Destination

Vang

Vang

Sommerhusudlejning i Vang - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vang, Bornholm, Danmark udlejes her!

Det idylliske fiskeleje Vang ligger ved Bornholms nordvestkyst, direkte ud til Østersøen.

 

Generel

Den lille by Vang er næsten skjult for foden af en stor kystbakke. Vang er kendt for sin hyggelige og rolige havn og sin gamle vandmølle fra begyndelsen af det forrige århundrede, som nu er smukt restaureret. De mange små stenbrud i området vidner om, at Vang er et gammelt centrum for stenbrydning. Fra Vang går der en køn natursti langs klipperne til Jons Kapel, som er et barskt klippeparti, og videre til Nordeuropas største borgruin Hammershus. De nærmeste større byer med indkøbsmuligheder og spisesteder er Allinge og Hasle.

Strande

Der er ingen strand direkte ved Vang, da de stejle klippesider ned mod vandet er op til 30 m høje. Derimod har I mulighed for at bade ved Sandvig Strand, 8 km mod nordøst eller ved Hasle Strand, 9 km mod syd. Nordkysten af Bornholm og området omkring Sandvig er præget af klippekyst, men lige ved Sandvig er der dejlig sandbadestrand med badebro. På den brede strand kan I bade, solbade og spille bold. Det er også meget populært at springe i vandet fra klipperne omkring stranden. Lige syd for Hasle finder I en dejlig, lang sandstrand med ideelle badeforhold. Den brede, vestvendte strand er også et besøg værd ved solnedgang.

Natur

Naturen i og omkring Vang er kuperet og præget af buske, lyng og klippestykker. Det uspolerede, fredelige og naturskønne landskab Ringebakkerne ligger lige syd for Vang. Her kan I opleve dramatiske klipper, sprækkedale, skove, små søer og en smuk udsigt til borgruinen Hammershus og i klart vejr helt til Skånes sydkyst. Ved den malerisk klippekyststrækning finder I også den smukke og frodige sprækkedal Blåskinsdal, som er et enestående område med bornholmsk 'urskov' og et regnskovsagtigt vandfald ude ved kysten. Tæt ved Vang ligger den smukke naturskov Slotslyngen med bl.a. et interessant fuglefjeld Mulekleven. Ved Hellidomsklipperne mellem Allinge og Gudhjem kan I opleve forrevne klippeformationer, store grotter, klippehuler og udsigtspunkter. I den dejlige Hasle Lystskov kan I opleve et rigt fugleliv og flere store søer. Skoven indbyder til vandreture.

Aktiviteter

Den enestående, smukke og kuperede natur indbyder til vandre- eller cykelture i området. Er I til klatring, klippevandring eller fugleobservering er Vang også et ideelt feriested. For lystfiskere er der gode muligheder fra kysten, fra klipperne, i områdets åer, i Hammersøen eller på havet, ombord på en motorbåd, som sejler ud fra Sandvig Havn. Bornholm har 3 18-hullers golfbaner, hvoraf Nordbornholms Golf Klub ved Gudhjem er den nærmeste. Fra Hammerhavnen, lige neden for Hammershus, kan I tage på sejltur langs kysten og opleve de storslåede klipper fra søsiden.

Attraktioner

Følger I Kyststien mod syd kommer I til de 2 romantiske fiskelejer Helligpeder og Teglkås. Den smukt beliggende borgruin Hammershus er Bornholms mest besøgte attraktion. Borgen blev forladt omkring år 1745 og forfaldt herefter. I dag er ruinerne et fredet mindesmærke og en seværdighed af særklasse (7 km). Besøg den hyggelige by Sandvig, som er smukt beliggende i Sandvigbugten og præget af gamle, velholdte bindingsværkshuse, stengærder og en stemningsfuld, lille havn (8 km). I Moseløkkens Stenbrudsmuseum kan I se hvordan granit bliver bearbejdet og følge udviklingen af dette håndværk gennem tiderne (8 km). Et af Bornholms karakteristiske røgerier er Hasle Silderøgeri, som er et kendt museums-røgeri, hvor der stadig røges fisk efter traditionel metode i åbne skorstene (9 km). Mange kunsthåndværkere har bopæl på øen, og flere steder er det muligt at besøge billedhuggere, glaspustere, keramikere og malere.

Udflugtsmål

Rundkirkerne er Bornholms vartegn. Oplev de karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, og som har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. De 4 mest kendte rundkirker er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker. Oluf Høst Museet er indrettet i kunstnerens eget hjem i Gudhjem, og her kan I opleve hans malerier. I Gudhjem ligger også Bornholms Kunstmuseum med værker af kendte bornholmske malere og kunsthåndværkere. Bornholms Middelaldercentret ved Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Den bornholmske middelalderby rummer boliger, vandmølle, smedje og et befæstet voldsted (21 km). Joboland Brændesgårdshaven ved Svaneke er en populær natur- og forlystelsespark for hele familien med bl.a. robåde, svævebane, klatrestativer, minigolf, bowling, træbiler, aber, geder og et stort vandland (35 km).
Sommerhuse i Vang