Destination

Boderne

Boderne

Sommerhusudlejning i Boderne - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Boderne, Bornholm, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i Boderne på Bornholms sydkyst, er I omgivet af skøn badestrand, kuperet, grøn natur og en charmerende fritidshavn med røde fiskerhuse. Mellem sommerhusene ligger et idyllisk, lille bymiljø med bindingsværkhuse. Boderne er et roligt familievenligt ferieområde.

 

Generel

Ferie i Boderne betyder rekreative dage i landlige omgivelser, få hundrede meter fra en dejlig sandstrand. I kan således, umiddelbart efter at I er stået op, tage et forfriskende bad i Østersøen og unde jer selv et stykke kage i den hyggelige strandcafé om eftermiddagen. Købmandsvarer kan fås inden for en radius af 5 km, og hvis I spiller golf, finder I en god golfbane blot 15 km herfra. Bornholm er ideel for lystfiskere, fugleinteresserede og familier, der gerne vil bade i ferien og helst opleve området til fods eller på cykel. Den smukke klippeø har over 250 km cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Da Bornholm er en lille ø, kan de mange spændende seværdigheder nås på max 1 time. Det gælder smukke havnebyer, traditionelle røgerier, åbne kunstnerværksteder, museer, underholdende oplevelsescentre, de fineste hvide strande og fascinerende natur.

Strande

I umiddelbar nærhed af jeres sommerhus ligger den dejlige badestrand Boderne. Her kan I sole jer uforstyrret i klitterne, lege på stranden, bade og springe i vandet fra store klippesten. Ved stranden finder I en marina, en café, en butik samt gode sanitære faciliteter og parkeringsmuligheder. Stranden ved Østre og Vestre Sømark (8 km) er lang og afvekslende. Sandet er en smule grovkornet, og vandet bliver hurtigt dybt. Sose Strand er et temmelig ukendt badested og et dejligt udflugtsmål for både natur- og historieinteresserede: Kystklinten byder på spændende sandaflejringer, og under Den Skånske Krig i 1674 blev 19 svenske krigsskibe ødelagt i denne bugt I Dueodde har I mulighed for at bade både på lavt og dybt vand på grund af de mange revler. Denne berømte strand (16 km) har fint sand og klart vand.

Natur

I en lille skov ved Nexø finder I Gryet, Bornholms største samling af bautasten, som ligger 15 km fra jeres sommerhus. Midt på øen ligger én af Danmarks smukkeste skove, Almindingen, med det 162 m høje udkigstårn Rytterknægten, smukke skovsøer og sprækkedale (17 km). Paradisbakkerne er navnet på et kuperet klippelandskab med 3 vandrestier. Gå en tur i tektoniske dale, højlyngmoser, særegen vegetation og vandreblokke, bl.a. Rokkestenen. Denne sten, som er et levn fra istiden, er den mest kendte vandreblok og ligger netop så løst, at man kan rokke med den (20 km). Ved Helligdomsklipperne i nærheden af Gudhjem (30 km) er huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet med til at skabe dramatiske scenerier. Nordvest herfor ligger Døndalen med en å, som om foråret kan danne et vandfald (Døndalsfaldet) på op til 25 m.

Aktiviteter

Bornholm har 3 golfbaner: Nexø Golf Klub (15 km) er den der ligger nærmest, men også Bornholms Golf Klub i Rønne (17 km) og Rø Golfbaner (28 km) er et besøg værd. Hvis I ønsker at opleve Bornholms særegne natur på nært hold, kan I benytte det veludbyggede cykelvejnet eller følge de mange spændende vandrestier og iagttage fuglene. En gammel redningssti med forskellige højdedrag og en herlig udsigt kan anbefales. Lystfiskere kan fiske fra kysten og på havet eller besøge Put & Take søen ’Stenbrudssøen Nexø Bornholm’, der engang var et sandstensbrud og nu er Bornholms største fiskesø (22 km). Desuden kan ’Gokart Center Bornholm’ i Aakirkeby (8 km) og Bornholms Travbane midt i Almindingen (8 km) anbefales.

Attraktioner

Kun 8 km fra jeres sommerhus finder I 'Karen Dam - Håndvævede Textiler', hvor I kan købe håndvævede tekstiler. I blomsterbyen Aakirkeby (9 km) finder I to seværdigheder: Bornholms Automobilmuseum og oplevelsescentret NaturBornholm, hvor I kan lære mere om Bornholms natur - fra det tidspunkt da den glødende lava brød ud for mere end en milliard år siden. I Nexø (18 km) finder I tre udflugtsmål: 'Nexø Museum', den berømte forfatter Martin Andersen Nexøs barndomshjem (1869–1954), og 'Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland'. Men også Rønne (20 km) med bl.a. keramikmuseet 'Hjorths Fabrik' er et besøg værd. Bornholms Middelaldercenter viser boliger, en vandmølle, en smedje og en borgplads fra Middelalderen (21 km). En af de typiske røgerier på Bornholm er Hasle Røgeri, hvor fiskene stadigvæk bliver røget efter gammel tradition (30 km).

Udflugtsmål

Gudhjem (30 km) er kendt for sine tre små hyggelige havne, de røde tage, stejle gader, de maleriske bindingsværkshuse, røgerierne, kunstnerne, gallerierne, arbejdende værksteder og den næsten sydlandske stemning. I Gudhjem kan I bl.a. besøge kunstmuseet 'Oluf Høst Museum'. 32 km fra jeres sommerhus ligger natur- og forlystepelsparken Joboland Brændesgårdshaven med bl.a. robåde, svævebane, klatrestativer, minigolf, bowling, træbiler, aber, geder og et stort vandland. Borgruinen Hammershus, der blev forladt omkring 1745 og herefter forfaldt, er Bornholms mest besøgte attraktion. I dag er ruinen fredet (42 km). Bornholms vartegn er de hvidkalkede, gamle rundkirker, som er mere end 800 år gamle. De mest kendte af disse kirker, som også blev anvendt til forsvar og opbevaring af forråd, er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.
Sommerhuse i Boderne