Destination

Stammershalle

Stammershalle

Sommerhusudlejning i Stammershalle - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Stammershalle, Bornholm, Danmark udlejes her!

Stammershalle er et roligt og hyggeligt ferieområde i meget naturskønne omgivelser på Nordbornholm

 

Generel

Stammershalle er beliggende ved Bornholms nordøstkyst - lige ud for Christiansø og langs en af Bornholms smukkeste strækninger mellem Allinge og Gudhjem. Her kan I opleve et åbent klippeterræn langs vandet og flere kulturhistoriske minder, bl.a. tre karakteristiske bautasten og flere gravanlæg fra bronze- og jernalderen. De arkæologiske fund i området vidner om, at stedet har været beboet i 9000 år. Stammershalle ligger ligeledes tæt ved de smukke naturområder Helligdomsklipperne og Døndalen med vandfaldet Døndalsfaldet. Det er muligt at spise på det hyggelige Stammershalle Badehotel, som er beliggende direkte ud til vandet. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Tejn (3 km) samt butikker, spisesteder og seværdigheder i Allinge (6 km mod nord) og Gudhjem (8 km mod syd). Stammershalle er et ideelt feriested for kultur- og naturelskere, og inden for kort afstand finder I charmerende fiskerbyer, røgerier, naturområder og attraktioner for hele familien.

Strande

Der er klippekyst ud mod Østersøen ved Stammershalle, og når I ønsker at bade, kan I benytte badetrappen, som fører direkte ned til det indbydende vand. På grund af klipperne er badevandet roligt og afskærmet for vestenvinden. Ønsker I at bade fra en sandstrand, kan I besøge Sandvig Strand, få km nord for Allinge. Den børnevenlige strand har fint sand, sandbund og lavt vand. Ved Dueodde, på sydspidsen af Bornholm, finder I Østersøstranden, som er en pragtfuld, bred og kridhvid sandstrand. Stranden er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Der er mange revler i det lavt skrånende vand, som er rent og klart (40 km).

Natur

Stammershalle er omgivet af Østersøen, klipper og smukke naturomgivelser, bl.a. 3 høje bautasten samt de 2 sagnomspundne skove Troldeskoven og Elverhøj. Kun 2 km syd for Stammershalle ligger Helligdomsklipperne. En trappe fører ned gennem en dyb kløft og de forrevne klippeformationer ude i vandet er med til at skabe dramatiske scenerier. I dette område gemmer sig spændende huler og grotter. Her finder I også Døndalen, som indeholder en å, der om foråret danner et op til 25 m højt vandfald - Døndalsfaldet. Rutsker Højlyng er ligeledes et meget naturskønt område med klipper, skov, vandløb og en sø, 3 km fra Stammershalle. Midt på Bornholm ligger en af landets smukkeste skove, Almindingen - en smuk og afvekslende skov i et højland med bl.a. damme og småsøer. Her finder I også den 12 km lange sprækkedal Ekkodalen samt Rytterknægten - Bornholms højeste punkt på 162 m.

Aktiviteter

Bornholms dejlige klippe- og sandstrande indbyder til alle former for vand og strandaktiviteter. Bornholm råder over ikke mindre end 4 golfbaner, og kun 3 km fra Stammershalle finder I Rø Golfklub, som tilbyder en smuk, særpræget og udfordrende bane med klipper og en sø. Lystfiskere kan fiske både fra kysten og på havet. Derudover findes der flere Put & Take fiskesøer på Bornholm. Er I til klippevandring eller fugleobservering er Bornholm også et ideelt feriested. Følg evt. stien fra Sandkås til Allinge over granitklipperne langs kysten. De mange afmærkede cykel-, ride- og vandrestier på øen giver gode muligheder for at opleve det smukke naturlandskab og nogle af de sjældne seværdigheder, som øen kan byde på. Hver sommer arrangeres der bl.a. motions- og cykelløb flere steder på øen.

Attraktioner

Bornholms Kunstmuseum ligger ved Helligdomsklipperne. Her kan I se værker af kendte bornholmske malere samt temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (2 km). Allinge byder bl.a. på en hyggelig havn med et røgeriet, hvor I kan smage de friskrøgede varer, samt gamle gader med købmandsgårde, butikker og restauranter (6 km). Gudhjem er karakteriseret af sine små, hyggelige havne, stejle gader, maleriske bindingsværkshuse, røgerier, kunstnere, gallerier, arbejdende værksteder og den næsten sydlandske stemning (8 km) Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem. Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Rundkirkerne er øens vartegn. De karakteristiske, hvidkalkede kirker er over 800 år gamle og 4 mest kendte er: Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Udflugtsmål

Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd (11 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner (22 km). NaturBornholm i Åkirkeby er et naturoplevelsescenter, som fortæller historien om Bornholms natur. Oplev bl.a. modeller af dinosaurusser, levende krokodiller, sanserum og en tidsmaskine her (24 km). I Nexø finder I flere museer, bl.a. Martin Andersen Nexøs barndomshjem og Nexø fiskeri- og søfartsmuseum, og her kan I også besøge Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland (27 km).
Sommerhuse i Stammershalle