Destination

Allinge

Allinge

Sommerhusudlejning i Allinge - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Allinge, Bornholm, Danmark udlejes her!

Allinge på Danmarks klippeø Bornholm er et populært ferieområde med mange hyggelige sommerhuse. Når I holder ferie i et sommerhus i Allinge, kan I opleve både sandstrand og klippekyst, farverige huse, et hyggeligt røgeri og en idyllisk havn. Mange af Bornholms seværdigheder ligger også tæt på Allinge.

 

Generel

Den smukke, hyggelige havn med røgeriet og den storslåede natur omkring Allinge indbyder til udendørsaktiviteter, og området er rigt på spændende seværdigheder. Der er gode muligheder for at blive underholdt i Allinge. Byen er et livligt feriested, og i de gamle gader finder I mange butikker, restauranter og cafeer. Om sommeren afholdes her markedsdage, hvor der kan handles med de lokale indbyggere.

Strande

Den nordligste del af Bornholm er hovedsageligt præget af klipper. Dog finder I få km nord for Allinge den dejlige sandstrand Sandvig Strand. Den børnevenlige strand har fint sand, sandbund og lavt vand.

Natur

Bornholms varierede landskab er en af øens største attraktioner. På den nordlige del af øen, ved det fantastiske naturområde Hammerknuden, kan I betages af de smukke klippekyster, sprækkedale, vandfald og klippehuler. Længere sydpå findes en af landets smukkeste skove, Almindingen. Forskellige afmærkede ruter fører gennem skoven, hvor I kan opleve den 162 meter høje bakke, Rytterknægten, smukke skovsøer og øens største sprækkedal. I sprækkedalen Ravnedalen findes en bronzealderhøj, helleristninger og bautasten.

Aktiviteter

De mange afmærkede cykel-, ride- og vandrestier på øen giver gode muligheder for at opleve det smukke naturlandskab og nogle af de sjældne seværdigheder, som øen kan byde på. Lystfiskere kan fiske både fra kysten og på havet. Desuden findes der flere Put&Take-fiskesøer på Bornholm. Øen har tre golfbaner. Den, der ligger nærmest Allinge, er Nordbornholms Golfklub. Ved Dueodde findes en smuk seasidebane, som også er et besøg værd. Hver sommer arrangeres der bl.a. motions- og cykelløb flere steder på øen. Er I til klippevandring eller fugleobservering er Bornholm også et ideelt feriested. Følg evt. stien, som fører fra Allinge mod syd til Sandkås over granitklipperne langs kysten.

Attraktioner

En gåtur gennem Allinges gamle gader fører jer forbi de gamle købmandsgårde. Den enestående havn er sprængt ind i granitklipperne, og sommeren igennem er havnen med restauranterne og røgeriet ramme om en utrolig livlig atmosfære. Herfra kan I desuden sejle til den smukke ø Christiansø. Ved Madsebakke udenfor Allinge kan I se de fascinerende bronzealder-helleristninger fra perioden 1800-500 f.Kr., som afbilleder solen, skibe og fod- og hjultegn på klippefladerne. Rundkirkerne er Bornholms vartegn. De karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. De 4 mest kendte rundkirker er: Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Udflugtsmål

Et par km nord for Allinge ligger Hammershus, som er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd. Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder ved Gudhjem. Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk. (15 km) Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Centret er et levende middelaldermiljø fra perioden 1350-1450 med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted. (15 km) JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner. (29 km)
Sommerhuse i Allinge