Destination

Arnager

Arnager

Sommerhusudlejning i Arnager - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Arnager, Bornholm, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i det hyggelige ferieområde Arnager på Danmarks smukke klippeø Bornholm. Her er I omgivet skøn natur, god strand, Danmarks længste træbro med en lille jollehavn, kalkklinten Arnager Klint, et røgeri, den lille lufthavn og Bornholms mange seværdigheder.

 

Generel

Karakteristisk for Arnager er dens ø-havn, som er forbundet med fastlandet via en 200 m lang træbro. I den stemningsfulde by findes et silderøgeri, et spisested samt et galleri, som er indrettet i en gammel bondegård midt i byen. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, bl.a. ved Nylars, 4 km mod nord. Derudover finder I gode indkøbsmuligheder, spisesteder, kulturelle tilbud og aktiviteter for hele familien i Rønne, 9 km mod nordvest.

Strande

Arnager Strand er en dejlig sandstrand, som begynder lige ved øhavnen. 11 km mod øst ligger Boderne Strand, som er en lang og smal strand. Her bliver vandet bliver hurtigt dybt. Galløkken Strand ligger lige syd for Rønne og 6 km vest for Arnager. Her er der sandstrand med sandbund de første 10-15 m, herefter stenbund. Der er stejl adgang til stranden fra p-pladsen. De brede, fine og hvide sandstrande finder I ved Balka og Dueodde, ca. 23 km mod øst. Strandene har lavt, klart vand og sandbund, og er derfor meget børnevenlige.

Natur

Naturen omkring Arnager er præget af strand, hav, bakker, skov og mose. Midt på Bornholm ligger en af landets smukkeste skove, Almindingen. Forskellige afmærkede ruter fører gennem skoven, hvor I kan opleve den 162 meter høje bakke, Rytterknægten, smukke skovsøer og øens største sprækkedal. Paradisbakkerne ved Nexø er et kuperet klippelandskab med et utal af vandreruter. Oplev sprækkedale, højlyngmoser, vandreblokke og særegen vegetation her (8 km). På den nordlige del af øen, ved det fantastiske naturområde Hammerknuden, kan I betages af de smukke klippekyster, sprækkedale, vandfald og klippehuler. Huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet skaber dramatiske scenerier ved Helligdomsklipperne i nærheden af Gudhjem.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder ved Arnager Pynt, langs hele kysten samt i øens Put & Take fiskesøer. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 baner på øen. Bornholms Golf Klub i Rønne er den nærmeste, men også Nexø Golf Klub og Nordbornholms Golf Klub kan også anbefales. De mange afmærkede cykel-, ride- og vandrestier på øen giver gode muligheder for at opleve det smukke og særprægede naturlandskab på nært hold.

Attraktioner

Ved Arnager finder I en lille jættestue fra den yngre stenalder. Tag en tur til Rønne og oplev bl.a. den hyggelige atmosfære i lystbådehavnen. Byen kan desuden byde på museer, bowlinghal, svømmehal, gode shoppemuligheder og restauranter. Hjorts Fabrik er Bornholms Keramikermuseum. Erichsens Gård er Bornholms By- og Havemuseum. Bornholms Museum viser en arkæologisk samling med 2000 guldgubber, kirkeinventar, bornholmerure o.m.a. (9 km). NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for mere end 1 mia. år siden (21 km). De 4 rundkirker; Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker er Bornholms vartegn. Oplev de karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle.

Udflugtsmål

Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder (ved Helligdomsklipperne). Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (28 km). Melstedgård ved Gudhjem er et levende landbrugsmuseum med huse, marker og stalde (28 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin (33 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem (33 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med vandland, en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner (34 km).
Sommerhuse i Arnager