Destination

Sødring

Sødring

Sommerhusudlejning i Sødring - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Sødring, Djursland og Mols, Danmark udlejes her!

Sødring er beliggende på nordkysten af Randers Fjord, lige ved udmundingen til Kattegat.

Generel

Den lille landsby ligger på en bakke og er omgivet af et smukt vadehavsområde med et rigt fugleliv. I byen findes 2 gallerier, en kirke og et gods. Sommerhusområdet 'Skallehusene' ligger helt ud til fjordens udmunding. Der er kun få km til badestrand, spisesteder og butikker med dagligvarer. Lige syd for byen kan en lille bilfærge bringe jer over fjorden til det hyggelige fiskerleje Udbyhøj. Ved Randers og på Djursland finder I aktiviteter, spændende seværdigheder og gode udflugtsmål for hele familien.

Strande

Ud for Sødring er kysten et lavvandet fugleområde, men en kilometer ude i vandet ligger revlerne. Her bliver vandet dybere og der er rigtig gode bademuligheder. Ca. 10 km syd for Sødring ligger St. Sjørup Strand. Den fine badestrand ved Kattegat har Blåt Flag. Vandet bliver kun langsomt dybt, og det gør dermed stranden meget børnevenlig. 9 km længere mod øst ligger Lystrup Strand, ligeledes med dejlig sandbund, lavt vand og Blåt Flag.

Natur

Landskabet omkring Sødring er unikt. Sødring Vildtreservat er et smukt, 38 ha stort vadehavsområde med et utroligt rigt og spændende fugleliv. Stedet er også yngleplads for mange forskellige fugle. Vandet bliver først dybt ca. 1 km ude bag revlerne og området er derfor en utrolig god naturlegeplads for mindre børn. Længere nordpå, ved Mariager Fjord, kan I vandre i store strandenge og frodige skovområder. Langs fjorden er der mulighed for at følge anlagte stier enten til fods eller på cykel. Rold Skov og Rebild Bakker byder på 15.000 tdr. land med kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, rigt dyreliv og mange vandreruter.

Aktiviteter

For lystfiskere er der gode mulighed for fangst i fjorden, i Kattegat, i områdets åer eller i en Put & Take fiskepark. Det er muligt at leje båd i området. De gode strømforhold i Randers Fjord giver optimale fiskemuligheder. Norddjursland Golfbane ved Allingåbro er den nærmeste bane, men der er også mulighed for at afprøve banerne hos bl.a. Kalø Golf Club og Randers Golf Klub. Det spændende naturområde omkring Sødring indbyder til trave- og cykelture i de dejlige omgivelser.

Attraktioner

Det smukke Sødringholm Gods fra 1240 ligger lige ved siden af Sødring Kirke fra 1250, som indeholder mange flotte kalkmalerier. Den lille by har desuden 2 spændende gallerier, som viser skiftende udstillinger. Ved Udbyhøj, lige på den anden side af fjorden, findes et historisk skanseanlæg fra Englandskrigen i begyndelsen af 1800-tallet. Anlægget er beliggende i et smukt landskab og der er gratis adgang. Ved Havndal, få km nord for Sødring, kan I bl.a. se Lyshøj Mølle fra 1894. Møllen kører stadig og alle 4 etager er åbne for besøgende. I samme område ligger også det smukke Overgård Gods, som er bygget i årene 1545-1547. Godset kan dog kun ses udefra. Hos Naturcenter Randers Fjord ved Voer Færgested, ca. 10 km fra Udbyhøj, får I en masse at vide om livet i og omkring Randers Fjord - og deltager selv i aktiviteterne.

Udflugtsmål

Oplev den idylliske gamle købstad Mariager. Byen er kendt for fjorden, sine roser, gamle skæve bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Her finder I også Danmarks Saltcenter, som er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema (29 km). I Randers Regnskov kan I opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald. Randers Regnskov lever op til sit navn (29 km). I Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord er der både aktiviteter og seværdigheder, der bringer jer ca. 1000 år tilbage og illustrerer livet på en af datidens største vikingeborge. Fyrkat Møllegård er en fredet bindingsværksgård med en over 200 år gammel vandmølle (44 km). Djurs Sommerland ved Nimtofte er en sjov og spændende oplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter frit benyttes.
Sommerhuse i Sødring