Destination

Sortsø Strand

Sortsø Strand

Sommerhusudlejning i Rødby - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Rødby, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Rødby og Rødbyhavn er roligt beliggende på Lollands sydkyst. Området byder på dejlig natur, badestrand, aktivitetsmuligheder og seværdigheder for hele familien.

Generel

Ferieområdet ved Sortsø Strand er et roligt og hyggeligt feriested. Sortsø har sin egen lille, charmerende havn, Sortsø Fritidshavn. Fra kysten ved Sortsø Strand har I udsigt til øen Bogø. Skovene og kysten ud mod Grønsund byder på dejlige landskabelige oplevelser samt gode udflugts- og bademuligheder. Der er 6 km til købstaden Stubbekøbing, hvor I finder en hyggelig lystbådehavn, dejlige grønne områder, gode indkøbsmuligheder og spisesteder.

Strande

Ved Sortsø Strand er det muligt at bade fra en badebro. 8 km mod øst finder I Ore Strand, hvor der er dejlig badestrand med fint sand. Et ideelt sted for badning, solbadning, vandreture samt diverse strandaktiviteter.

Natur

Et skønt naturområde på land og Sortsø Nor til vands omgiver Sortsø Strand. I Sortsø Fredskov kan I bl.a. se en langdysse. Barup Sø er et fuglereservat, som ligger i en lang dal ca. 3 km syd for Sortsø. Fra fugletårnet er der udsigt til fuglene både i rørskoven og på søen. De imponerende Corselitze-skove dækker ca. 3.000 tønder land på det nordøstlige Falster, 16 km sydøst for Sortsø Strand. Her finder I, udover smuk bøgeskov og andre naturskønne landskaber, også flere fortidsminder. Ved Falsters sydlige østkyst ligger Bøtøskoven, som er en fyrre- og granskov. Skoven grænser mod nord op til Bøtø Nor og mod syd mod Gedesby. Skoven er velegnet til vandreture på alle årstider. Fuglereservatet Bøtø Nor har 2 fugletårne, hvorfra der er udsigt over det rige fugleliv, den store sø, markerne, rørskoven og de grønne enge.

Aktiviteter

Der er særdeles gode muligheder for lystfiskere i dette område; langs hele Grønsundkysten, ved fritidshavnens bro, i Sortsø Å samt i områdets Put&Take-fiskesøer. Vil I ud på egen hånd kan I leje en båd i Stubbekøbing. På Lolland-Falster findes flere golfbaner af høj standard. Golfbanen ved Virket, Falster Golf Klub og Golfklubben Storstrømmen er de baner, der ligger nærmest ved Sortsø Strand. Dejlige naturoplevelser venter langs de mange cykel- og vandrestier i bl.a. skovene på Falster.

Attraktioner

Besøg den gamle købstad Stubbekøbing, som har bevaret sit oprindelige præg. Oplev det livlige miljø i lystbådehavnen, hvor også båden til Bogø sejler fra. Her findes gamle torve, hyggelig stemning, et par museer, gode butikker og flere spisesteder (6 km). Hos Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum kan I opleve en enestående samling af gamle motorcykler samt bl.a. sjældne radioer, højtalere og fjernsyn. De store Corselitze-skove på nordøstkysten af Falster indeholder flere historiske mindesmærker, bl.a. jættestuer og dysser. Krokodille Zoo i Eskilstrup er Europas største samling af forskellige krokodillearter. Derudover kan I opleve skildpadder, varaner og en anakonda her (14 km) Ved Eskildstrup finder I også Traktormuseet, der viser en udstilling af traktorer og motorer fra tidligere tider.

Udflugtsmål

I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (22 km). Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (25 km). I Knuthenborg Safaripark på Lolland færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser - lige omkring jeres bil eller bus (44 km). Møns Klint er et spektakulært hjørne af Danmark. De imponerende hvide kridtklinter rejser sig af havet og er et svimlende syn både fra stranden og fra klinten (47 km). Bonbonland ved Holme Olstrup har mere end 70 aktiviteter for hele familien - til vands, til lands og i luften (58 km).
Sommerhuse i Sortsø Strand