Destination

Åkirkeby

Åkirkeby

Sommerhusudlejning i Åkirkeby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Åkirkeby, Bornholm, Danmark udlejes her!

Når I lejer et sommerhus i Åkirkeby på Bornholm, Danmarks klippeø, er i omgivet af smuk natur, en hyggelig og aktiv by samt seværdigheder for alle i familien. Ferieområdet Åkirkeby er et ideelt feriemål, hvis I ønsker at kombinere afslapning ved sommerhuset og på stranden med oplevelser i byen og naturen.

 

Generel

Midt mellem Rønne og Nexø og 6 km fra Bornholms sydkyst ligger 'blomsterbyen' - den charmerende handelsby Åkirkeby. Den smukke by indeholder bl.a. en middelalderkirke med en berømt døbefond, flere charmerende bindingsværkshuse, et hyggeligt torv, hvor der afholdes markeder, Bakkarøgeriet, hvor I kan smage de friskrøgede specialiteter samt gallerier og andre spændende seværdigheder. Der er gode indkøbsmuligheder i byen, som er centralt beliggende på Bornholm, hvad der gør det let at lave udflugter til Bornholms øvrige byer, attraktioner og kendte naturområder.

Strande

6 km fra Åkirkeby kan I benytte den dejlige, indbydende og børnevenlige sandstrand Boderne Strand. Stranden er afskærmet af klitter med bevoksning. Stranden ved Dueodde er pragtfuld, bred, kridhvid og meget børnevenlig. Der er mange revler i det let skrånende sandbund, og vandet er rent og klart. Windsurfing er en meget populær aktivitet ved Dueodde Strand (15 km).

Natur

Åkirkeby er omgivet af hav, marker og skønne skovområder. 3 km fra Åkirkeby ligger landets femtestørste skov Almindingen - en smuk og afvekslende skov, som er beliggende i et højland med bl.a. damme og småsøer. Her finder I bl.a. den 12 km lange sprækkedal Ekkodalen samt Rytterknægten - Bornholms højeste punkt på 162 m. Paradisbakkerne ved Nexø er et kuperet klippelandskab med et utal af vandreruter. Langs disse kan I opleve sprækkedale, højlyngmoser, vandreblokke og særegen vegetation (12 km). Ved Helligdomsklipperne ved Gudhjem fører trapper ned gennem en dyb kløft. Huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet er med til at skabe dramatiske scenerier (16 km). Nordvest herfor ligger Døndalen med en å, som om foråret danner et op til 25 m højt vandfald - Døndalsfaldet.

Aktiviteter

I Bornholms Gokart Center i Åkirkeby kan I udfordre hinanden i høj fart. På Bornholms Travbane i Åkirkeby kan I i sommerperioden overvære hestevæddeløb. For lystfiskere er det oplagt at fiske direkte fra kysten, men det er også muligt at fiske på havet samt i øens fiskesøer og åer. Golfspillere kan afprøve flere, naturskønt beliggende baner på øen, hvoraf banen hos Nexø Golf Klub (12 km) er den nærmeste. På Bornholm findes der et utal af afmærkede ruter, som kan følges til fods, på cykel eller hesteryg.

Attraktioner

Bornholms Automobilmuseum i Åkirkeby viser en stor samling af bl.a. gamle biler, motorcykler og cykler. NaturBornholm i Åkirkeby er et naturoplevelsescenter, som fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet for mere en 1 mia. år siden. Oplev bl.a. modeller af dinosaurusser, levende krokodiller, sanserum og en tidsmaskine her. Oplev også spændende malerier, glaskunst, skulpturer osv. i Åkirkebys gallerier og kunstværksteder. I Nexø finder I flere museer, bl.a. Martin Andersen Nexø's barndomshjem og Nexø fiskeri- og søfartsmuseum, og her kan I også besøge Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland (12 km). Rundkirkerne er Bornholms vartegn. De karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse.

Udflugtsmål

Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted (16 km). Bornholms Kunstmuseum i Gudhjem udstiller værker af kendte bornholmske malere og har temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk. Oplev Bornholms 'hovedstad' Rønne med de smukke gamle bindingsværkshuse, musik, teater samt et væld af indkøbsmuligheder og spisesteder. Om sommeren summer havnemiljøet af liv og atmosfære, og der afholdes markedsdage, hvor I kan købe lokalt kunsthåndværk (17 km) JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner (23 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd (40 km).
Sommerhuse i Åkirkeby