Destination

Gudhjem

Gudhjem

Sommerhusudlejning i Gudhjem - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Gudhjem, Bornholm, Danmark udlejes her!

Gudhjem på Bornholms østkyst er et populært ferieområde med hyggelige sommerhuse. Området centrerer sig omkring den charmerende havn med byens røgeri, og i de stejle gader, som fører op fra havnen, finder I smukke bindingsværkshuse, butikker, spisesteder og dejlige sommerhuse.

 

Generel

Gudhjem er beliggende ned af en klippeside og er karakteriseret af sine 3 små, hyggelige havne, de røde tage, de stejle gader, de maleriske bindingsværkshuse, røgerierne, kunstnerne, gallerierne, de arbejdende værksteder og den næsten sydlandske stemning. De mange kunstnere i byen bliver dagligt inspireret Gudhjems lys, miljø og dejlige natur. Der er gode indkøbsmuligheder i byens mange butikker, og her findes ligeledes flere gode caféer og restauranter. Prøv f.eks. en af øens fiskespecialiteter 'Sol over Gudhjem' på et af spisestederne langs havnefronten.

Strande

Gudhjem er omgivet af klipper og derfor beskyttet for vestenvinden. Badestedet 'Pengakjistan' ved Gudhjem består udelukkende af klipper. Lige syd for Gudhjem ligger Melsted Strand, som er en lille strand med groft sand. Der er dels sand-, dels stenbund i vandet ud for stranden, men der er opstillet en gangbro, således at I har direkte adgang til et stykke strand med sandbund. Ved Dueodde, på sydspidsen af Bornholm, finder I Østersøstranden, som er en pragtfuld, bred og kridhvid sandstrand. Stranden er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Der er mange revler i det lavt skrånende vand, som er rent og klart (30 km).

Natur

Det lyngklædte Bokulfjeld rejser sig bag byen og bag Bokul finder I en plantage med et utal af bautasten. Gudhjem Plantage er en lille skov med en smuk og romantisk skovsø 'Gråmyr'. Landskabet omkring Gudhjem er generelt meget kuperet, hvilket giver nogle enestående panoramaudsigter over både havet og området. Ved Helligdomsklipperne, få km nord for Gudhjem, fører trapper ned gennem en dyb kløft. De forrevne klippeformationer ude i vandet er med til at skabe dramatiske scenerier. I dette område gemmer sig huler og grotter. Nordvest herfor ligger Døndalen med en å, som om foråret danner et op til 25 m højt vandfald - Døndalsfaldet. Midt på Bornholm ligger en af landets smukkeste skove, Almindingen. Forskellige afmærkede ruter fører gennem skoven, hvor I kan opleve den 162 meter høje bakke, Rytterknægten, smukke skovsøer og øens største sprækkedal.

Aktiviteter

De spektakulære klipper langs kysten giver gode muligheder for vandreture omkring Gudhjem. Følg evt. den gamle redningssti og oplev de mange niveaustigninger og flotte udsigter. Lystfiskere kan fiske både fra kysten og på havet. Desuden findes der flere Put & Take fiskesøer på Bornholm. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 baner på øen; Nordbornholms Golf Klub, Bornholms Golf Klub i Rønne og Nexø Golf Klub. De mange afmærkede cykel-, ride- og vandrestier på øen giver gode muligheder for at opleve det smukke og særprægede naturlandskab på nært hold.

Attraktioner

Gudhjem har et utal af røgeri, gallerier, keramikerværksteder og glaspusterier. I Gudhjem Kirke kan I se nogle smukke kalkmalerier. Gudhjem Museum er indrettet på den gamle jernbanestation og viser året igennem skiftende udstillinger. Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem. Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter ved Østerlars Rundkirke. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted. Melstedgård er et levende landbrugsmuseum med huse, marker og stalde, som ligger et par km syd for Gudhjem. Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder (lige ved de enestående Helligdomsklipper). Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk.

Udflugtsmål

Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd (20 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner (14 km). NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for mere end 1 mia. år siden (23 km). De 4 rundkirker er Bornholms vartegn. Oplev de karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. Østerlars er den største og mest kendte. Olsker er den højeste og mest elegante. Nylars er den bedst bevarede og med spændende kalkmalerier. Nyker er den mindste og med kalkmalerier fra flere perioder.
Sommerhuse i Gudhjem