Destination

Rønne

Rønne

Sommerhusudlejning i Rønne - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rønne, Bornholm, Danmark udlejes her!

Købstaden Rønne - Bornholms vigtigste og største by, også kaldet Bornholms 'hovedstad'

 

Generel

Rønne har udviklet sig fra at være et lille fiskerleje i vikingetiden til den by, den er i dag. Byen består af små hyggelige brostensbelagte gader med bindingsværkshuse og andre gamle bygninger, hvor I bl.a. finder kulturelle seværdigheder, aktivitetsmuligheder, lystbådehavn, jollehavn og badestrand. Midt i byen ligger Store Torv og gågaden med små butikker, restauranter og caféer. På Store Torv er der hver onsdag og lørdag markedsdag, hvor der sælges bornholmske delikatesser og håndværk; det er også her man finder byens musikhus og biograf. Ved havnen i gaden Snellemark ligger Rønnes shoppingcenter.

Strande

Lige syd for Rønne finder I Galløkken Strand, som er en sandstrand med sandbund de første 10-15 meter, herefter stenbund. Der er stejl adgang til stranden fra p-pladsen. Den dejlige Antoinette Strand ligger ud for det nordlige Rønne. Den lange og brede sandstrand har dybt vand og dels sand, dels stenbund. Fra denne vestvendte strand har I mulighed for at opleve den enestående solnedgang over Østersøen. De brede, fine og hvide sandstrande finder I ved Balka og Dueodde, ca. 30 km væk. Strandene har lavt, klart vand og sandbund, og er derfor velegnede til familier med små børn.

Natur

Midt på Bornholm ligger en af landets smukkeste skove, Almindingen. Forskellige afmærkede ruter fører gennem skoven, hvor I kan opleve Rytterknægten, Bornholms højeste punkt (162 m), smukke skovsøer og øens største sprækkedal. Huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet skaber dramatiske scenerier ved Helligdomsklipperne i nærheden af Gudhjem (20 km). På den nordlige del af øen, ved det fantastiske naturområde Hammerknuden, kan I betages af de smukke klippekyster, sprækkedale, vandfald og klippehuler (22 km). Paradisbakkerne ved Nexø er et kuperet klippelandskab med et utal af vandreruter. Oplev sprækkedale, højlyngmoser, vandreblokke og særegen vegetation her (33 km).

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder langs hele kysten samt i Bornholms mange Put & Take fiskesøer. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 baner på øen. Bornholms Golf Klub (4 km) tilbyder en 18-hullers bane, en Par-3 bane med 9 huller (Pay & Play) samt et træningsanlæg. Golfbanerne ligger i et naturskønt, delvist fredet område med mange vilde frugttræer, vilde orkidéer, gyvel og et rigt dyre- og fugleliv. Der forefindes desuden klubhus med omklædnings- og badefaciliteter samt café og solterrasse. Men også Nexø Golf Klub (31 km) og Nordbornholms Golf Klub (20 km) kan anbefales. De mange afmærkede cykel-, ride- og vandrestier på øen giver gode muligheder for at opleve det smukke og særprægede naturlandskab på nært hold.

Attraktioner

Tag en tur rundt i Rønne og oplev bl.a. den hyggelige atmosfære i lystbådehavnen, jollehavnen og den gamle bydel. Byen kan desuden byde på museer, bowlinghal, svømmehal, gode shoppingmuligheder og restauranter. Hjorts Fabrik er Bornholms Keramikermuseum. Erichsens Gård er Bornholms By- og Havemuseum. Bornholms Museum viser en arkæologisk samling med 2000 guldgubber, kirkeinventar, bornholmerure og meget andet. Kulturhistorisk Museum er et lokalhistorisk museum, som viser en arkæologisk udstilling. Skt. Nikolaikirken, hvis kapel blev bygget til de søfarendes helgen Skt. Nikolai, stammer fra det 13. århundrede. NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for mere end 1 mia. år siden (17 km). De 4 rundkirker; Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker er Bornholms vartegn. Oplev de karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle. Ved Knudsker (3 km øst for Rønne) kan I opleve de gamle Smørbygård-helleristninger.

Udflugtsmål

Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder (lige ved de enestående Helligdomsklipper). Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (19 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd (22 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem (26 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter ved Østerlars Rundkirke. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted (24 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner (29 km).
Sommerhuse i Rønne