Destination

Balka

Balka

Sommerhusudlejning i Balka - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Balka, Bornholm, Danmark udlejes her!

Balka er et populært sommerhusområde på Bornholm - Danmarks klippeø. Når I bor i et sommerhus i Balka, kan I nyde den lange, brede sandstrand og dyrke vandsportsaktiviteter af enhver art. Ferieområdet Balka byder på skønne sommerhuse i grønne omgivelser, og i udkanten af Balka ligger fiskelejet Snogebæk med butikker og spisesteder.

 

Generel

Balka er et dejligt ferieområde med strand, skov, små gamle fiskerhuse og en bådehavn. Balka ligger lige syd for Bornholms næststørste by Nexø og lige nord for det idylliske fiskerleje Snogebæk og ved en af Europas fineste sandstrande. Sommerhusene ligger i naturskønne omgivelser ved et fredet område med fyrretræer. Der er stier langs kysten til Nexø, som med sine hyggelige gader, forretninger, restauranter og en større fiskerihavn er et besøg værd. Der findes forretninger og flere spisesteder i såvel Snogebæk som Nexø. Balka er et familievenligt feriested i naturskønne omgivelser, og tæt ved diverse aktivitetstilbud og seværdigheder. I et sommerhus i Balka kan I få mange gode oplevelser sammen og i mange af vores sommerhuse må I gerne medbringe jeres hund.

Strande

Balka Strand er en af Bornholms mest populære strande. Den kilometerlange strand ligger i læ for venstenvinden, strækker sig over hele Balkabugten og ender ved Snogebæk. Den brede, hvide sandstrand har lavt vand og sandbund. I skal altså langt ud før vandet bliver dybt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Stranden renses for tang o.l. med jævne mellemrum. Det er muligt at leje vandcykler, liggestole og surfudstyr her. Så I kan rigtigt have hyggelige dage ved stranden på jeres ferie i sommerhus. I højsæsonen holder livreddere øje med de badende gæster på stranden. Fra kiosken ved stranden fører en lang rampe helt ned til vandkanten, hvilket gør det muligt at medbringe barnevogn, kørestol o.lign.

Natur

Naturen omkring Balka er præget af dejlig sandstrand, skove og plantager. Syd for Nexø findes et sammenhængende naturområde, som går helt ned til 'Balkalyngen', som er Danmarks eneste sandstenshede. En del af området er vildtreservat. Et lavt, godt skjult fugletårn giver god udsigt over dyrelivet og kysten.

Aktiviteter

Tag på eventyr på jeres ferie i sommerhus i Balka. Sommerhusudlejning i Balka giver mulighed for, at hele familien kan prøve kræfter med mange forskellige aktiviteter. Bornholm har 3 18-hullers golfbaner, hvoraf Dueodde Golfbane er den nærmeste. Banerne er meget forskellige og er alle et besøg værd. Der findes minigolfbaner i både Balka og Snogebæk. For fiskere er der mange muligheder ved kysten, i søer og åer samt på havet. Fiskerbåde afgår fra Nexø Havn. Det lille rev 'Salthammer' ud for Snogebæk Havn samt 'Bro Rev' er meget populære fiskespots tæt ved Balka. Stranden indbyder til diverse strandaktiviteter, og vandcykler samt windsurfboards udlejes her. Mange gode naturoplevelser venter langs de 250 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Der findes ligeledes mange vandreruter i den særprægede natur. Er I til klippevandring eller fugleobservering er Bornholm også et ideelt feriested.

Attraktioner

Lige bag kysten ved Balka finder I de gamle grave fra jernalderen 'Balka Kraterrøser' samt Bornholms længste skærmvold 'Langskanse', som er 600 m lang. I det idylliske fiskerleje Snogebæk, som ligger kun et par km fra Dueodde, findes et glaspusteri og et røgeri. Få km syd for Snogebæk ligger det 45 m høje, hvide Dueodde Fyr fra 1960. Fyret er Nordens højeste, og fra udsigtsplatformen er der en fantastisk udsigt over Østersøen og området. Mange kunsthåndværkere har bopæl på øen, og flere steder er det muligt at besøge billedhuggere, glaspustere, keramikere og malere. Et af Bornholms karakteristiske røgerier er Hasle Silderøgeri, som er et kendt museums-røgeri, hvor der stadig røges fisk efter traditionel metode i åbne skorstene. Rundkirkerne er Bornholms vartegn. De karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. De 4 mest kendte rundkirker er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Udflugtsmål

Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd. JOBOLAND i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner. Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem. Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder. Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk. NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for 1,7 mia. år siden. Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter ved Østerlars Rundkirke. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted.
Sommerhuse i Balka