Rødby og Rødbyhavn ligger i rolige omgivelser på den sydlige side af Lolland tæt på feriecentret Lalandia. Der er gode strande ved Rødbyhavn, der også har en hyggelig lystbådehavn, og gode indkøbsmuligheder.
Rødby er er en gammel købstad, og var engang en havneby. Og fra tiden som havneby er der flere købmandsgårde og pakhuse tilbage.
Rødbyhavn blev anlagt som havn for Rødby i begyndelsen af 1900-tallet, og den ligger omkring 4 kilometer fra Rødby. Der er færgeforbindelse fra Rødbyhavn til Puttgarden i Tyskland.
Rødby og Rødbyhavn er som resten af det sydlige Lolland beskyttet mod havet af det lollandske dige, der er 63 kilometer langt, og dermed er Danmarks længste. Det beskytter fra Nakskov mod vest til Keldskov i øst. Digerne blev opført efter den store stormflod i 1872, hvor stort set hele Lolland og Falster blev oversvømmet, og 80 mennesker omkom. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.
Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i Rødby og i området omkring. Det lange dige og det flade landskab er som skabt til cykel- og vandreture, mens havet er godt til windsurfere, havkajakroere og ikke mindst lystfiskere. Går interessen i retning af golf er både Lolland og Falster velforsynet med baner.
Rødbyhavn Strand er som de andre strande langs sydkysten af Lolland en børnevenlig strand med lidt fint sand, klitter og lavt vand.
Ti kilometer mod vest ligger stranden ved Kramnitse, der er en anden god badestrand med badebro og gode adgangsforhold for handicappede og familier med klap- eller barnevogne.
Svigter vejret er det muligt at købe dagsbilletter til badelandet Aquadomen i det nærliggende feriecenter Lalandia.
Lolland er meget flad, og det samme er landskabet omkring Rødby, der er præget af strande, klitter og enge. På nordsiden af Lolland er arealer med skov og et rigt dyreliv.
I Rødbyhavn er det muligt at komme tæt på byggeriet af den kommende Femern Bælt-tunnel. Der er et udstillingscenter med billeder, film og modeller fra den kæmpestore byggeplads.
Digemonumentet ved Kramnitse havn, der er placeret foran diget, viser højden på det nuværende dige, og hvor højt vandet stod under den store stormflod i 1872. Ved den lejlighed måltes den højeste vandstand til at være 3,3 meter over dagligt vande.
Omkring 20 kilometer nord for Rødbyhavn ligger Christianssæde slot med tilhørende park og skov, hvor der er afmærkede vandrestier. Efter en voldsom brand i 1979 stod slottet tomt i mange år. Det er nu ved at blive sat i stand og skal på et tidspunkt rumme overnatning i luksusklassen.
Der er omkring 20 kilometer til den historiske by Maribo og lidt over 30 kilometer til Nakskov.
Maribo er kendt for sin domkirke, der oprindeligt blev opført som klosterkirke i 1400-tallet. Efter branden af Maribos gamle landsbykirke, blev klosterkirken byens nye kirke. Kirken har været domkirke siden 1803.
Nakskov, der er den største by på Lolland, ligger for enden af Nakskov Fjord. Byen har mange små hyggelige gader og stræder, og en af Danmarks ældste gågader.
Fra den nærliggende Rødby er der færgeforbindelse til Puttgarden i Tyskland. Her er det muligt at komme tæt på byggeriet af den kommende Femern Bælt-tunnel. Der er et udstillingscenter i Rødbyhavn med billeder, film og modeller fra den kæmpestore byggeplads.
Nykøbing Falster, den største by på Lolland Falster, er altid et besøg værd. Det er hyggelig, gammel by, der ligger smukt ned til Guldborgsund. Byen har et godt handelsliv, og der er mange specialbutikker og spisesteder i byen.
Møns Klint på er et af de mest populære udflugtsmål i Danmark. De hvide klinter rejser sig stejlt i op til 128 meter højde over det turkisgrønne hav. Klinterne strækker sig over 7 kilometer er en noget helt særligt. Man skal ned af 497 trin for at komme ned på strand – og lige så mange op igen. På toppen af klinten er der bygget en 267 meter lang træbelagt sti med flere udkigspunkter.
På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.
På Frilandsmuseet De Gamle Huse ved Maribo har man samlet en række huse fra 1700- og 1800-tallet på Lolland-Falster. I løbet af sommeren er der arrangementer på museet for hele familien.
Ved Eskilstrup på Falster ligger Krokodille Zoo, der mere end 20 forskellige krokodille- og alligatorarter. Dermed har den zoologiske have den største samling i Europa. Krokodille Zoo har også en del andre krybdyr som slanger og skildpadder.
Lidt udenfor Nykøbing Falster ligger Middelaldercentret, der er frilandsmuseum samt et oplevelses- og forsøgscenter, hvor den danske middelalder er i centrum. På centret er opbygget en dansk middelalderby, som den så ud omkring år 1400. Centret råder også over et udvalg af datidens våben.
Guldborgsund ZOO og Botanisk Have er både en zoologisk have og en botanisk have. Den har omkring 80 forskellige dyrearter og har knap 1000 registrerede plantearter.
Fuglsang Kunstmuseum har en fin samling af kunst fra 1780 og frem til i dag. Den moderne og prisbelønnede museumsbygning ligger smukt på det østligste Lolland. I Fuglsang Kunstmuseums samlinger er bl.a. værker af Jens Juel, P.C. Skovgaard, Kristian Zahrtmann, Vilhelm Hammershøi og L.A. Ring.
Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.
Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.
Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.