Sommerhuse i Stavreby, Falster
Destination

Stavreby, Falster

Stavreby, Falster

Sommerhusudlejning i Stavreby, Falster - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Stavreby, Falster, Lolland, Falster og Møn, Danmark udlejes her!

Stavreby på Sydfalster er omgivet af marker, frisk luft, skov, søer, kyster, fuglereservater og hyggelige byer.

Generel

Stavreby er en lille, hyggelig landsby på Sydfalster med ganske få huse. Stavreby ligger i fredelige omgivelser, midt mellem den hyggelige færgeby Gedser og den skønne, populære badeby Marielyst - med 10 km til begge steder. Byen er omgivet af marker, og der kort afstand til kyster, byer, seværdigheder og aktiviteter for hele familien. I Marielyst og Gedser finder I butikker, spisesteder, barer, seværdigheder og aktiviteter.

Strande

Ved kysten ud for Stavreby kan I fiske, vandre og nyde udsigten over mod Lolland. Ønsker I at bade ved en af Danmarks skønneste sandstrande, kan I besøge Marielyst, der med sin lange, brede, børnevenlige sandstrand med klitter, rent badevand og Blåt Flag byder på særdeles gode bademuligheder. Det er muligt at finde rav overalt langs Falsters kyst - især er der gode chancer ved Gedser Odde efter en storm.

Natur

Stavreby er omgivet af marker og enge. Her finder I fred og ro. Lige bag den lange strand ved Marielyst og langs Falsters østkyst ligger Bøtøskoven, som er en fyrre- og granskov. Skoven grænser mod nord op til Bøtø Nor og mod syd mod Gedesby. Skoven er velegnet til vandreture på alle årstider. Fuglereservatet Bøtø Nor har 2 fugletårne, hvorfra der er udsigt over det rige fugleliv, den store sø, markerne, rørskoven og de grønne enge. Ved Gedser Odde, Skandinaviens sydligste punkt, kan I opleve en helt speciel natur. På sydsiden af oddens lerklint er der roligt og læfyldt, hvorimod nordsiden er meget stormfuld. Der er der gode muligheder for at finde rav og søpindsvin her. Ved Odden kan I observere rovfugle samt store fugletræk med blandt andet finker, svaler, ænder og gæs.

Aktiviteter

Falsters østkyst er meget velegnet for kystfiskeri. Ud for Stavreby har I mulighede for at fange havørred, hornfisk, ål og ålekvabbe. Der findes desuden flere Put & Take fiskesøer på Sydfalster. I kan også tage på fisketur med kutter fra Gedser Havn. Sydfalsters strande, skove og fugleområder opfordrer til dejlige naturoplevelser. Marielyst Golf Klub byder på en smuk, 18-hullers bane med skov, kanaler og søer (8 km). Svømmecenter Falster i Nykøbing byder på 3 bassiner i subtropiske omgivelser. Her kan I benytte jer af et bassin med 35 grader varmt vand, vipper og en 66 m lang vandrutschebane (16 km). Hestesportsinteresserede kan opleve spændende løb på Nykøbing Falster Travbane.

Attraktioner

Oplev den smukt restaurerede og stadig funktionsdygtige mølle i Gedesby (7 km). Stubmøllen i Stovby er den eneste af sin art i Danmark. Møllen er oprindelig fra 1668, men har været nedbrændt og er nu genopført og åben for besøg (10 km). Det Sorte Museum i Gedser er et geologisk museum, og her kan I opleve fund fra Falsters kyster i form af eksempelvis fossiler, bjergarter, mineraler og rav (10 km). Gedser Remise er et arbejdende jernbanemuseum, hvor I kan se gamle tog og sporvogne. På Gedser Redningsstation kan I opleve en ekstrem hurtig båd, som sejler med omkring 70 kilometer i timen, samt moderne redningsudstyr.

Udflugtsmål

I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan I opleve hele 500 dyr fordelt på 94 arter (15 km). Middelaldercentret i Sundby ved Nykøbing er et frilandsmuseum, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (19 km). Krokodille Zoo i Eskilstrup er Europas største samling af forskellige krokodillearter. Derudover kan I opleve skildpadder, varaner og en anakonda her (27 km). De imponerende Corselitze-skove dækker 3.000 tønder land på det nordøstlige Falster. Her finder I, udover smuk bøgeskov og andre naturskønne landskaber, også flere fortidsminder. Den lille skov Halskov Vænge er en del af Corselitze-skovene og indeholder 6 stendysser og 72 gravhøje (40 km). I Knuthenborg Park & Safari på Lolland kommer I helt tæt på dyrene, som færdes i naturlige omgivelser – lige omkring jeres bil eller bus (42 km).