkring 80 forskellige dyrearter og har knap 1000 registrerede plantearter.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum har en fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland. I Fuglsang Kunstmuseums samlinger er bl.a. værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.