Destination

Østermarie

Østermarie

Sommerhusudlejning i Østermarie - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Østermarie, Bornholm, Danmark udlejes her!

Historisk feriested beliggende mellem Bornholms mest populære strande

 

Generel

Østermarie, en lille by i den østlige del af Bornholm, 10 km sydøst for Gudhjem, er et dejligt sted, hvor vejen fra Rønne krydser vejene til Østerlars, Gudhjem og Svaneke. I bor således meget centralt på øen, og I finder de mest populære og skønneste bornholmske strande, Balka und Dueodde, inden for en radius af 20 km. En ferie i Østermarie er en dejlig oplevelse - for hele familien. I har mulighed for at tilbringe herlige dage ved stranden med at lege i sandet, døse eller bade, men I kan også tage på udflugt til øens seværdigheder. Kombiner jeres udflugt med en cykeltur, for selv med børn kommer I hurtigt i mål på de 250 km cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Også for lystfiskere er der mange muligheder, og hvis I spiller golf, kan I kan komme frem til en golfbane efter 15 km.

Strande

Den lille sandstrand mellem klipperne ved Hullehavn (Svaneke) er den strand, der ligger nærmest. Selvom Svaneke ikke er noget kendt badested, blev Hullehavn med vippe, kiosk og en lille parkeringsplads kåret som Bornholms bedste strand i 2002 (9 km). Balka, der er er kendt for sit varme og børnevenlige vand, har fint sand og lavt vand. Denne strand går fra Snogebæk, med butikker og restauranter, til Balka, hvor I finder en kiosk, minigolf, udlejning af vandcykler, surfudstyr samt liggestole, toiletter, gode parkeringsmuligheder og en rampe til kørestole og barnevogne (15 km). Dueodde har fint sand og klart vand, og de mange revler gør det muligt at bade både på lavt og dybt vand. I kan parkere jeres bil på parkeringspladsen, der har kiosk, toiletter samt busstoppested. Fra kiosken kan I komme ned til stranden via en rampe - også med kørestol, cykel eller barnevogn (20 km).

Natur

Ved Helligdomsklipperne i nærheden af Gudhjem (30 km) er huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet med til at skabe dramatiske scenerier. Nordvest herfor ligger Døndalen med en å, som om foråret kan danne et vandfald (Døndalsfaldet) på op til 25 meter. Paradisbakkerne er navnet på et kuperet klippelandskab med 3 vandrestier. Gå en tur i tektoniske dale, højlyngmoser, særegen vegetation og vandreblokke, bl.a. Rokkestenen. Denne sten, som er et levn fra istiden, er den mest kendte vandreblok og ligger lige netop så løst, at man kan rokke med den (14 km). Midt på Bornholm og ca. 15 km fra jeres sommerhus ligger en af Danmarks smukkeste skove, Almindingen. Forskellige, afmærkede ruter fører gennem skoven, hvor I kan opleve udsigtstårnet Rytterknægten, smukke skovsøer og sprækkedale.

Aktiviteter

Tag på vandretur i den smukke skov Almindingen eller langs med klippekysten. I kan fx følge en gammel redningssti med forskellige højdedrag og en herlig udsigt. I kan også benytte de 250 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie, og få nogle dejlige naturoplevelser. Lystfiskere kan fiske både fra kysten og på havet eller besøge 'Stenbrudssøen Nexø Bornholm'. Denne Put & Take sø var engang et sandstensbrud og er i dag Bornholms største fiskesø. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 golfbaner på øen: Nexø Golf Klub, Rø Golfbaner og Bornholms Golf Klub i Rønne. 'Gokart Center Bornholm' i Aakirkeby (14 km) og Bornholms Travbane midt i Almindingen (15 km) kan også anbefales.

Attraktioner

Fra Østermaries første kirke, der stammer fra den første halvdel af det 12. århundrede, er apsis, kor, sydmur og våbenhusets vestmur blevet bevaret. Ruinen er fredet. I Østermarie finder I desuden Bornholms Modeljernbanemuseum. Kun ca. 7 km fra jeres sommerhus ligger natur- og forlystelsesparken Joboland Brændesgårdshaven med bl.a. robåde, svævebane, klatrestativer, minigolf, bowling, træbiler, aber, geder samt et stort vandland. Bornholms vartegn er de hvidkalkede rundkirker, som er mere end 800 år gamle. De mest kendte af disse kirker, som også blev anvendt til forsvar og opbevaring af forråd, er Østerlars (7 km), Olsker i Allinge, Nylars i Aakirkeby og Nyker ved Rønne. Bornholms Kunstmuseum, der ligger direkte ved de enestående klipper, Helligdomsklipperne, er ligeledes et besøg værd(10 km).

Udflugtsmål

Kunstmuseet 'Oluf Høst Museet' i Gudhjem er indrettet i kunstnerens eget hjem, og her kan I beundre hans malerier (11 km). Melstedgård, syd for Gudhjem, er et levende landbrugsmuseum med huse, marker og stalde (11 km). Bornholms Middelaldercenter ved Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. I middelalderbyen finder I bygninger, en vandmølle, en smedje og en borgplads (13 km). Hvis I interesserer jer for naturen, kan et besøg i NaturBornholm i Aakirkeby anbefales. Her kan I lære mere om Bornholms natur lige fra det tidspunkt, da den glødende lava brød ud for mere end en milliard år siden. I Aakirkeby finder I desuden Bornholms Automobilmuseum med i alt 75 køretøjer (17 km). Bornholms mest besøgte attraktion er borgruinen Hammershus, der blev forladt omkring 1745 og herefter forfaldt. I dag er ruinen fredet (31 km).
Sommerhuse i Østermarie